Egyre emelkedik a Bagdy Emőkét támogató aláírások száma

Magyarország települései mellett már a határon túli városokból is érkeznek támogató aláírások.

Forrás: peticiok.com2020. 10. 13. 14:25
Bagdy Emõke
Néhány nap alatt több mint 23 ezren írták alá a professzor védelmében indított petíciót Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan emelkedik a Bagdy Emőke pszichológusprofesszort támogató kezdeményezés aláíróinak a száma.

A hétfőn indított petícióhoz rövid időn belül már több mint tizenegyezer ember csatlakozott, ráadásul nemcsak az ország számos településéről, hanem a határon túli városokból is érkeztek aláírások.

A kezdeményezés híre a virtuális térben is villámgyorsan terjed, a legismertebb közösségi oldalon már kilencezer megosztása van.

A petíció elindítója, Pocsai Tamás azért kezdett aláírásgyűjtésbe, mivel nagyra tartja a neves szakember kiállását a normalitás és a gyerekek egészséges fejlődése mellett. Hangsúlyozta, hogy a pszichológusok közös akciója nem más, mint megfélemlítési kísérlet azok ellen, akik mernek másképp gondolkozni, mint a liberális, gendersemleges tanokat hirdető fősodorhoz tartozók, akik köztudottan csak akkor ismernek el valakit szakembernek, ha az a személy a liberális doktrínák szerint gondolkodik.

A szakember tudományos tényekre alapozva beszélt a korai érzékenyítés veszélyeiről
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pszichológusok egy része a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, sőt gyűlöletkeltés szándékával vádolta meg Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust, aki néhány nappal korábban tudományos tényekre alapozva világított rá a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire

a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában. Ezt követően a Meseország mindenkié című, genderideológiát tartalmazó kiadvány mellett állást foglaló több mint ezer pszichológus közleményt adott ki, amelyben elhatárolódtak minden olyan szakembertől – köztük Bagdy Emőkétől is –, akik velük ellentétes véleménynek adtak hangot. A neves szakember lapunkban reagált az aláírók által megfogalmazott rágalmakra, és kijelentette, hogy sohasem keltett gyűlölet, és nem is fog, de a tudomány nevében tiltakozik az alaptalan vádak ellen, hiszen az általa elmondott tények cáfolhatatlanok, és nem a közízlés hivatott eldönteni azok igazságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.