Soros önti a pénzt a Black Lives Matternek

A Nyílt Társadalom Alapítványok 220 millió dollárt fordít a „faji igazságosságra” törekvő csoportokra.

Magyar Nemzet
2020. 07. 14. 15:05
null
Los Angeles, 2020. július 9. A Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom támogatói tüntetnek Los Angelesben 2020. július 8-án. Az Egyesült Államokban már öt hete zajlanak rasszizmus és a rendõri erõszak elleni tüntetések. A tüntetéshullámot egy afroamerikai férfi, George Floyd halála váltotta ki, aki egy brutális rendõri intézkedésben vesztette életét május 25-én Minneapolisban. MTI/EPA/Christian Monterrosa Fotó: Christian Monterrosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György hálózata, a Nyílt Társadalom Alapítványok 220 millió dollárt fordít a „faji igazságosságra” törekvő csoportokra az Egyesült Államokban – a szervezet közleményét a Breitbart amerikai híroldal ismertette. Várhatóan a kedvezményezettek között lesz a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak, BLM) mozgalom is, amely az elmúlt két hónapban, a fekete George Floyd halála óta vezető szerepet játszott a globális tüntetés- és zavargáshullámban. – Itt az ideje, hogy sürgősen és bátran vessük fel a faji igazságtalanság kérdését Amerikában. Ezek a befektetések támogatást adnak a fekete közösség már bizonyított vezetőinek, hogy újragondolják a rendőrséget és véget vessenek a tömeges bebörtönzéseknek – közölte Alexander Soros, Soros György egyik fia, aki idővel várhatóan hangsúlyosabb szerepet is kaphat a Soros-hálózat irányításában. A Budapesten született Soros György augusztusban tölti be a 90. életévét.

A Nyílt Társadalom Alapítványok mostani bejelentése nem független attól, hogy nyilvánosan is hozzáférhető adatok szerint Soros megkétszerezi a 2016-os kampánykiadásait, hogy segítse Donald Trump elnök novemberi megbuktatását, írja a Breitbart. Soros négy évvel ezelőtt Hillary Clinton kampányának ötödik legnagyobb támogatója volt mintegy tízmillió dollárral. Miután pedig Clinton elveszítette a választást Trumppal szemben, a befektető egymilliárd dollárt veszített ezen, számolt be róla 2017 januárjában a The Wall Street Journal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.