Baloldal: El kell zárni az orosz gázt

Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerint el kell zárni az orosz gázt – erről a zöldpolitikus az ATV Start című műsorában beszélt – írja a Híradó.hu.

Forrás: Híradó.hu2022. 03. 02. 9:07
KOCSIS-CAKE Olivio
Budapest, 2020. október 26. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 26-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd politikusa azt mondta, hogy szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, ezzel tovább növelve a folyamatosan emelkedő energiaárakat:

hogyha ehhez [a béke eléréséhez – a szerk.] az kell, hogy szankcióval sújtsák az energiahordozókat is, amit Oroszország kivet, akkor ezt a lépést is meg kell lépni.

Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje azonban a beszélgetés további részében ennél is tovább ment, amikor kijelentette az orosz gázzal kapcsolatban, hogy:

ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni.

Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják ezen energiahordozót, tehát amennyiben az ellenzéki politikus által javasolt intézkedések megvalósulnának, komoly nehézségekkel kellene szembenéznie a magyar lakosságnak – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.