Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Szijjártó Péter: A víz kérdése összeköt
A tárcavezető a Budapesti Víz Világtalálkozót lezáró felszólalásában kiemelte: „a víz ügye olyan ügy, amelyet vagy közösen nyerünk meg, vagy közösen fogunk elveszíteni”.
Egyesülne az Erdélyi Magyar Néppárttal a Magyar Polgári Párt
Egy pártba gyűjtené „az erdélyi magyar jobboldalt”, és egyesülne az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) a Magyar Polgári Párt (MPP) – döntötte el a párt választmánya a Gyergyószentmiklóson tartott csütörtöki ülésén.
Szijjártó Péter üdvözölte a legkorszerűbb távközlési technológia, az 5G-szolgáltatás elindítását
A Vodafone 20 éve folyamatosan megújulásra törekszik Magyarországon, és jelentős szerepet vállal az 5G társadalmi hasznosításában – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
A Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója szerint a vízválság elkezdődött
Egy új világrend épül, melyben nagy jelentőségű a víz nem fenntartható felhasználása – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője.
Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.
PM-államtitkár: A versenyképesség egyik záloga az egészséges társadalom
Banai Péter Benő elmondta: a gazdaság növekedése függ az uniós bővüléstől is, és az elmúlt években azonban az uniós átlagot érdemben meghaladó növekedést produkált a magyar gazdaság, idén 5,2 százalékkal.
Az Agrárminisztérium támogatja az erdészeti facsemeték termelését
Az országos erdősítési és fásítási programok sikerének egyik feltétele, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű kiültethető facsemete álljon rendelkezésre az országban.
A magyar technológiáknak köszönhetően százezrek jutnak tiszta ivóvízhez Afrikában
Szijjártó Péter és Cecilia Abena Dapaah ghánai vízügyi miniszter tárgyalásán a ghánai tárcavezető elismerését fejezte ki a magyar vízügyi szakembereknek.
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.
Dzsihadista lehetett a Grazban elítélt muszlim hitszónok, öten kaptak börtönt
A török származású, feltételezett dzsihadisták ellen folyó per fővádlottja a hitszónok volt, aki Linzben radikális hitközösséget alapított. A többi hat vádlott a gyanú szerint kapcsolatban állt a szervezettel.
Szabadon engedték az imámot is, aki kapcsolatban állt a párizsi terroristával
Két embert már kedd este szabadon engedtek, köztük a támadó lakhelyén, a Párizshoz közeli Gonesse településen található imaház imámját, akit radikalizáció miatt nyilván tartanak a titkosszolgálatok.
Az agrártechnológiai tudástranszferről tárgyalt brazil partnerével az agrárminiszter
Nagy István elmondta, hogy Magyarország együttműködő partnerként felajánlja tudományos bázisát, a minőségi mezőgazdasági termékek előállítása terén rendelkezésre álló értékes ismereteit.
Ismét migránsok százai érték el a görög partokat
Új függetlenségi népszavazás megrendezését szorgalmazza a katalán elnök
Kitart Svájc a szuverenitása mellett
Kitüntetést adott át egy NATO főparancsnok-helyettesnek a honvédelmi miniszter

A Helyzet

Lángoló Rozsava
Messziről minden roppant egyszerűnek tűnik. Az ember rábök egy pontra a térképen, ahol épp konfliktus van, és megállapítja, hogy kinek van igaza.
Sitkei Levente

Tollhegyen

Bemérni, hol vagyunk
Ilyen sóhajtós, visszapillantós napom volt tegnap. Valami szép, fennkölt gondolatsort próbáltam veretes irománnyá eszkábálni, de nem sikerült.
Pilhál György

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

VÉLEMÉNY

Forrongó hangulat Katalóniában
Katalónia székhelyén, Barcelonában hétfő óta tartanak a tüntetések a katalán függetlenségpárti politikusok ügyében hozott ítélet elleni tiltakozásul, akárcsak a rájuk épült radikálisok zavargásai.
Sobieski Tamás

VÉLEMÉNY

Arctalan arcátlanság
Kétségtelen, hogy a vasárnapi önkormányzati választás felemás eredményéhez több, részben egymástól független, másrészt egymást erősítő tényező vezetett.
Kis Ferenc

VÉLEMÉNY

Je suis kurd, ha egyszer nincs tétje
Úgy tűnik a nemzetközi forradalom és felszabadulás programjában bízó moralisták semmit nem tanultak az arab tavaszból és a hasonló eseményekből.
Megadja Gábor

Kultúra

Átadni egy lelki síkon játszódó történetet
Szente Vajk eddigi pályafutása egyik legsikeresebb rendezésének, az Apácashow című musicalnek tapsolhatott a közönség tegnap a Papp László Budapest Sportarénában.

Sport

Tokióban hozhatjuk a riói szintet
Semmiképpen sem lennénk csalódottak, ha jövőre Tokióban a magyar sportolók megismételnék azokat az eredményeket, amelyeket idén elértek a különböző világversenyeken.
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

LUGAS AJÁNLÓ

Szabad sikítani!

LUGAS AJÁNLÓ

Fogságba ejtett Sztálin-barokk

LUGAS AJÁNLÓ

Világasztal

LUGAS AJÁNLÓ

Higgyünk a szemünknek?

Ez történt 100 éve

A magyar zsidóság elhatárolódik a kommunizmustól

Ez történt 100 éve

Lukács György, a büró Szamuelyje

Ez történt 100 éve

Károlyi félanalfabéta feljelentőlevele
Tisztelt Előfizetőnk!
Ezúton értesítjük Önt, hogy a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság 2019. szeptember 30-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt.-be beolvadt, a cég jogutódja a Mediaworks Hungary Zrt.

Karc FM műsorajánló

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Belföld

Benkő Tibor: A közép-európai országok összefogásával megállítható az illegális migráció
A gyorsan változó biztonsági környezetben a közép-európai országok bebizonyították, hogy hasonlóan gondolkodnak és képesek megőrizni az elődök által teremtett kultúrát és értékeket.
A fogyasztóvédelem megbírságolta a Coca-Colát a homoszexualitást népszerűsítő plakátkampánya miatt
Vajon miért akarják befolyásolni a multinacionális nagyvállalatok a fogyasztók gondolkodását? Miért kötelezik egyelőre csak dolgozóikat a tech-cégek, hogy részt vegyenek a homoszexuális felvonuláson?
Családbarát irodák kialakítását díjazzák
Fűrész Tünde hangsúlyozta, a vállalatoknál megjelenő családbarát szemlélet az egész társadalom, és a gazdaság szempontjából is komoly előrelépés.
Kocsis Máté: Továbbra is népszerű a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása
A következő években a legtöbb forrást a gyermeket nevelő családokra, a Magyar falu programra és gazdaságösztönzésre fordítjuk – mondta el a Fidesz frakcióvezetője.

Külföld

Egy kézzel rakta ki a Rubik-kockát
A zseniális feladvány 1974-es kigondolásakor Rubik Ernő sem sejthette, hogy ötlete később számos nemzeti és nemzetközi verseny központi eleme lesz.
Terrorcselekmények megakadályozásában segítette Oroszországot az Egyesült Államok
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója kijelentette, hogy a két ország között továbbra is folyamatos az információcsere a készülő merényletek ügyében.
Mintázott populációtörténet
A történeti genetikai kutatásokkal elemezhetők a népvándorlások, és olyan kérdések is megválaszolhatók, amelyek eddig részben vagy egészben a történelem, illetve a régészet hatókörén kívül estek.
Nem indul a Jobbik pártelnökségéért Sneider Tamás
Sneider kiválóan alkalmasnak találja az elnöki tisztséget megpályázó Jakab Pétert, hogy átvegye helyét a novemberi tisztújító kongresszus után.

Gazdaság

Olcsóbb lesz a hitelgarancia
A Garantiqa az eddiginél is kedvezőbb díj fe­jében vállal kezességet a kis- és középvállalkozások, így a Széchenyi program beruházási hiteleire is.
Egyetemi hallgatók pályázhatnak klímavédelmi programokra
A 153 millió forintos keretösszegből kutatási munkákat, gyakornoki programokat és külföldi ösztöndíjakat támogatnak.
Alapszakmákat bemutató kiadványt jelentetett meg az ITM
Schanda Tamás közölte, hogy a tájékoztató füzetet összesen több mint 100 ezer példányban juttatják el a szakképzési centrumokhoz, a tankerületi központok által működtetett általános iskolákhoz.
ITM: November 5-én bemutatják az elfogadott kkv-stratégia részleteit
György László kiemelte, a vállalkozások igényei és javaslatai alapján a stratégiában hét beavatkozási területeit határoztak meg.

Kultúra

Egy roppant idegesítő világmegváltó
Ilja Bocsarnikovsz úgy rendezte meg a Don Quijote — Az utolsó álom színdarabot, mintha egy kamaszokból álló társulat játszaná, de amit látunk, mégis nélkülözi az ilyen előadások esetlenségét.
Emléktáblát avattak Harry Hill Bandholtz tábornok tiszteletére a Múzeumkertben
Harry Hill Bandholtz az amerikai katonai misszió parancsnokaként kiválóan látta el feladatát Budapesten egy nehéz időszakban – idézte fel David B. Cornstein.
Tízmillió forint a külhoni magyar kultúrának
A pályázatok fő célja a nemzeti összetartozás tudatának és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kulturális kapcsolatainak erősítése.
Bizony van még remény
Sok fiatal nagyon megunta, hogy olyan science fiction filmeket kell néznie mostanában, amelyekben nincs kosz, maszat, némi kis kopás az űrrepülő műszerfalán.

Sport

Az olasz reneszánsz kincsei
Az utolsó két játéknap (november 14-16., illetve november 17-19.) előtt hat válogatott biztosította helyét a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság 24-es mezőnyében, azaz a társaság egynegyede.
Puskás Ferenchez köthető tárgyi emlékek felajánlását várja a Puskás Múzeum
Puskás Ferenc, a legnagyobb magyar futballista életének teljes bemutatásához a többi között tárgyi emlékek felajánlásait várja november 3-ig az új nemzeti stadionban megnyíló Puskás Múzeum.
Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk
Szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával csökkenthetők a sportolók hosszú távú sérülései – mondta az államtitkár.
Szárnyalna Dijonban a Falco
Öt magyar klub kezdi meg szereplését szerdán az európai kosárkupákban, de a legnagyobb figyelem – a szokásoktól eltérően – ezúttal nem az „örökös” Euroliga-résztvevő Sopron Basketre irányul.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …