Donald Trump több tízezer híve vonult fel Washingtonban

Az elmúlt négy évet dicsőítették és a választási csalások kivizsgálását követelték.

Magyar Nemzet
2020. 11. 14. 22:31
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Washington, 2020. november 14. Donald Trump amerikai elnök támogatói tüntetnek a washingtoni Szabadság téren 2020. november 14-én. Trump nem ismeri el Joe Biden demokrata elnökjelölt gyõzelmét a november 3-i amerikai elnökválasztáson, és választási csalásra hivatkozva több helyen is bírósághoz fordult. MTI/AP/Julio Cortez Fotó: Julio Cortez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump több tízezer híve vonult fel szombaton az amerikai fővárosban, Washingtonban, az amerikai elnök elmúlt négyéves tevékenységét dicsőítve, illetve a választási csalások kivizsgálását követelve. – Még négy évet! – kiáltották a tüntetők. Bár Trump nem vett részt a megmozduláson, konvoja elhaladt a menet mellett, az elnök az ablakból integetve köszöntette híveit. – Szívmelengető látni azt a hatalmas támogatást – írta Twitter-üzenetében az elnök, aki a november 3-i elnökválasztáson 73 millió szavazatot szerzett, tízmillióval többet, mint négy évvel ezelőtti győzelme idején, úgy tűnik azonban, mégsem eleget ahhoz, hogy újraválasszák. Mint korábban megírtuk, ellenfele, a Demokrata Párt elnökjelöltje, Joe Biden nyerhette meg a választást a már majdnem végleges szavazatszámlálás alapján.

– A választásokat elcsalták tőlünk! Állítsuk meg a csalást! – szólalt fel Courtney Holland konzervatív aktivista a szombati felvonulás során, utalva a Trump által hangoztatott vádakra is, melyek szerint a koronavírus-járvány miatt több tízmillió választópolgárra kiterjesztett levélszavazás során visszaéléseket követtek el a demokraták. A hivatalban lévő elnök nem hajlandó elismerni, hogy Joe Biden nyerte meg a választást, több államban perkeresetet nyújtott be pártja a szavazatok újraszámolását, illetve a visszaélések kivizsgálását követelve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.