Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg

A 2021. március 9. napján megjelent „Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Czeglédy Csabát nem idézte tárgyalásra a bíróság, így azon megjelennie sem kellett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 09. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkalmas-e miniszterelnök-jelöltnek, sőt, kormányfőnek? – vetődik fel a kérdés azzal kapcsolatban, hogy Szombathely, Szeged, Dunaújváros, Salgótarján és Tatabánya érintésével Dobrev Klára a járvány kellős közepén indult országjárásra, hogy polgármesterekkel, illetve helyi DK-s vezetőkkel találkozzon. Noha hivatalosan még nem jelentették be, a körút minden bizonnyal már Dobrev miniszterelnök-jelölti kampányának része volt.

Az eleve felelőtlen döntést Gyurcsány Ferenc felesége azzal tetézte, hogy amikor az ATV-ben arról kérdezték, hogy nem veszélyes-e így az országot járni, azt állította:

– Tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani.

Mondta ezt Dobrev Klára úgy, hogy

közösségi oldalán ő maga posztolt öt képet is arról, amelyek egyikén sem ő, sem tárgyaló partnerei nem viseltek maszkot. Így ez történt például Botka László Szeged, illetve Dunaújváros jobbikos polgármesterével, Pintér Tamással is.

A koronavírust elkapó Dobrev Klára országjárása során számos alkalommal nem viselt maszkot
Fotó: Facebook

A napokban ugyanakkor Dobrev Klára bejelentette, hogy elkapta a koronavírust és karanténban van. Gyurcsány Ferenc felesége a Blikknek most arról beszélt, hogy a tipikus tünetek nála is jelentkeztek, lázas, fáj a feje, fájnak a végtagjai. Mindenben követi az orvos utasításait, így reméli, ennél rosszabb már nem lesz és hamar túl lesz a betegségen. Állította: a napi többezres új megbetegedés mellett szinte lehetetlen kideríteni, kitől kapta el a fertőzést. Szerinte olyan gyorsan terjed a járvány, hogy gyakorlatilag már nincs olyan ember, akinek a szűkebb-tágabb környezetében ne lenne fertőzött. A következő egy-két hetet biztosan otthon tölti, egészen addig, ameddig fertőzőképes – fejtette ki.

Mindezen túl fontos még megemlíteni, hogy Dobrev Klára országjárásának egyik legfontosabb, legsokatmondóbb állomása egyébként Szombathely volt, ahol az adócsalásért elítélt, de ettől függetlenül a DK-s újbudai és erzsébetvárosi önkormányzatoktól eddig mintegy 130 millió forintos megbízást bezsebelő Czeglédy Csabával találkozott.

Történt mindez akkor, amikor a DK, Gyurcsány Ferenc és az Altus ügyvédjének Kecskeméten megkezdődött a bírósági pere, amelyben az ügyészség azzal vádolja őt, hogy 6,215 milliárd forinttal megkárosította az államot az általa mozgatott Human Operator Zrt. körül csoportosuló céges polippal.

Czeglédy egyébként éppen arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.