Szabadság, szerelem, Pride

Egyébként kerekebb lett volna Donáth Annácska Valentin-napi igehirdetése, ha arról is ejt néhány szót, hogyan töltötte a jeles ünnepet a kedves papa, Donáth Laci bácsi.

2020. 02. 15. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Valentin-napi állásfoglalását idén Donáth Anna, a párt uniós képviselője tette közzé Facebook-oldalán. „Ez a szerelem […] messze nem csak a Fidesz által előírt keretek közt létezik. Ez a nap nem csak a hagyományos házasságban élő párok ünnepe […], nem magától értetődő, hogy mindenki automatikusan, pláne parancsra boldog lehet. A mi politikánk szabadságot és szerelmet jelent. Nem írjuk elő, kit és hogyan szeress.” Olyannyira nem, hogy Fekete-Győr András pártvezér korábban több alkalommal is kijelentette: pártja a melegekkel is erősen szimpatizál. (Gondolom, Valentin-napon különösen.) Mindehhez tudni kell, a Momentum-tagoknak kutya kötelességük részt venni az esedékes Pride-on, ráirányítván ezzel a begyepesedett kormányzat figyelmét arra, hogy kirekesztő családpolitikája fölött eljárt az idő. (A vezér azt is kijelentette, hogy pártjának sokkal fontosabb a melegházasság, mint a magyar határok megvédése. Meg hogy a szerelemnek nincs sem neme, sem nemzetisége…) Itt jegyzem meg, egy alkalommal két másképpen szexelő, bizonyos Tonka Álmos és Rosenfeld Mirjam a Kettős Mércén beszólt Fegyőréknek: „Kedves Momentum, inkább ne képviseljetek minket, buzikat!” Érvelésük lényege valahogy így hangzott: „okos buzi” (hogy a cikkírók szóhasználatával éljek) ne hangolja önmaga ellen a hagyományőrző heteroszexuálisokat. Stimmel.

Egyébként kerekebb lett volna Donáth Annácska Valentin-napi igehirdetése, ha arról is ejt néhány szót, hogyan töltötte a jeles ünnepet a kedves papa, Donáth Laci bácsi. Riogatta-e megint a szeretetotthon menyecskéit? Vagy csak lepukkant pártjáért fohászkodott az egykori MSZP-s lelkész-honatya?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.