Végletek rejtekmuzsikája

Megjelent Kobza Vajk és Szabó Sándor legújabb közös lemeze, a Rejtek.

Magyar Nemzet
Forrás: KOBZAVAJK.COM2021. 02. 04. 10:11
null
Forrás: kobzavajk.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel a Ró című album után ismét közös lemezzel jelentkezett Szabó Sándor gitárművész és Kobza Vajk úd (arab lant) játékos. Az a fajta fúziós zene, amit a két muzsikus felvállalt, némileg külön világnak tekinthető a modern zene palettáján, nem igazán sorolható be könnyen sehová, és nem is az a célja, hogy trendek része legyen.

Erőteljes szellemi gondolatok, tiszta forrásokból merítés, és a közös nevezőre hozás új szintjeinek megtalálása jön át már az első ismerkedéskor is – ami persze nem elég, ez a zene tényleg egy másik, magasabb minőséget képvisel popformákhoz szokott zenehallgatási korszakunkban, így most itt a lehetőség, hogy Rejtek című új közös albumukkal tovább tágítsuk és mélyítsük befogadói érzékenységünket.

Kobza Vajk legutóbbi lemezét érintően korábban elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy óriási igény van az önmagunkba, a befelé vezető-figyelő muzsikára, sokan viszont nem jutnak el a felismerésig sem, mert nem találkoznak vele. Akkor hát íme: az alapzajból, a mindennapi hangszennyezésből kilépve csak ránk vár a Rejtek című vadonatúj album, amelynek kísérőszövegét Toót-Holló Tamás, lapunk főszerkesztője jegyzi.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.