Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 22., szerda, Júlia, Rita napja
Szijjártó Péter: A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, míg Magyarország a lakosságszámát tekintve a 92., addig export-teljesítménye alapján a 34. helyen áll a világon.
Elemzők: A legnagyobb, 50 százalék feletti támogatottságuk a kormánypártoknak van
A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
Az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvány és Pecina másfél milliárdos üzlete
Noha az MSZP, illetve a párt holdudvara évtizedes üzleti kapcsolatban állt Heinrich Pecinával, Ujhelyi István az osztrák üzletember fideszes kötődését vizsgáltatná.
Elindult Az igazság órája a Karc FM-en
Szánthó Miklós a műsor házigazdája kifejtette: szükségesnek látták még egy olyan műsornak az elindítását, amely kendőzetlen őszinteséggel beszél a világ dolgairól.
Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk! – videó
A miniszterelnök a belvárosi Fidesz-irodában tett látogatása során a vasárnapi EP-választáson történő szavazásra buzdított Budapesten.
Több mint 600 iskola újul meg az országban
Az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint most – emlékeztetett az Emmi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.
Belebukott a migránsbotrányba a holland államtitkár
Mark Rutte miniszterelnök pedig sajnálja, hogy „a kabinetnek búcsút kell vennie egy ilyen tehetséges és elkötelezett liberálistól”.
Ismét afgánokat toloncoltak ki Németországból
Ez volt a 24. csoportos kitoloncolás 2016 decembere óta. A német belügyminisztérium közlése szerint a Düsseldorfból indított gép fedélzetén 24 elutasított menedékkérő tartózkodott, mindegyikük férfi.
A szervezett gyalogtúrák korát éljük
Magánemberek és kisebb-nagyobb cégek, baráti közösségek, egyesületek és klubok sora csatlakozott az elmúlt években a túraszervezők mind népesebb táborához.
Az év európai múzeuma díj jelöltjei között a Málenkij Robot Emlékhely
Kényszermunka a Szovjetunióban című állandó kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum 2017-ben nyitotta meg a ferencvárosi pályaudvar mellett található egykori légoltalmi óvóhelyen.
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy iskolás, aki dzsihadistákkal fenyegette tanárnőjét
Brémában súlyos veszteségekre számíthatnak a német szociáldemokraták
Felfüggesztettet kapott a tanárnőjét dzsihadistákkal fenyegető diák
Szijjártó Péter: Száz új munkahely létesül Túrkevén

A Helyzet

A klónok háborúja
Még ki sem hűlt a Sargentini-jelentés, egy újabb európai bürokrata szentelt elmés disszertációt a magyarországi helyzetnek – már amit ő látni vél belőle.
Orbán János Dénes

Tollhegyen

Kampányfinis
Hírértéke akkor lenne egy Komjáthi-beszédnek, ha abban legalább elvétve európai elemek is lennének. Erre viszont kevés a remény.
Pilhál György

Poszt-trauma

Gyurcsányné elkottyintotta magát
A Híradó véletlenül a DK stratégiáját leplezhette le.

Poszt-trauma

Franciaország nem a franciáké! – Megszállták a párizsi repteret a „feketemellényesek”
Ízelítő a Európai Egyesült Államokból.

Poszt-trauma

Bajnai baljós árnyéka vetül Timmermansra
Nem babonás az MSZP.

VÉLEMÉNY

Németország az anarchia felé sodródik
Németországban olyan terv kivitelezése van folyamatban, amely értelmében az üres lakásokat „nagycsaládosok” (értsd: nagy létszámú bevándorló családok) részére az állam megvásárolná.
Prugberger Tamás

VÉLEMÉNY

Az ENSZ kiesett a szerepköréből
Az ENSZ több mint hét évtizedes fennállása alatt éppen csak a létrejöttekor kitűzött célját és feladatát, a béke fenntartását és a konfliktusok megoldását volt képtelen elvégezni.
Párkányi Eszter

VÉLEMÉNY

Vállaljuk bátran a szimpátiáinkat!
Igenis támogatjuk azokat a politikusokat, akik kiállnak civilizációnk vívmányaiért és eredményei­ért, és az ezért járó támadások ellenére is következetesen kitartanak álláspontjuk mellett.
Jeszenszky Zsolt

Kultúra

Csehek báloznak Cannes-ban
A tavaly elhunyt Milos Forman cseh származású amerikai rendezőről is megemlékeznek az idei filmfesztiválon. A Cannes Classics hivatalos programjában levetítik az Egy szöszi szerelme című készült sikerfilmjét.

Sport

Visszavonult Király Gábor
A mackónadrágjáról is híres hálóőr 2016. november 15-én búcsúzott a válogatottól, mellyel legnagyobb sikerét is 2016-ban érte, amikor nyolcaddöntőbe jutott az Európa-bajnokságon.
Orbán-Fromager találkozó: A magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat
A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház franciaországi szervezete igazgatójának megbeszélésén.

LUGAS AJÁNLÓ

„Ha bejjebb nem látnak?”

LUGAS AJÁNLÓ

A királyné gyertyája

LUGAS AJÁNLÓ

Parádé

LUGAS AJÁNLÓ

Lódarázs nyomkövetővel

Az orbáni modell

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az orbáni modell

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom

Az orbáni modell

A tudatosabb életért

Ez történt 100 éve

Kommunista rettegés a hun hordák támadásától

Ez történt 100 éve

Lukács György népbiztos katonákat tizedeltet

Ez történt 100 éve

A Lenin-fiúk folytatják a likvidálásokat

Ez történt 100 éve

A véres vörösterror kiteljesedik
Századvég: A magyarok elsöprő többsége változást szeretne az Európai Unióban
A válaszadók 81 százaléka szerint változásokra lenne szükség az Európai Unió működésében, tehát a jelenlegi brüsszeli elit tevékenységéről igen lesújtó a magyarok véleménye.

Belföld

Orbán Viktor: Közös európai törekvéseinket támogatja, aki a Magyar Közösség Pártjára szavaz
„Európa jövője nem játék, ezért buzdítom a felvidéki magyarságot is arra, hogy érett döntést hozva, minél többen menjenek el szavazni május 25-én” – hangsúlyozta a kormányfő.
Menczer Tamás: Válasszuk a biztonságot és a bevándorlásra nemet mondó politikusokat!
A külügyi tárca államtitkára emlékeztetett: ma van a manchesteri terrortámadás évfordulója, a terrorista egy koncerten robbantott, 22 embert megölt és sokakat megsebesített.
Fidesz: Gyurcsányék folyamatosan a magyarok érdekei ellen kampányolnak
Böröcz László szerint felháborító, hogy a DK emberei az EP-ben a migránsoknak mindent megszavaznak, de a magyarok pénzét elvennék.
Kósa Lajos a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor hétpontos programjának támogatására buzdított
Magyarországon a kormánypártok képviselik az ország védelmét és a migráció megállítását, a többi politikai erő pártolja a migrációt, és nem az ország védelmét tartja elsődlegesnek.

Külföld

Haladékot kapott a Huawei
A washingtoni kormányzat némileg enyhített a Huawei kínai távközlési cégre néhány nappal korábban kimondott korlátozások szigorán.
Vádat emeltek két nő ellen Németországban az Iszlám Állam támogatása miatt
Az egyik a 26 éves Derya Ö., aki az ügyészség szerint 2014-ben Szíriában csatlakozott az IÁ-hoz és házasságra lépett a dzsihadista szervezet egyik harcosával.
Osztrák kormányválság – Az államfő beiktatta az új minisztereket
Az országban azután alakult ki kormányválság, hogy Sebastian Kurz bejelentette, felbontja a koalíciót, majd a koalícióhoz tartozó Osztrák Szabadságpárt valamennyi minisztere lemondott.
Újabb referendummal kecsegtet Theresa May
Nagy-Britanniának eredetileg március 29-én kellett volna kilépnie az Európai Unióból, a távozási dátumot később május 22-re halasztották, a legaktuálisabb határidő október 31.

Gazdaság

A földspekulánsok mellé állt Luxembourg
Jogsértőnek minősítette keddi ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság, hogy hazánk korlátozza a mezőgazdasági földterületek haszonélvezeti jogának megszerzését.
Az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. stratégiai partnerségre lépett a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel
A stratégiai partnerség értelmében az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. leányvállalataként működik tovább.
Másfélmilliárd forintos keretösszeggel indul az Ipar 4.0 támogatási program idei kiírása
A program az új technológiák mellett új üzleti modellek kialakítását, bevezetését, a nagy hozzáadott értéket termelő szolgáltatások megjelenését is segíti – jegyezte meg Szigeti Ádám.
Nagy István: Sikeres korszak vár a magyar állattenyésztőkre
A kormány a tervezet szintjén már az Országgyűlés előtt lévő új állattenyésztési törvénnyel is kiemelten támogatja a tejelőszarvasmarha-tenyésztőket – mondta az agrárminiszter.

Kultúra

A társadalom kiiktatta a hősöket
Operaénekesi karrierjének kezdetéről, a főigazgatói poszthoz vezető útról, az új évadról és terveiről beszélgettünk Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekessel.
Szemtelen, groteszk és meglepő novellák
Vöröskéry Dóra mintha a világirodalom Gogoltól örökölt szemtelen, groteszk realizmusát és Ambrus Zoltán novelláinak furcsa mesehőseit is továbbgondolta volna kötetében.
Rákóczi Ferenc utolsó útja
A Nemzeti Emlékezet Múzeumaként új tervekkel és koncepcióval várja a látogatókat a Fiumei Úti Sírkertben található Kegyeleti Múzeum.
Kalandpark és sportsziget is lesz a Városligeti Gyermeknapon
A Fővárosi Önkormányzat az idei Városligeti Gyermeknapot 14 millió forinttal támogatja, valamint segítséget nyújt a rendezvényhez kapcsolódó engedélyek és infrastrukturális feltételek biztosításához.

Sport

Az úszók szövetségi kapitánya színvonalas habilitációval varázsolta el hallgatóságát
A professzorjelölt előadását egyöntetű elismerés, vastaps fogadta, a bírálók, opponensek 96 százalékos eredményt szavaztak meg Sós Csaba munkájára.
Legendák és halhatatlan bajnokok
Wichmann Tamás a magyar sport halhatatlanjai közé tartozik. Hivatalosan is, hiszen a kilencszeres világbajnok kenus alapító tagja a magyar sport örök nagyságait tömörítő egyesületnek.
Újabb Eb-ezüstéremmel bizonyított
Berecz Zsombor nem téveszti szem elől a célt. Egy éve olimpiai versenyszámban megszerezte a vitorlázás első magyar világbajnoki aranyérmét, egyúttal a teljes magyar sport első tokiói kvótáját.
Sopronban most új korszak kezdődik
Napjaink egyik legsikeresebb magyar csapata az utóbbi két évben bejutott a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe, egy ezüstérem és egy negyedik hely a mérlege.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.