Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 25., csütörtök, Márk napja
Szijjártó Péter: Kihirdették a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tender győztesét
Szijjártó Péter kiemelte: a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításával Magyarország kínálja majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát Délkelet- és Nyugat-Európa között.
Orbán Viktor: Az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság korszerűsítéséhez, a kínai beruházások 4,5 milliárd dollárnyi értéket képviselnek Magyarországon.
ITM: További beruházásokat tervez Magyarországon a kaposvári naperőművet építő kínai cég
Palkovics László és Ho Li-feng, a kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság elnöke aláírta a Digitális Selyemút együttműködési megállapodáshoz kapcsolódó akciótervet is.
Parkolópályán a zuglói Pillangó park
A hat és fél hektáros zuglói Pillangó park egyre problémásabb beruházásának legutóbbi, márciusi kibővítésével a zöldterület-fejlesztés főösszege elérte a bruttó 678 milliót.
Parkinsonosok magabiztossága
A betegek negyedének a gyaloglás is nehézséget jelent, inkább otthon maradnak. Az új módszernek köszönhetően a korábban házhoz kötött páciensek szabadon járhatnak.
Kormányilletékesek szerint nem 350, hanem 250 halottja van a terrortámadásnak
A korábban közölt 359-nél mintegy százzal kevesebb a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek halálos áldozatainak a száma mondta két magas rangú kormányilletékes a Reuters brit hírügynökségnek csütörtökön.
Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként, központi hivatalaként működik – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter.
Felerősödött az illegális migráció Szlovéniában
A szlovén belügyminisztérium adatai szerint az éve első három hónapjában 1639 illegális határsértést regisztráltak a hatóságok, ami másfélszerese a tavalyinak.
Politikai korrektség a pályán
Az Angol Labdarúgó-szövetség többé nem biztosít alkoholtartalmú pezsgőt az FA-kupa győztesének, mert minden játékos vallási meggyőződését szeretnék tiszteletben tartani.
Németh Zsolt: Szoros baráti kapcsolatot ápol Bulgária és Magyarország
Magyarország és Bulgária részt vállal a közép-európai Három Tenger Kezdeményezésben, valamint élen jár a térségi infrastruktúra fejlesztésben is.
Az RMDSZ elítéli és jogfosztásnak tartja az ukrán parlament által elfogadott nyelvtörvényt
Az Romániai Magyar Demokrata Szövetség teljes szolidaritásáról biztosította Ukrajna kisebbségeit, köztük a kárpátaljai magyarokat és az Ukrajna területén élő románokat.
Kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság az EP-választásra
Az NVB csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette a Magyar Munkáspárt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listáját, mert a bejelentések megfeleltek a törvényben támasztott követelményeknek.
Minden harmadik felsőoktatásba jelentkező műszaki vagy informatikai képzést választott
Porosenko a kisebbségi jogok tiszteletben tartását ígéri
Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi
Jól járnak a hűsölő gazdagok
Németh László műfordítói tábort hirdetnek Lakiteleken

A Helyzet

Béljósok gyülekezete
Az Orbán-kormánynak olyan szövetségese van, amely mellett nem tudnak a rosszakarók sem labdába rúgni. Ezt a szövetségest úgy hívják, hogy valóság.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Búcsúközlemény
Megszűnik Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa). 2013-as megalakulását az elnök így indokolta: „Az írástudó értelmiségnek részt kell venni a politikában.”
Pilhál György

Poszt-trauma

Allahu Akbar egy müncheni templomban már szinte nem is hír
Félelmetes perceket éltek át.

Poszt-trauma

Bangóné, a nyuszilány
A szocialisták nagyasszonya kockára tette barátságát.

Poszt-trauma

Meg kell állítani Orbánékat!
Ismét húsvétkor támadt a Deutsche Welle.

VÉLEMÉNY

A hazai szegénység is a soft power eszköze
A rendszerváltást követő két évtizedben Magyarországon megszaporodtak az olyan integrációs modellprogramok, amelyek soha nem lettek kiterjesztve a rendszer egészére.
Békés Bence

VÉLEMÉNY

EP-választás: két lehetőség maradt
A szavazófülke magányában minden választás leegyszerűsödik. Ez a májusi európai parlamenti választáson is így lesz. Ez még akkor is így van, ha a szavazólapok mást sejtetnek.
Pálffy István

VÉLEMÉNY

A lelkek földi gondnoka
Nem vesztettétek el mégsem a teremtés játszmáját. Az Isten sem és Te sem, hiszen megtörtént az újabb fölfelé rugaszkodás. Megint megindultunk talán a fény felé.
Kodolányi Gyula

Kultúra

Képzelt kamerák a Velencei Biennálé magyar pavilonjában
Hogyan lát az ember? – közvetve erre a kérdésre kínál válaszokat Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállítása, amely hazánkat képviseli az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.

Sport

Fabatkát sem érő döntetlen
Bár 2-0-ra vezetett, végül csak 6-6-ot játszott a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata az olasz Bustóval, ami kevés volt a Bajnokok Ligájában a nyolcas döntőbe jutáshoz.
Novák Katalin: Több unoka után több nagyszülői gyed is igénybe vehető
A „munkaerőpiaci szempontból aktív” nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa.

LUGAS AJÁNLÓ

Költöző egyház

LUGAS AJÁNLÓ

Szegény ember Gaudíja

LUGAS AJÁNLÓ

Az akadályozott troli

LUGAS AJÁNLÓ

Családi intimitások

Az orbáni modell

A családközpontú társadalom

Az orbáni modell

Munkaalapú stabil társadalom

Az orbáni modell

Gazdasági erő

Ez történt 100 éve

A kommün fokozza az osztályharcot

Ez történt 100 éve

A kommunista szent anya gyermekei

Ez történt 100 éve

A proletárdiktatúra kezd berendezkedni

Karc FM műsorajánló

Jobboldali és migrációkritikus a közép-európaiak többsége
A felmérés szerint a régió 113 millió fős teljes felnőtt népességből hozzávetőleg 68 millióan kritikusak a bevándorlással szemben, s mindössze harmadannyian, 24 millióan pártolják a migrációt.

Belföld

Költözik az igazságügyi tárca
A kormányzat a minisztériumok elhelyezésének racionalizálására készül, így az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik – tudta meg a Magyar Nemzet.
Fidesz: Felháborító az ellenzék kétszínűsége
Álláspontjuk szerint azok kampányolnak a hitelkárosultakkal, akik kormányzásuk alatt mindig a bankok oldalára álltak és devizahitelbe taszították a magyar családokat.
Soltész Miklós: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel
Soltész Miklós szerint „ha nem figyelünk oda” a Balkánon élő nemzetekre, abból „ismét nagyon baj” lehet abban a térségben, ahol mi lakunk.
Az Emmi mentette meg a bezárástól a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnáziumot
„A tárca nyitott arra, hogy állami fenntartásba vétellel garantálja az iskola további működését, ezt azonban csak a gimnázium jelenlegi fenntartójának kérésére teheti meg”.

Külföld

Esz-Szíszi 2030-ig maradna
Köszönetet mondott az egyiptomi népnek hazafiasságáért Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök, akinek népszavazáson hosszabbították meg a mandátumát.
Lemondott a védelmi minisztérium államtitkára Srí Lanká-n
A 359 halálos áldozatot követelő merényletsorozatért felelősséget vállalva, Fernando benyújtotta lemondását a védelmi minisztérium tisztségét is betöltő Maithripala Sziriszena államfőnek.
Bolgár oligarcha Verhofstadtéknál?
Az ALDE liberális EP-pártcsalád egyelőre nem törődik azzal, hogy az ep-választásokat követően egy vitatott személyiségű bolgár sajtómágnás is a frakció padsoraiban ülhet.
Zelenszkij hivatalba lépése után vizsgálat alá veti a nyelvtörvényt
A törvény a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát.

Gazdaság

Európai összehasonlításban is gyors a honi növekedés a szektorban
Az európai startuppiac mind a befektetések számát, mind értékét tekintve rekordot döntött tavaly. A tőkebefektetések száma arányaiban Magyarországon nőtt a leginkább.
Magosz: Meg kell akadályozni az uniós agrártámogatások csökkentését
Már csaknem 174 ezren írták alá a petíciót, amelyet az új Európai Bizottságnak, valamint az Európai Parlament és annak agrárbizottsága elnökének nyújtanak majd át.
Személyi kölcsönnel is igényelhető a támogatás
Azoknak érdemes személyi kölcsönnel számolniuk, akiknek valóban szüksége van az új autóra, és a jövedelmi helyzetükből adódóan 3-5 évre tudják vállalni a törlesztőrészleteket.
Varga Mihály: Erősíteni kell az együttműködést a V4-ek és Japán közt
Magyarország és a visegrádi országok gazdasági növekedése jelentősen meghaladja az uniós átlagot, s Japánnak mindegyikükkel jelentős gazdasági kapcsolatai vannak.

Kultúra

Igazi közösségi élmény
Családtagok, diákok és tanáraik, barátok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül, bizonyítva, hogy a zene igazi közösségi élmény, összetartó erő.
Megnyílt az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
A könyvfesztivált Romsics Ignác Széchenyi-díjas történész nyitotta meg, aki kiemelte: a nemzetnek a tudományban, műveltségben és társadalmi életben egyaránt a valóságra kell törekednie.
Ruben Brandt, a gyűjtő – Díjmentes vetítéseket szerveznek középiskolásoknak az Urániában
Díjmentesen nézhetik meg középiskolások a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációt az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 2018/19-es tanév II. félévében – közölte Fekete Péter államtitkár.
Ma kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Az egyebek mellett könyvbemutatókat, dedikálásokat, ismeretterjesztő előadásokat és gyerekprogramokat felvonultató fesztivál díszvendég országa Norvégia.

Sport

Nem maradt nekünk hely az asztaloknál
A földkerekség legjobbjai még csak most lendülnek bele, a mieink viszont tegnap már befejezték szereplésüket a budapesti asztalitenisz-vb-n.
Honvéd–Vidi finálé ezúttal a kupában
A két klub két éve a bajnokság utolsó fordulójában játszott emlékezetes, döntőnek beillő mérkőzést; akkor a Honvéd győzött.
Veszprémi iskolajáték
A Bundesliga első helyezettje, a Flensburg tavaly és tavalyelőtt is a későbbi győztes ellen vérzett el a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben
A Veszprém 28-22-re győzött a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.