Amikor a rejtett hálózatra néha rálátunk: a Jourová–Donáth-tengely

Tehát: köszönjük, Donáth Anna, az új őszödi beszédet!

2020. 10. 12. 14:38
DONÁTH Anna Júlia; Pusker Tamás; Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde
Sopron, 2019. augusztus 9. Donth Anna, a Momentum eurpai parlamenti kpviselje (k) beszl, mellette a prt kt jelltje, Pusker Tams s Supka-Kovcsn Holzhofer Tnde, a Momentum orszgos kldttgylsnek tagja a soproni ellenzki sszefogs (Momentum, az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik s a Mindenki Magyarorszga Mozgalom) jelltjeit bemutat sajttjkoztatn Sopronban, a polgrmesteri hivatal eltt 2019. augusztus 9-n. MTI/Nyikos Pter Fotó: Nyikos Péter Forrás: MTI/Nyikos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos az esetek döntő részében a világtörténelem, a világpolitika valós mozgatórugói rejtve maradnak előttünk.

Ennek az az egyszerű oka, hogy nemcsak a formális, látható intézmények, illetve azok megválasztott vezetői hozzák meg a döntéseket lényeges kérdésekben, hanem nagyon gyakran rejtőzködő hálózatok, személyközi kapcsolatokra épülő körök, melyeknek nem érdeke, hogy nevük és informális kapcsolataik felszínre kerüljenek. Ellenkezőleg.

Már nem emlékszem, ki is mondta, de így hangzik: a történelem államtitok.

Ám, ahogyan József Attila írta az Eszméletben, „a törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol”, s néha-néha belátunk a kulisszák mögé.

És olyankor az intézmény mögött megmutatkozik a hálózat.

Egy ilyen áldásos pillanat Donáth Anna nem nyilvánosságnak szánt, nyugodtan mondhatjuk, „őszödi” beszédének megismerése, mely a Hír TV birtokába jutott valamilyen módon.

Ebből először is kiderül az a nem mellékes tény, hogy Donáth Anna megrögzött hazudozó, hiszen korábban azt mondta, pártja nem egyeztetett Jourová biztossal – „miért is egyeztetett volna?”. Roppant cinikus, hidegfejű szöveg, jól jellemzi a hölgyet. Igazi Gyurcsány-követő: hazudik, amikor kell. (És neki általában kell.)

És két napra rá az is kiderült – szintén egy „elkapott” Donáth-beszédből –, hogy a tavaszi koronavírus-járvány időszakában tudatosan hamis híreket terjesztettek a magyar vészhelyzettörvényről, amit a balliberális politikusok és médiájuk szolgai módon átvett és harsogott.

Donáth – normális esetben persze – innentől kezdve egy bukott politikus. Varga Judit karakán felszólítása arra, hogy távozzon a közéletből, tiszta és pontos következtetés megfogalmazása. Már nem először mondom: bravó, Varga Judit, ez az a keménység, amire a következő hónapokban szükség lesz!

És persze Věra Jourová is hazudott: egy cseh lapban tagadta, hogy a magyar ellenzékkel egyeztetett volna a jelentés kapcsán.

Ha azt mondom ezek után, hogy a „nagyon kellemes ember” (Donáth szavai) Jourová több sebből vérzik immár, akkor nem mondtam sokat. Azt, hogy távozzon hivatalából, kár is lenne említenem, hiszen ugyan ki küldené el őt? Jobb, ha én mondom, szállóigémet kissé megváltoztatva: ez egy következmények nélküli Európai Unió.

De nem is a két hölgy folyamatos hazudozása a fontos – megszoktuk már a balliberálisoktól ezt –, hanem a felszínre került tény: a Soros Györgyhöz köthető globalista-liberális hálózat készítette elő a bizottság éves jogállamiság-jelentésének Magyarországról szóló, „objektívfüggetlen” részét, amelyben a magyar baloldali képviselők nyakig benne voltak.

A hálózat a háttérben tökéletesen működött: Jourová és Donáth három naponta (!) egyeztettek, ami döbbenetes sűrűség, kimondottan szoros, szinte határozottan baráti együttműködésre utal. Megemlítendő, hogy már a korábbi Sargentini-jelentésnél is felbukkan Donáth: Gerald Knaus, Soros embere „készítette fel” Sargentinit, s ez ügyben egyeztett Donáthtal, illetve többek között az Orbán Viktort kifejezetten imádó román liberális Dacian Cioloșsal, akivel „elvtársi” kapcsolatot ápol a Momentum (lásd Fekete-Győrt, aki Cioloș pártjának jelöltjét javasolta elnöknek Kelemen Hunorral szemben.)

És, köszönhetően a kiszivárgott videónak, megtudhattuk, hogy az „új” Sargentini nem más, mint Gwendoline Delbos francia zöld EP-képviselő. Javaslom, figyeljük Gwendoline-t, ezek után érdemes lesz!

Nagyon nehéz a rejtett hálózatok nyomára bukkanni, s főleg bizonyítékokat találni működésükre.

Arra, hogy valójában ezek a hálózatok irányítják az uniót, és nem a Von der Leyenhez hasonlító bábok, küldött emberek.

Éppen az a globalista elit hálózatainak legfontosabb fegyvere, hogy amíg nincs bizonyíték, nevetséges összeesküvés-elméleteknek nevezik azt, amikor hálózatokról beszélünk. Hús-vér hálózatokról.

Most viszont végre itt van a bizonyíték: három naponkénti telefonok, sűrű egyeztetések: elképesztő fegyelmezettség és feszes összetartás jellemzi e hálózat működését. Ezért bámulatosan hatékonyak, mint valaha a kommunisták.

Igen-igen: a történelem államtitok, s benne ott rejlenek a hálózatok.

De néha hibáznak, s a törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol.

S ha belelátunk a résekbe, onnan nincs visszaút: egyetlen szavukat sem fogjuk innentől elhinni. Ostobák és vakok lennénk, ha ezt tennénk.

Tehát: köszönjük, Donáth Anna, az új őszödi beszédet!

Itt álltok előttünk meztelen. Még korántsem védtelenül, de már átláthatóbban.

Nézzetek a falra: már nem vagyunk ott! Lejöttünk a falvédőről. Innentől kezdve nehezebb dolgotok lesz!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.