Keresés
Magyar Nemzet
2020. március 30., hétfő, Zalán napja
HÍR TV - Bayer show:Az ellenzéknek mindig van másik problémája
Nemzeti egység támogatja a védekezést
Mind a koronavírus-törvény hatálya, mind a rémhírterjesztés elleni fellépéssel a kormánynak sikerült a többséget meggyőznie – derül ki a Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatásából.
Szájmaszk készül a szakmai gyakorlaton
A szakképzési centrumok villámgyorsan átálltak a szájmaszkok varrására, de a járvány lassítása érdekében összefogtak a nyugdíjas dolgozók támogatásáért is.
Készletfelhalmozás építőanyagból is
Akár a hazai gyárak is el tudnák látni az itthoni építőanyag-keresletet, noha egyelőre csak az Olaszországból érkező importtermékeknek kell egy időre búcsút mondani. Közben nemhogy csökkent, inkább nőtt a kereslet a termékekre.
A járvány alatt sem áll le a tram-train projekt
Zavartalanul zajlik a tram-train építkezése a járvány idején Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Ezekben a hetekben kezdődik egy karbantartó telep, remíz építése Szeged rendező-pályaudvarán.
Simicskó István: Jó érzés látni, hogy minél többen igyekeznek összefogni
A kormánypárti képviselő újbudai választókörzetében önkéntesekkel együtt segíti a koronavírus-járvány által leginkább fenyegetett idősebb embereket.
Megerősítette bástyáit az internetes kereskedelem
A koronavírus terjedésével kevesebben keresik fel a forgalmas bevásárlóhelyeket, helyette inkább az otthon biztonságában az internetes bolti kínálat felé fordulnak.
Június vége az utolsó határidő
Az UEFA elnöke, Aleksander Čeferin közölte: ahol június végéig nem tudják folytatni a bajnokságot, ott törölni kell a szezon hátralévő részét, és befejezettnek kell nyilvánítani az évadot.
Látnoki képek kortársainktól
Kiüresedés, apokaliptikus idők jelei, elviselhetetlen halmozás, túlcivilizált jelen – ilyesmiket fogalmazunk meg a világméretű járvány láttán, amely mindannyiunkat szemléletváltásra szólított.
A Soros-hálózat csapdájában
A jogállamiság eszméjét egykor éppen az olyan önkényes hatalomgyakorlás ellen dolgozták ki, amilyet a választópolgári legitimáció nélküli Soros-szervezetek és elvbarátaik egész Európában gyakorolni próbálnak!
Gedeon Magdolna
Chrudinák Alajos emlékezete
Külpolitikai műsoraival korszakot, műfajt és iskolát teremtett Magyarországon. Megalkuvást nem ismerő bátorsága, vakmerősége, szókimondó, objektív interjúi és műsorai a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb tudósítójává tették őt.
Tarics Péter
135 éve született Kosztolányi Dezső
A modern magyar polgári irodalomnak talán leginkább lélek-központú szerzője, a XX. század első felének vitathatatlanul egyik legnagyobb magyar írója Kosztolányi Dezső.
Raffay Andrea
Állítsuk meg a gyűlöletvírus terjedését!
Rév István, a Soros-birodalom egyik legbefolyásosabb szürke eminenciása a házi lapjukat, a Magyar Narancsot felhasználva indítja el útjára a rágalmat, miszerint az országos tisztifőorvos „nem szakember”.
Békés Bence

Fókuszban

New Yorkban nincs még karantén
Donald Trump elvetette a tervet, amely szerint vesztegzár alá helyezték volna New York egész vonzáskörzetét, az azonos nevű állam mellett New Jersey-t és Connecticutot is.
Ma dönt az Országgyűlés a rendkívüli jogrendről
A koronavírus-törvény támadásával az ellenzék a saját pozícióját és egységét akarja megtartani, akár annak árán is, hogy az ország nehezebben jön ki a válságból – mondta Kiszelly Zoltán.
Elhunyt Chrudinák Alajos
Miután a Duna Televízióban adásba került a Chrudinák Alajosról szóló, tőle elbúcsúzó portréfilm, ma már leírhatjuk a hírt, amelyről a magyar sajtóban eddig csak bizonytalan értesülések jelentek meg.
A koronavírus-járvány tombol a nyugati világban
A legsúlyosabban érintett Olaszországban vasárnap 756-tal emelkedett a halálos áldozatok száma, s így összesen 10 779-re nőtt, de már második napja csökken a halálozási szám.

A Helyzet – Gajdics Ottó

Telefonbetyár
Helló, melósok! Ha nem lett volna elég bajotok a világjárvány kellős közepén, most még itt vagyok én is. Jakab Péter vagyok, és mindent jobban tudok.

Tollhegyen - Pilhál György

Belelát a kártyákba
Mindig szívesen hallgatom Schiffer Andrást. Talán mert az LMP-alapító azon ellenzékiek közé tartozik, akik – szemben az ottani gyakorlattal – indulatok nélkül, érvekkel szoktak előállni.

Fricz Tamás blogja

Szél Bernadett nem érti – mi sem értjük őt
Vis maior esetén gyors, azonnali döntésekre van szükség.
Franka Tibor
Ez nem a nép, ez a szenny szava!
Ez már kendőzetlen rosszindulat.
Nagy Árpád
Füllentésen kaptuk a Jobbik vezérét
Vallomás Jakab Pétertől?
Nagy Árpád
Bekiabálni mindig könnyű
PR-oznak a közgazdászok.
Pósa Árpád
Gyurcsányné egyből az élre ugrott
Már ha megfordítjuk az adományozók listáját.
Örs, Uruguay
A biztosítók nem panaszkodnak
A bűnözési mutató a megszokott.
Bógár Zsolt atya, Taksony
Egyre többen keresik fel Isten házát és imádkoznak
Az emberek lelke kitárul Isten felé.
Amélie, Párizs
Új hagyomány született Franciaországban
A zsúfolt Párizs egész nyugodt lett!
Anita, Milánó
Milyen ruhák jönnek?
Az ingek helyett érkeznek a mackónadrágok

Aktuális

Havas eső és havazás is előfordulhat a jövő héten
Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő.
Deutsch Tamás: Ujhelyi hazudik az EU pénzügyi támogatásaival kapcsolatban
Az EU eddigi egyetlen eurócent plusz uniós forrást sem adott egyetlen tagországnak sem – közölte Deutsch Tamás Facebook oldalán vasárnap.
„Sokan vizsgázunk emberségből ezekben a napokban”
Kevés dolog mutatja be annyira élesen a jelenlegi válságot mint az a tény, hogy a Gozsdu-udvarban az elmúlt héten naponta osztottak meleg ételt a rászorulóknak.
Beváltak a vírus ellen hozott intézkedések
A koronavírus-kutatócsoportot irányító professzor, Jakab Ferenc elmondta: sikerült ellaposítani a görbét annyira, hogy az egészségügyi ellátórendszer kapacitása elegendő legyen.
Túl sok a tévhit a fertőzés megelőzhetőségéről
Továbbra is az otthonmaradással és a személyes érintkezések minimálisra csökkentésével tehetjük a legtöbbet azért, hogy ne kapjuk el, és ne is adjuk tovább az új koronavírust.
Az UEFA elnöke szerint a következő idénykezdet is veszélyben
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke arról beszélt egy interjúban, milyen alternatívák előtt áll az európai futball a koronavírus-járvány közepette.
Egyetlen magyar sincs egyedül!
Orbán Viktor vasárnap délután videót tett közzé a Facebook-oldalán. A klipben feltűnik Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint több klub szurkolója is.
Ezen a napon született Mindszenty József
Magyarország utolsó hercegprímása, aki 1892. március 29-én született, kérlelhetetlen ellenfele volt mind a nyilas, mind pedig a kommunista diktatúrának.
Négylábú gyógyír a magány ellen
A vizsgáltok szerint a COVID-19 vírus humán jellegű, ezért nem veszélyes az állatokra, ezért az emberről emberre terjedő járványnak nem lehet hordozója egyetlen kutya sem.
A vörös kommün hosszú árnyéka
Holnap lesz egy esztendeje, hogy a gyenge jellemű Károlyi Mihály kinyittatta a börtönök ajtajait, s a gonosztevők és eszelősök társaságának átadta az országot. Azon a szerencsétlen pénteki napon kiáltotta ki a saját diktatúráját.
Apponyi Albert levele kis híján kormányt buktat
Európára hasznosabb lenne, ha nem azt néznék, hogy Magyarországon akad néhány tettes, hanem hogy itt nem akad őrült, aki a bolsevizmust megkísérelné, hacsak a békeszerződés erre nem kötelez.
Herczeg Ferenc a nemzeti sajtó ünnepéről beszélt
A teljes állami szuverenitását visszanyerő Magyarország első igazi március tizenötödikéjét kiemelt ünnepélyességgel tartják meg. Diadalt ült a nemzeti gondolat, a magyar elszántság, a magára ismert turáni erő.
Balról jövő támogatás Horthy Miklósnak
A napok óta folyó kormányalakítási tárgyalásoknak mára megvan az első pozitív eredménye: Horthy Miklós kormányzó a pártok vezéreinek meghallgatása után miniszterelnökké dezignálta Simonyi-Semadám Sándort.
Dömötör Csaba: A szabályok betartása óriási türelmet igényel
Az államtitkár aláhúzta, egyáltalán nem mindegy, hogy a megbetegedések számának emelkedése milyen hamar és milyen intenzitással következik be.
A kórházparancsnokok megkezdik a munkájukat
Az intézkedés a hatékony információáramlást és a készletgazdálkodást szabályozza, a kórházparancsnokok orvosszakmai döntéseket nem hozhatnak.
A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt hétfőn a parlament
Az országgyűlés dönt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról.
Hollik István: Arra kérjük az ellenzéket, ne terjesszen hamis információkat!
Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarország számára a koronavírus elleni védekezéshez. Ez ugyanis nem igaz.
Tirol túsza lett Ildikó Ischgl-ben, de órákon belül szabadul!
Március 13-én rendelték el egészségügyi vesztegzárat az osztrák hatóságok előbb a világszerte ismert síközpontra, Ischgl-ra, majd az egész tartományra kiterjesztették azt.
Telefonon is tájékoztatást nyújt a kormány a kijárási korlátozásról
A kormány ezekben a hanghívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát.
A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését
Mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy azokat az előírásokat betartsuk, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk – mondta Kovács Zoltán Facebook üzenetében.
Meghaladta a hatszáznegyvenezret a fertőzöttek száma
A koronavírus legfőbb európai gócpontjának számító Olaszországban az elmúlt 24 órában 889-en haltak meg, az új koronavírushoz köthetően eddig 10023-an.
Drága védelem apokalipszis ellen
Ahogy egyre többen betegednek meg az új típusú koronavírustól világszerte, úgy próbálják – a pénzt nem sajnálva – a világ leggazdagabbjai megvédeni saját magukat és családjukat.
Európában és az Egyesült Államokban ostromállapot van az új koronavírus miatt
A járvány kiindulópontjának számító Vuhanban, Kínában már kezdik feloldani a korlátozásokat.
Közép-európai lobbi a zöldfolyosókért
Közösségi szinten kellene biztosítani azokat a tranzitútvonalakat, amelyeket Budapest és Szófia már biztosít az áruknak, illetve a hazatérni kívánó európai polgároknak.
Megnyitják a somoskőújfalui határátkelőt
Így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni – közölte Szijjártó Péter.
Lehetővé teszik az ingázást a magyar-horvát határon
Ez jó a határ mindkét oldalán élő, egymással szoros kapcsolatban lévő közösségeknek, és jó mindkét ország gazdaságának – szögezte le Szijjártó Péter.
Andrej Babis cseh kormányfő szerint az EU nem adott pluszpénzt
Az Európai Unió egy koronával sem adott többet a Covid-19 elleni harcra, mint amennyire a tagállamok már a pandémia előtt jogosultak voltak.
A 65 éves és annál idősebb lakosság többsége családjával él együtt
Az egyedül élő idősek aránya főként az Alföld és Dél-Dunántúl egyes járásaiban, illetve a főváros kerületeinek többségében lényegesen meghaladja az országos átlagot.
Városiak lepték el a Balaton partját
Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra.
Jól vizsgázott a korlátozott bevásárlónap
A vevők döntő többsége tisztában volt a kijárási korlátozás során megosztott vásárlási időt bevezető új bolti működéssel – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Órát állítunk, a napfényhez igazodunk
Az egyik utolsó alkalommal álltjuk át az órákat március 29-én vasárnap hajnali 2 órakor, amikor 3-ra kell tekerni az időmérőket. Ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.
Segítség a nehéz helyzetbe került kkv-knak
15 milliárd forintot különít el a GB & Partners magyar kkv-k számára a vírushelyzet kezelésére és az azt követő talpra állás elősegítésére.
Jön a szupergyors mobilozás
Újabb korszakba lép Magyarországon a mobiltechnológia ötödik generációja (5G), miután a három legnagyobb mobilszolgáltató megszerzi az ehhez szükséges jogosultságokat.
Pórul járhatnak a nyerészkedők
Nagy István szerint egyes piaci szereplők a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben tisztességtelen árpolitikával próbálnak meg nyerészkedni.
Népi gyógyászatról a Hajnaliban
A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora március végi, április elejei adásfolyamát a népi gyógyászatnak szenteli. A zenei összeállításban a szerkesztő az Utolsó Óra népzenei gyűjtéssorozatból válogat.
Minőségi zenével külföldön
Május végére tervezi új lemezét a nemzetközi színtéren is mind ismertebb Belau zenekar. Közel négy esztendő telt el első korongjuk, a The Odyssey megjelenése óta.
Jézus ateisták között
A kommunizmus célja az elméletben a közösségi ember megteremtése volt, ehelyett a gyakorlatban önző, csak magukra figyelő, egymás iránt érzéketlen szörnyetegekké váltak az emberek.
A versek segítenek megtartani a hitünket
Lutter Imre versmondó, előadóművész szórakoztató, de komoly üzenetet fogalmazott meg az otthonmaradásról Facebook-oldalán, amit az elmúlt három nap alatt több mint 160 ezren néztek meg.
Süsü, a sárkány kalandjai az M2 gyerekcsatornán szombattól
Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyerekcsatornája továbbra is igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését.
Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző
Dolgozott karmesterként, zenepedagógusként, a nemzetközi ismertséget a hirosimai atomtámadás áldozatainak emléket állító Gyász­ének hozta meg számára 1959-ben.
A Rammstein frontembere is elkapta a fertőzést
A Rammstein március 15-én még Moszkvában adott koncertet. Nem sokkal hazaérése után, már nagyon magas láza volt Till Lindemann-nak.
Ökölcsapás az öntöttvas radiátorra
Gáspár Tamás hazai közönség előtt, az akkori Budapest Sportcsarnokban telt ház előtt lett világbajnok, továbbá nyert Eb-t, és kapja az olimpiai bajnokokat megillető életjáradékot is.
Tengerparti futás Montevideóban
Februárban a magyar télből az uruguayi nyárba szerződött a világvándor, a tizenegy ország tizenhárom klubjában megfordult, 42-szeres válogatott labdarúgó, Vadócz Krisztián.
Ott járt a vírus az ökölvívótornán
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy minden eddig megszerzett kvóta érvényes, így birtokosaik részt vehetnek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián.
Zárt kapuk, világhálós edzések Székelyföldön is
Házi feladatokkal ellátva vonultak vissza otthonaikba a székelyföldi labdarúgók a koronavírus-járvány miatt hozott berekesztő intézkedések után.
A német futballegenda a magyar külügyminiszter segítségével jutott ki Dubajból
A Budapesten élő Lothar Matthäusnak Szijjártó Péter személyesen segített, amikor arról biztosította, hogy a magyar állampolgárság hiánya nem akadálya a hazatérésnek.
Egzotikus kínálatok a sportfogadási szelvényeken
Futballban az elszántak fogadhatnak még svéd felkészülési találkozókra, s igazi kuriózumként a burundi liga összecsapásaira is.
Elesett az utolsó bástya is
A verseny félidejében, hét forduló után a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) felfüggesztette a világbajnokjelölti tornát az oroszországi Jekatyerinburgban.
Dupla telt ház
A Bu­da­pest Bár zenekar ve­ze­tő­je és ala­pí­tó­ja­ a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
Magyar égtájak
A párizsi béketárgyalások idején hazánk területének döntő része idegen katonai megszállás alá került – még az ország fővárosa, Budapest is.
Világgazdasági „aki bújt, aki nem”
Érdekes listát közölt egy elemzőszervezet: rangsorolták a világ államait, milyen mértékben segítik elő azt, hogy egy másik ország állampolgárai náluk rejtsék el a vagyonukat.
Hókuszpókusz
Az orosz polgárok többsége nem híve a szétforgácsolódott, gyenge hatalomnak, nekik határozott vezető kell, mint amilyen Putyin volt az elmúlt húsz évben.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!