Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja
Kakukkakció
A székelyföldi ­Úzvölgye váratlanul újra harcba hívta a magyarságot. Az első világháborús magyar katonahősök temetőjét kegyeletsértő támadás érte, és a trombitaszóra ezrek válaszoltak.
Bakondi György: Felerősödött az illegális migráció a Balkánon
Annak érdekében, hogy a magyar katonák minél távolabb tartsák az érkező migránsokat, a szerb és macedón határon teljesítenek szolgálatot.
Nincs magyar sérültje a gízai piramisok közelében történt robbantásnak
A pokolgépes merényletet egy turistabusz ellen követték el vasárnap. A hírek szerint a merényletben legalább tizenheten megsebesültek, többen külföldiek.
Az együtt töltött idő minőségének javítását is segítik a családbarát intézkedések
Novák Katalin kiemelte: a közös sportolás a minőségi időtöltés egyik formája. A sportolással a nők jó példát mutathatnak gyermekeiknek, és ezzel szolgálják családjuk egészségét is.
Lehűlésre nem, esőre számíthatunk a jövő héten
A jövő héten is többször lesz eső, a szél is megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. Továbbra is jellemzően 20 fok körül alakulnak majd a maximumok.
Előrehozott tartományi választásokat tartanak Burgenlandban
Hans Peter Doskozil bejelentette, hogy a tartományi választás új időpontját hétfőn fogja közzé tenni, miután az SPÖ burgenlandi koalíciós partnerével, az FPÖ-vel egyeztetett.
Kocsis Máté: Aki a bevándorlást megfékező jelölteket akar támogatni, szavazzon a Fideszre!
A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták sietve idehívták európai csúcsjelöltjüket, Timmermanst, aki az elmúlt években a legbevándorláspártibb politikus volt a brüsszeli bürokráciában.
Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek
Az államtitkár hangsúlyozta, minél több olyan fiatalnak szeretnék biztosítani, hogy családban nőjön fel, akik nem lehetnek együtt természetes, vér szerinti családjukkal.
Csönd és víz
Hét éve diplomázott, azóta már négy színházban játszott nagy szerepeket. Kíváncsi és nyughatatlan természet. A Radnóti az első olyan színház, ahol a harmadik évét tölti Lovas Rozi.
A kormány devizahiteleseket segítő javaslataiból egyet sem támogatott az ellenzék
Fónagy János elmondta: úgy döntött a kormány, hogy nem csak az eredeti jogosult, az eredeti tulajdonos vagy bérlő vásárolhatja vissza az ingatlant, hanem közvetlen hozzátartozója is.
Pokolgépes merényletet követtek el egy turistabusz ellen a gízai piramisoknál
A merényletet egy, az út mentén elhelyezett robbanószerkezettel követték el. Az autóbusz mozgásban volt a robbanás pillanatában.
Tovább csökkent a magyar államadósság
A negyedévi csökkenés a hazai össztermék emelkedéséből eredt, miután az adósságot a nettó hitelfelvétel 320 milliárd forinttal, az árfolyamváltozás pedig húszmilliárd forinttal növelte.
Szeptember elején rendezik meg az előrehozott választást Ausztriában
Pintér Gábor: Gyurcsányék pénzszivattyúként tekintenek a XV. kerületre
Fidelitas: Karácsony Gergely szabadítsa ki Zuglót a pazarló parkolási szerződésekből
Jelen Tamás: Zugló helyett a saját karrierjét építi Karácsony Gergely

A Helyzet

Célegyenesben
Ismét választás előtt állunk, jövő vasárnap mi, magyarok is dönthetünk arról, hogy milyen irányba forduljon Európa. Azt is mondhatjuk: május 26-án jövőt választunk magunknak.
Kis Ferenc

Tollhegyen

Jobb lenne Orbánnál
Terjengős, unalmas és mellébeszélős interjút adott pénteken az Indexnek Tóth Bertalan szocialista elnök, EP-listavezető – remek tükröt tartva önmagáról az olvasónak.
Pilhál György

Poszt-trauma

Az iszlám Európa része
Számolni nem tud, vagy a történelmet nem ismeri Timmermans?

Poszt-trauma

Katartikus élményt nyújt vadonatúj köntösben a Nélküled
Libabőr!

Poszt-trauma

A Márki-Zay-Kész duó az új Hacsek és Sajó
Újabb méretes ellenzéki baklövés.

VÉLEMÉNY

A gyűlöletipar magasabb fokozatba kapcsolt
A hírhedt magánegyetem sem határolódott el az Orbán Viktor halálát kívánó professzorától. Ami megint csak nem jelenthet mást, mint hogy egyetértenek Kovács M. Mária posztjával.
Apáti Bence

VÉLEMÉNY

Trump–Orbán-csúcs a Fehér Házban
Jobboldali, konzervatív körökben régi bölcsesség, hogy akit a balliberális közeg teljes arzenáljával támad, az nagy valószínűséggel csak jó ember lehet.
Boros Bánk Levente

VÉLEMÉNY

A magyar licenc kiállta a próbát
Van mire büszkék lennünk a történelmünkben, nem voltunk gyáva, szervilis nép, hullattunk elég vért mindenféle magasztos eszméért, legfőképpen a szabadságért.
Orbán János Dénes

Kultúra

A Napszállta nyerte el a France Culture diákzsűrijének díját
A 2015-ben alapított elismerést hatszáz francia diák ítélte oda a csatorna által felkért szakmai zsűri által kiválasztott öt, Franciaországban bemutatott alkotás közül a legjobbnak.

Sport

Döntetlenezett a Fradi, kiesett az MTK
Az MTK számára a hazai győzelem sem lett volna elég a bennmaradáshoz, közvetlen riválisai közül ugyanis nyert a Diósgyőr és a Kisvárda is.
Gulyás Gergely: Az EP-választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje
Az európai politikában senki nem képviseli hitelesebben, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mint a magyar kormány és miniszterelnök – jelentette ki a miniszter.

LUGAS AJÁNLÓ

Vörös farok

LUGAS AJÁNLÓ

Virágcserép és macskaszag

LUGAS AJÁNLÓ

Vágj jó képet hozzá!

LUGAS AJÁNLÓ

Seprű az ajtóban

Az orbáni modell

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az orbáni modell

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom

Az orbáni modell

A tudatosabb életért

Ez történt 100 éve

Kommunista rettegés a hun hordák támadásától

Ez történt 100 éve

Lukács György népbiztos katonákat tizedeltet

Ez történt 100 éve

A Lenin-fiúk folytatják a likvidálásokat

Ez történt 100 éve

A véres vörösterror kiteljesedik

Karc FM műsorajánló

Családi léptékű lakásfejlesztések
A jegybank piaci szereplők véleményét összegezve egyúttal azt is jelezte, hogy a kedvezményes forgalmi adónak van a legnagyobb szerepe a lakásépítések alakulásában.

Belföld

Egy hét múlva lesz az EP-választás
Jövő vasárnap 8 millió 11 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.
Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét és induló kreatív pályázata
A kampány szlogenje – „Sétálj velünk!” – arra biztat, hogy mindenki találjon helyet napi életvitelében egy kis mozgásnak.
Benkő Tibor: A honvédség új fejlődési pályára lép
Arra törekszenek, hogy a magyar katonák olyan eszközökkel rendelkezzenek, amelyek a 21. századi kihívásokra kellő mértékű választ tudnak adni.
Szükség lesz az esernyőre
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap jobbára 22 és 27 fok között valószínű, északkeleten lesz a legmelegebb.

Külföld

Az osztrák államfő szerint is előrehozott választásra van szükség Ausztriában
Van der Bellen elmondta: megvitatta a kérdést Sebastian Kurz néppárti kancellárral, és vasárnap fogják megbeszélni a következő lépéseket.
Szili Katalin: A szavazás az őshonos kisebbségek jövője szempontjából is fontos
Az őshonos kisebbségek ügyét csakis akkor lehet tematizálni, ha olyan képviselők kerülnek az Európai Parlamentbe, akik a nemzetek Európáját támogatják – jelentette ki a miniszterelnöki megbízott.
Szabadka lovasa nyerte meg a hetedik Vajdasági Vágtát
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a helyszínen rámutatott arra, hogy a rendezvénynek közösségteremtő szerepe is van.
A nigériai püspök szerint Nobel-díjat érdemelne Magyarország kiállása az üldözött keresztényekért
Az ország muzulmán lakosságának részéről szinte elvárás, hogy minél kevesebb teret engedjenek a keresztényeknek, akiket a nyugati gyarmatosítás termékének tartanak.

Gazdaság

Visszaállítják a lengyelek a Brüsszel által támadott adót
A bírósági döntés egyelőre nem hatályos, az EB formális – vagyis nem tartalmi – okokra hivatkozva két hónapon belül fellebbezhet ellene.
Közgazdász: A magyar gazdasági növekedés közel négyszerese az uniós átlagnak
A növekedést a termelés oldaláról az ipar, az építőipar, és a piaci alapú szolgáltatások – közöttük a vendéglátás, turizmus, kiskereskedelem – húzta.
Jövő szerdától lehet pályázni konvektorcserére
A készülékcserék csak képzett szakemberek bevonásával történhetnek, hiszen az előírások betartásának tétje a családunk és a magunk biztonsága.
Izer Norbert: Mintegy 33 milliárd forint adókedvezmény az öngondoskodásra
A legtöbb adózónak külön teendő nélkül is érvényes bevallássá válik május 20-án a tervezete, ám azoknak, akik adókedvezményt érvényesítenek, mindenképp érdemes ezt átnézniük.

Kultúra

A Múzeumok Majálisa kiváló alkalom, hogy a családok értékes időt tölthessenek el közösen
A múzeumokból és közgyűjteményekből tudunk legtöbbet meríteni ahhoz, hogy a történelemre alapozott helyes döntéseket hozhassunk egyénként, családként és nemzetként egyaránt.
Deneriszek és petíciók kora
A Trónok harca nyolcadik évadának utolsó részét vasárnap láthatja az észak-amerikai közönség. Az HBO adatai szerint Amerikában mintegy 43 millióan nézik a széria epizódjait.
A Lidércektől a lírai operáig
Giacomo Puccini ünneplésére dupla alkalom is adódik mostanában, hiszen az elmúlt év végén születésének százhatvanadik, míg ez év őszén halálának kilencvenötödik évfordulójára emlékezünk.
Mindig a kételkedés visz előre
A Beregszászból induló színész házaspárral egy darab apropóján arról beszélgettünk, mit jelentett nekik az ország vezető színházában eltöltött eddigi hat év.

Sport

Gulácsi Péter lett a Bundesliga legjobb játékosa
A Kicker internetes oldala szerint Gulácsi 2,61 pontos átlaggal zárt az élen. A magyar kapus csak 29 gólt kapott a Bundesligában, és 16 mérkőzésen maradt érintetlen a hálója.
Vasárnap eldőlnek a nyitott kérdések
Még maradtak nyitott kérdések az NB I utolsó fordulójára: a bronzéremre és a kiesés elkerülését jelentő 10. helyre is három-három csapat pályázik.
A Lyon nyerte a Bajnokok Ligáját Budapesten, Marozsán gólt lőtt – képgaléria
A női BL-ben ez volt a tizedik döntő, de az első, amit a férfiak fináléjától független időpontban és városban rendeztek.
Bajnok a Bayern München, Dárdai súlyos hazai vereséggel búcsúzott
A Bayern úgy lett bajnok, hogy hátránya már kilenc pont is volt a Dortmunddal szemben, a 14. forduló óta veretlen bajorok azonban innen tudtak előzni, ami rekord a Bundesligában.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.