Most érdemes új hitelkártyát kérni

Egyes banki termékek alacsony árazása az esztendő végéig biztosan kitart.

Horváth Éva
2020. 04. 29. 19:40
null
Budapest, 2015. május 9. Számológép, bankkártyák és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március közepén bevezetett adósvédelmi intézkedések közül sokakat érinthet a személyi kölcsönök és más fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatójára (thm) bevezetett 5,9 százalékos plafon. Ez a limit a hitelkártyákra is vonatkozik, amelyek első, kedvezményes kamatozású változatai már meg is jelentek a piacon.

A thm-plafon bevezetése óriási kamat- és thm-csökkenést jelent a hitelkártyáknál, mert az elmúlt időszakban a hitelkártyák ezen költségvonzatai a legmagasabbak közé tartozott a lakossági hiteltermékek között. Minden banknál két számjegyű volt a kamat és a thm. Ehhez képest az elmúlt napokban piacra került hitelkártyák között van, amelyiknek a thm-je három százalék alatti, akad 4,9 százalékos, valamint 5,88 thm-mel elérhető hitelkártya is – hívja fel a figyelmet a money.hu. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy ezek a kondíciók csak december végéig lesznek érvényben, utána ismét két számjegyű szintre, akár 20 százalék fölé ugrik a mutató.

A money.hu szakértői szerint a hitelkártyát eddig is rendszeresen használóknak érdemes megfontolniuk a meglévő hitelkártyájuk cseréjét a most megjelent új, alacsony kamatozású termékre. Vannak ugyanis olyan ,,régi”, korábban kiadott plasztikok, amelyek thm-je a 30 százalékot is meghaladja. Lényeges, hogy azoknak érdemes valamilyen hitelkártyát választaniuk, akiknek az anyagi helyzete hosszabb távon is biztos. Ugyanakkor a bankok is szigorúbbak lettek, jobban megnézik, hogy a kártyabirtokos ügyfélnek milyen a jövedelmi helyzete.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.