Még a homoszexuálisok is besokalltak a „melegvonattól”

A személyzethez kizárólag LMBT-tagok tartozhatnak, az utasok esetében viszont nincs ilyen előírás.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 15:14
null
Forrás: Avanti West Coast Forrás: Avanti West Coast
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy-britannia LMBT (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) közösségében nem várt elégedetlenséget váltott ki, hogy útjára indították az első Pride-vonatot, amely kizárólag LMBT-személyzettel a fedélzetén működik. A Londonból Manchesterbe tartó, tizenegy szivárványosra festett vagonból álló vonat kedden tette meg első útját az úgynevezett Pride hónap alkalmából. Mivel a vírus miatt a szigetországban is elmaradtak az LMBT témájú programok, az Avanti West Coast vasúti társaság bár megkésve, de gesztust akart tenni a nagy-britanniai homoszexuálisoknak és transzneműeknek.

A Pride-vonat egyik sajátossága , hogy kizárólag LMBT-tagok tartozhatnak a személyzethez. Az utasok esetében viszont nincs a szexuális beállítottságra vonatkozó előírás.

 

Fotó: Avanti West Coast

 

A vonat léte mindenesetre még a homoszexuálisok részéről is bőven kapott kritikát. A brit lapokban és a közösségi médiában is nagy nyilvánosságot kapott, hogy a legtöbben teljesen felesleges diszkriminációnak tartják a „melegvonatot”. Több ezren osztották meg és majdnem tízezer lájkot kapott a homoszexuális John James McGivern Twitter-bejegyzése, aki elmondása szerint egyáltalán nem akar Pride-vonatot, csupán egy hétköznapi, időben közlekedő szerelvényt. – El tudják képzelni, hogy mi történne, ha a fehér bőrszín lenne az előírás a személyzetnek? – háborgott posztjában a férfi, egy videót is megosztva a száguldó szivárványos kocsikról.

 

Az LMBT-vonat mindazonáltal nem időszakosan közlekedik, az Avanti West Coast flottájának állandó része lesz. Verseny is indult, hogy a vonat minél kreatívabb nevet kapjon: a győztest októberben hirdetik majd ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.