Guterres ENSZ-főtitkár már nem titkolja: világállamra van szükség. Csak az a kérdés: kinek?

Aki önmagát is becsapja, ott már nagyon nagy baj van. Ezt teszi a balliberális tábor.

2020. 07. 13. 12:55
GUTERRES, Antnio
Davos, 2020. január 23. António Guterres ENSZ-fõtitkár a Világgazdasági Fórum 50. davosi találkozójának plenáris ülésén 2020. január 23-án, az esemény harmadik napján. A négynapos tanácskozáson a világ vezetõ politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói megvitatják a globális kérdéseket, és meghatározzák a jövõre vonatkozó legfontosabb feladatokat. MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller Fotó: Gian Ehrenzeller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

António Guterres, az ENSZ főtitkára a nemzetközi szervezet alapokmányának 75. évfordulója kapcsán tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a válság utáni új világrend felépítése során, a nemzetközi szerződésekre épülve, világállamot kellene létrehozni.

Íme hát, itt van előttünk a szép, új világ koncepciója a világkormányzással, a nemzetállamok meggyengítésével – immáron köntörfalazás nélkül.

S íme hát, előttünk a 21. század legnagyobb kihívása, amivel fel kell vennünk a harcot nekünk, magyaroknak – másokkal szövetségben.

Egyébként egy percig se higgyék, hogy ez a gondolat most bukkant fel először; erről szó sincs, több évtizedes, talán több évszázados koncepcióról van szó, amelynek legnagyobb szorgalmazója nem más, mint a globális pénzügyi elit, köztük természetesen Soros György. Ráadásul Guterres nem mondja ki, de sok jel mutat arra, hogy a globális elit éppen az ENSZ-ben látja a leendő világállam megvalósítóját.

Ennek alátámasztására idézném Jan Tinbergen Nobel-díjas közgazdászt, aki így írt 1993. december 24-én a De Telegraaf című holland újságban: „Nem vagyok próféta, de úgy tekintek az ENSZ-re, mint az új világkormányra. Eddig nem mutatott fel erőt, a jövőben azonban ez meg fog változni.”

Mit tudhatott már akkor a Nobel-díjas közgazdász?

António Guterres, aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát vezette 2005 és 2015 között, elkötelezett híve a globalizmusnak és a Soros György által zászlóra tűzött nyílt társadalomnak. Guterres oroszlánrészt vállalt az úgynevezett migrációs kompakt kidolgozásában és elfogadásában, amely lényegében azt mondja ki, hogy a migráció emberi jog, s az államhatárok nem lehetnek akadályai a bevándorlásnak – vagyis a nemzetállamok lebontása mint cél húzódik meg az ENSZ által elfogadott migrációs szerződés mögött. Ebben a folyamatban már úgy jelent meg az ENSZ, mint olyan nemzetek feletti szervezet, amelyik meghatározza azokat a kívánatos normákat és értékeket az összes nemzet számára a migráció kapcsán, amelyeket követni kell. Az ENSZ itt tehát már mint globális normaadó (vagy inkább agymosó) szervezet jelent meg, amelyik arra „érzékenyíti” a nemzeteket, hogy fogadják el a migrációt egy rendkívül pozitív és támogatandó folyamatnak, amelynek nem lehet az útjába állni.

Az ENSZ-szel kapcsolatos célokat jól mutatja, hogy a globális elit, ezen belül egészen konkrétan Soros György hálózatának emberei már megjelentek a szupranacionális testület vezetői között. Erre az egyik példa: 2018. augusztus 10-én Michelle Bachelet chilei szocialista politikus „lett” az ENSZ új emberi jogi főbiztosa, aki 2009-ben, mint Chile köztársasági elnöke, a legmagasabb állami kitüntetést adta Soros Györgynek mint a demokrácia és a haladó eszmék bajnokának (reméljük, nem lesz örökös bajnok Sorosból…). Egyébként elődje, Zeid Rael al-Huszein sem volt éppen Soros ellensége, viszont annál inkább Magyarország ostorozója…

De ennél még fontosabb, hogy amikor az ENSZ 2018 februárjában nyilvánosságra hozta a migrációs kompakt tervezetét, akkor António Guterres nevében a kanadai származású Louis Arbour asszony – mint az ENSZ „különleges képviselője” – készített el egy véleményező dokumentumot a tervezetről. Az anyag címe már önmagában beszédes: „Tegyük a migrációt mindenkinek hasznossá!”

A különleges képviselő valóban rendkívül „különleges” volt, hiszen egészen véletlenül szoros szálak fűzik Soros Györgyhöz: ő korábban a Soros által pénzelt, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt, s tevékenységéért 2010-ben a Közép-európai Egyetem Nyílt Társadalom díját vehette át – személyesen Soros Györgytől. Soros tehát szoros pórázon tartja a hölgyet – s mint a migrációért felelős különleges megbízott, Sorosért és a globális elitért meg is tesz mindent. Módja is volt rá, hiszen egészen sajátos módon az ENSZ migrációs paktumja a tagállamok közötti megbeszélések után még visszakerült a Nemzetközi Migrációs Konferencia főtitkárához, aki még „javíthatott” a tervezeten a marrákesi, illetve a december 19-i közgyűlési elfogadás előtt. A főtitkár neve egész véletlenül: Louis Arbour…

Ám vannak még nemzetek, amelyek felismerték a veszélyt, hiszen a migrációs kompaktról szóló 2018. decemberi szavazáson a 152 igen és 12 tartózkodás mellett öt ellenszavazat is volt, méghozzá az USA, Izrael, Magyarország, Lengyelország, Csehország részéről.

Akkor is a helyünkön volt az eszünk és a szívünk.

Összegezve: Guterres csak azt mondta ki az ENSZ Alapokmánya 75. évfordulóján, amit a mögötte álló globális (pénzügyi) elit már régóta akar, s aminek érdekében az ENSZ vezető testületeiben már régóta ott ülnek a hálózat emberei, s készítik elő a terepet a „nagy áttörésre”, a világállam létrehozására.

De tudjuk, a balliberálisok számára ezek a tények pusztán csak mesék…

Igen ám, de mit is mondott Fábri Zoltán Az ötödik pecsét című klasszikus filmjében az órásmester? Aki önmagát is becsapja, ott már nagyon nagy baj van. Ezt teszi a balliberális tábor.

De ez nem a mi dolgunk: foglalkozzunk a tényekkel, mert a világállam létrehozására irányuló globális szándék emberpróbáló kihívás a 21. században.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.