Megdöbbentő, kiknek adnak pénzt a norvég kereszténydemokraták

A történetben van egy nem is akármilyen csavar.

Juhász Attila
2019. 12. 14. 17:27
null
Men pray during Friday prayer service at the Abu Bakr mosque of the Islamic Islamic Community Cologne in the Zollstock suburb of Cologne January 8, 2016. At the modest Abu Bakr mosque in a working class neighbourhood, young Arab men, mainly from North Africa, spoke of their fear that Germans will put recent assaults on women in Cologne down to general disrespect for women among Muslim and Arab men. REUTERS/Wolfgang Rattay - RTX21JX7
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha hinni lehet a skandináv ország sajtójában megjelent tudósításoknak, Kjell Ingolf Ropstad, a Norvég Keresztény Néppárt vezetőjének indítványára, az egyházi ügyekért felelős miniszter támogatásával, Norvégia kormánya közel 100 ezer euró összegű támogatást hagyott jóvá az Iszlám Kulturális Központ nevű szélsőséges iszlám közösség részére.

Ha a történetben nem volna még egy csavar, talán már fel sem kapná tekintetét erre a hírre az európai keresztény ember, azonban van, nem is akármilyen. A központ a pénzt arra használhatja, hogy katolikus egyházi épületeket alakítson át mecsetekké. Mindez akkor, amikor Raymond Johansen, Oslo Városi Tanácsának elnöke az Iszlám Kulturális Központ által az évek során kapott összes önkormányzati támogatás felülvizsgálatát indítványozta.

Az ok, hogy az Aftenposten leleplezte, a szélsőséges vallási közösség, amely 101 millió norvég korona – közel 10 millió euró – értékben vásárolt már ingatlanokat, azokban többek között olyan tevékenységet végez, amely során gyermekek éjszakákat töltenek vallási helyiségekben.

Hogy mi folyik ezekben a mecsetekben, mire buzdítják az oda járó gyermekeket és muszlimokat a szélsőségesek, azzal kapcsolatban kevés kétségünk lehet.

Norvégia iszlamizálása mára gyakorlatilag megállíthatatlanná vált, ez pedig megbocsáthatatlan vétek – idézi a Samhällsnytt nevű svéd portál Hege Storhaug publicista szavait.

A kereszténység ellen elkövetett bűnök felelőseit viszont ezután, a fentiek ismeretében, kéretik nem kizárólag ellenségeik körében keresni, hiszen ahogy a norvég példa mutatja, a szélsőséges iszlám támogatói a keresztény közösségek vezetőségében is megtalálhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.