Kis csökkenést, illetve iránykeresést várnak az elemzők a tőzsdén

Nyitásban mérsékelt csökkenést, a nap folyamán pedig iránykeresést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Forrás: MTI2019. 03. 14. 10:27

Nyitásban mérsékelt csökkenést, a nap folyamán pedig iránykeresést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az ázsiai kereskedésben vegyes a kép, a kínai piacok gyengék a várakozásoktól elmaradó makrogazdasági adatok miatt, a japán pedig irány nélküli képet mutat. Európában a határidős indexek alapján profitrealizálással indulhat a nap, és hazai impulzus hiányában a magyar tőzsdén a nemzetközi mozgások lesznek iránymutatóak.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy több nagy papír is kulcsszinteknél kezdheti a kereskedést, például az OTP és a Richter.

Török Lajos Dániel, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén kiemelte, hogy ellenállási szintek közelében kezdhetik meg a kereskedést a magyar vezető papírok. A szerdai emelkedés után az OTP, a Richter és a Telekom is közel került az ellenálláshoz, amely az OTP-nél a történelmi csúcs, 12 200 forint; a Richternél 5400 forint; míg a Telekomnál 475 forint. Ha ezeket a szinteket sikerülne áttörni, van további tér az emelkedésre – fejtette ki.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 275,08 pontos, 0,68 százalékos emelkedéssel, 40 887,58 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt. A Mol 8 forinttal, 0,24 százalékkal 3262 forintra gyengült, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 180 forinttal, 1,50 százalékkal 12 150 forintra erősödtek, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal 472 forintra nőtt, forgalma 177,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5340 forintra emelkedett, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.