Több mint 600 iskola újul meg az országban

Az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint most – emlékeztetett az Emmi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Forrás: MTI2019. 05. 22. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött a gönci Károlyi Gáspár Általános Iskola tanulói közösségi tereinek belső felújítása, a beruházást szerdán adták az abaúji városban.

Az eseményen Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára azt mondta: 2010-hez képest az idén 606 milliárd forinttal többet fordít a kormány állami és uniós forrásból oktatásra, köznevelésre, az oktatási rendszerre, ebből a pénzből jelentős fejlesztések valósultak és valósulnak meg a köznevelési intézményekben.

Több mint 600 iskola újul meg az országban – tette hozzá -, kiemelve, hogy az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint most. A 2014-ben elindított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 158 projekt valósul meg országszerte, uszodák, tornatermek épültek és épülnek, informatikai eszközöket kaptak és kapnak az oktatási intézmények.

A gönci fejlesztés 136 millió forintba került – mondta Sölch Gellért.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője megemlítette, hogy egykor ő is az iskola tanulója volt, és büszke erre.

Azt mondta: választókörzetében, Abaújban és Zemplénben az elmúlt években óvodák és iskolák 2,7 milliárd forintból korszerűsödtek, újultak meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.