időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Minden a vizes vb 2022-ről

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

Vakáció a múzeumban

A Magyar Nemzeti Galéria kedvezményes belépővel és gyerek-tárlatvezetésekkel várja a szünidőben a tanulókat.

Macron kudarcai

Emmanuel Macron biztatónak tűnő célkitűzései közé tartozott, hogy kivívja, eléri az Európai Unió stratégiai szuverenitását.

Mint annak rendje

Néha, bizonyos műalkotásokkal szembesülve úgy érzem: már nem én nézem a művet, hanem az néz engem.

Aktuális

FÓKUSZBAN

A hazát nem kard, hanem a kultúra szerezheti vissza

Fel kell fegyverezni a nemzet széles rétegeit gazdasági szakismeretekkel – mondja az új kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó. Horthy Miklós szerint az erők egyesítése előfeltétele a magyarság újjáéledésének.

A szocdemek nyilvánosan megtagadják a kommunistákat

Nem utódai az 1919-es forradalmi szereplőknek az óriási elvi különbségek miatt ― jelenti ki Peyer Károly szocdem vezető. Tíz évvel azelőtt próbálta meg lelőni egy képviselő Tisza Istvánt a Házban.

A vármegye jogi hungarikum

Több évszázad kihívásai után a kommunisták számoltak le az ezeréves magyar államiság egyik fontos alapjával.

Újra van víz mindenhol Solymáron

Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője közölte, hogy a nehéz helyzet még nem múlt el és a cél a probléma tartós kezelése.

A zene mint közös nyelv

A súgó, a játékmester és a rendezőasszisztens munkakörökről Kováts Andrea csoportvezetővel beszélgettünk.

2022. július 3. vasárnap 20:00

IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep – Zárókoncert

A IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep zárókoncertjén a Hollerung Gábor által alapított Énekel az ország mozgalom ezúttal nemzetközivé bővül, és a Nemzetközi Fesztiválkórus, a nemzetközi kórusénekesekből álló, többszáz fős énekkar adja elő közösen a kórusirodalom két legnépszerűbb művét, illetve művének részletét.
2022. július 3. vasárnap 20:00

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje

Van valami egyedülálló abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara megjelenik a színpadon. Ennek oka, hogy minden fellépésükön ugyanaz a lelkesedés árad belőlük. Július 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon hallgathatják meg az érdeklődők 35 éves jubileumi koncertjüket, amellyel emléket állítanak a 25 éve elhunyt Berki Lászlónak, a zenekar alapító művészeti igazgatójának.
2022. július 4. hétfő 09:00

Karc FM: Spájz

Továbbra is élnek a család- és lakástámogatási lehetőségek. De mi történik közben az építőiparban? Hogyan változnak az építőanyag árak? És milyen nehézségekre számíthatnak azok, akik belekezdenek egy nagyobb felújításba? Hétfőn a Spájzban ennek is utánajárnak, de szó lesz a légáramlatról, ami hatással van a levegő tisztaságára, az építészetre, de még a közlekedésre is. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
2022. július 4. hétfő 11:18

Duna World: Falak

Ambrus mérnököt felfüggesztik állásából, mert egy exportra gyártott cikk konstrukciós hibáira felhívta a vásárló figyelmét. Közvetlen főnöke, Benkő párizsi kiküldetésen van, ahol találkozik kint élő barátjával. Beszélgetéseik hatására Benkő másként látja az itthoni helyzetet, és hazatérése után kiáll Ambrus, és az igazság mellett…
2022. július 4. hétfő 17:15

Elvis – vetítés az Urániában

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.
2022. július 4. hétfő 18:00

Új feladatok, új megoldások

Májusban hivatalba lépett az új kormány Magyarországon, amelynek frissen kinevezett miniszterei a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti, illetve regionális központjaiban ismertetik céljaikat, beszélnek területükkel kapcsolatos feladataikról, jövőképükről. A július 4-i esemény vendége Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Ajánlók
több mutatása