Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja
Orbán Viktor: Tovább kell őrizni az identitást és erősíteni a versenyképességet
A pénzügyi és a migrációs válság, valamint a Brexit is arra figyelmeztet, hogy ha nem választunk megfelelő vezetőket, ha nem hozunk jó döntéseket, akkor Európa tartós hanyatlása is bekövetkezhet.
A szabadságpárti osztrák belügyminiszter szerint az ÖVP megpuccsolta a koalíciót
Sebastian Kurz osztrák kancellár és az Osztrák Néppárt szándékosan arra játszott, hogy a menekültkérdést igen komolyan vevő belügyminisztert elmozdítsa a posztjáról.
A társadalmi támogatás a sikeres haderő feltétele
Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy a 2016-ban megkezdett haderőfejlesztési program révén a Magyar Honvédség a térség egyik legfejlettebb hadseregévé válhat.
Orbán Viktor maga is kipróbálta az új tesztpályát – videó!
Megtartották a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadását, amelyen jelen volt Orbán Viktor is. A kormányfő is autóba ült.
Áder János a kárpátaljai magyarok gondjairól is beszélt az új ukrán államfővel
Áder János azt javasolta ukrán partnerének, hogy minél hamarabb állítsanak fel egy közös bizottságot, amelyben az összes vitás kérdést nyugodt légkörben tudják megbeszélni és megoldani. 
Mol: Nincs jelentős technikai fennakadás a kóolajszállításban
A magyar olajipari cég arra reagált, hogy az ukrán szállító felfüggesztette a Magyarország felé tartó olajszállítást a Barátság kőolajvezetéken.
Lemondott az ukrán kormányfő
Bejelentette lemondását tisztségéről hétfőn Volodimir Hrojszman ukrán kormányfő, aki e lépését az aznap beiktatott Volodimir Zelenszkij államfővel fennálló nézeteltérésével indokolta.
Múlt hét óta folyik az intenzív patkányirtás Budapesten
Május 13-án kezdődött meg az intenzív rágcsálómentesítés Budapest négy kerületében – derül ki abból a levélből, amelyet az országos tisztifőorvos juttatott el Tarlós Istvánnak.
Századvég: Európa önjelölt vezetői megbuktak
Macron és Merkel elhibázott politikai manőverei veszélybe sodorták az egész kontinenst, valamint megágyaztak az Európai Egyesült Államok koncepciójának.
Szájer József: Egy-két szavazaton is múlhat Európa jövője
Meglátása szerint az Európai Néppárt mostanra olyan lett, mintha egy hatalmi logika alapján mozogna a térben, vagyis azt nézi, miként kerülhet többségbe akár az elvei feladása révén is.
Felkészült-e az EU a kibertámadásra?
A választási rendszerek védelme speciális ága a kiberbiztonságnak. A választási rendszerekben ugyanis az átláthatóságnak és a biztonságnak együtt kell megjelennie.
Berlin minden korábbinál többet költött a menekültügyre tavaly
A Bild szerint a menekültügy költségei több mint kétmilliárd euróval növekedtek az egy évvel korábbi 20,7 milliárd euróhoz képest.
Támogatja hazánk a székelyföldi gazdákat
Tuzson Bence: Nagy a felelősségünk a kulturális értékek megmentésében
Bikinitilalom
Fidesz: Gyurcsányék nem a magyar embereket, hanem Brüsszelt képviselik
Csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz által indított petíciót
Búcsúzunk Bartóktól és Adytól is

A Helyzet

Új erőtér
A választások sosem látott módon alakítják át az erőviszonyokat Strasbourgban. Nem kell eget rengető változásokra számítani május 27-én, de a tendencia érzékelhető lesz.
Kottász Zoltán

Tollhegyen

A ló túloldalán
– Csak hát a nagy tolerancia csupán addig érvényes, míg alakot nem ölt a következménye. Míg a handabandázó testközelbe nem kerül a szembejövő valósággal. Az ám a nagy találkozás!
Pilhál György

Poszt-trauma

Húzza vagy tolja a szoci pártelnök az MSZP szekerét?
Tóth Bertalan önbizalmának nem túl szilárd az alapja.

Poszt-trauma

Az iszlám Európa része
Számolni nem tud, vagy a történelmet nem ismeri Timmermans?

Poszt-trauma

Katartikus élményt nyújt vadonatúj köntösben a Nélküled
Libabőr!

VÉLEMÉNY

Otthonteremtés és gazdaságpolitika
Munkahelyeket, megfelelő infrastruktúrát és élhető lakásokat kell kínálnunk az elvándorlással sújtott országrészeken, máskülönben az ország egy része lakatlanná válik.
Mádi László

VÉLEMÉNY

A baloldal forradalomra kér felhatalmazást
A Junckerek, Merkelek, Timmermansok, Weberek, Gyurcsányok és Gyurcsánynék mind-mind a legrosszabb értelemben vett forradalmárok, akiknek semmiféle tudásuk, tervük nincs a jövőre nézve.
Botond Bálint

VÉLEMÉNY

A gyűlöletipar magasabb fokozatba kapcsolt
A hírhedt magánegyetem sem határolódott el az Orbán Viktor halálát kívánó professzorától. Ami megint csak nem jelenthet mást, mint hogy egyetértenek Kovács M. Mária posztjával.
Apáti Bence

Kultúra

Vidnyánszky Attila: Régen nem látott, jó korszaka van a magyar színháznak
A Magyar Teátrumi Társaság elnöke, a Nemzeti Színház igazgatója az elmúlt évek legfontosabb szakmai kérdésének nevezte a támogatások megváltozásával kapcsolatos döntéseket.

Sport

Nincsen párja itthon a Fradinak
A férfi-vízilabdabajnoki finálé második mérkőzése után – amelyet lehengerlő játékkal 15-10-re megnyert az FTC – kimondható: idehaza megkérdőjelezhetetlenül a Fradi a király.

Fricz Tamás blogja

Ötven év múlva: „A kereszténység része Európának”
1950-ben 800 ezer volt az iszlámhívők száma Európában, 2003-ban már 15 millióan voltak, ma már 25 millió felett vannak, ez a lakosság hat százaléka.
Tarlós István: Parkoljunk ingyen a saját kerületünkben!
A főpolgármester a pazarló zuglói parkolási szerződésekre reagálva tette bejelentését a Magyar Nemzetnek, s kérdésünkre elmondta: Karácsony Gergely „szavahihetetlen és önállótlan”.

LUGAS AJÁNLÓ

Kis lépés a Holdon, de jó üzlet a Földön

LUGAS AJÁNLÓ

Csapdában

LUGAS AJÁNLÓ

Kakukkakció

LUGAS AJÁNLÓ

Csönd és víz

Az orbáni modell

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az orbáni modell

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom

Az orbáni modell

A tudatosabb életért

Ez történt 100 éve

Kommunista rettegés a hun hordák támadásától

Ez történt 100 éve

Lukács György népbiztos katonákat tizedeltet

Ez történt 100 éve

A Lenin-fiúk folytatják a likvidálásokat

Ez történt 100 éve

A véres vörösterror kiteljesedik

Karc FM műsorajánló

Ez a választás mindent megváltoztat Európában
Akár néhány száz szavazat is eldöntheti egy európai parlamenti mandátum sorsát, ezért a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy lefutottnak tekintjük a választást — mutatott rá Dömötör Csaba.

Belföld

Ezreket vonzott a Leopard-simogató
Óriási tömeget vonzott a Magyar Honvédség hét végi honvédelmi napi rendezvénye a budaörsi repülőtérre, ahol meg lehetett tekinteni a magyar hadsereg jelenlegi és jövőbeni fegyverzetét.
Tájékoztató kiadvány készült a haderőfejlesztésről
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: elhatározták, hogy a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotják meg.
Kövér László: A Néppártnak van szüksége a Fideszhez hasonló pártokra
Kövér László szerint a Néppártnak olyan pártokra van szüksége, amelyek Európa kulturális, morális, önazonossági karakterét még őrzik a maguk programjában és értékrendjébe.
Miniszteri biztos: Nyelvtanuláshoz is igényelhető lesz a diákhitel
Nagyon sok diák ugyan elvégzi az egyetemet, főiskolát, de a nyelvvizsga hiányzik a diplomájához. A nyelvi diákhitel bevezetése e probléma megoldásában kíván segíteni.

Külföld

Szijjártó Péter: Közép-Ázsiának jelentős szerepe van a terroristák elleni fellépésben
Mindannak, ami Közép-Ázsiában történik, biztonsági szempontból azonnal hatása van Európában, ezért támogatni kell ezeket az országokat abban, hogy megvédjék határaikat.
Az ENSZ bírálata ellenére Róma kiáll a migránsmentő hajókra vonatkozó tervezete mellett
Matteo Salvini múlt héten nyújtotta be az új rendelettervezetet, amely az ő hatáskörébe utalná, hogy engedélyezi vagy közbiztonsági okokból megtiltja bármilyen hajó belépését az olasz felségvizekre.
Tizenkét fegyveressel végeztek az egyiptomi biztonsági erők Kairó mellett
Eddig nem derült ki, hogy a tizenkét embernek, akikre a Kairó mellett csaptak le, majd tűzharcban öltek meg, köze volt-e a gízai piramisok közelében a hét végén elkövetett pokolgépes merénylethez.
A jobboldali FPÖ kész kilépni az osztrák kormánykoalícióból
Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kész visszahívni valamennyi miniszterét az Osztrák Néppárttal (ÖVP) közösen alkotott kormánykoalícióból, ha a kancellár megválik Herbert Kickl belügyminisztertől.

Gazdaság

Gyorsabban lehet elérni a görög tengerpartot
Átadták a Görögország felé vezető autópálya utolsó – már hat éve épülő – eddig hiányzó mintegy 26 kilométeres szakaszát, amely a dél-szerbiai, sziklás Grdelica-szoroson vezet keresztül.
Nem erőssége a lakosságnak a számtan
Az idei középszintű matematikaérettségi egyik szöveges feladatának megoldása, amely a megtakarításról szólt, akár a felnőttlakosság egy részének is nehézséget okozna.
Tavalyi áron a Balatonnál
Egyelőre a múlt évi árakkal csábítanak a balatoni vendéglátóhelyek – derül ki abból a szezon előtti körképből, amelyet a tó körül készítettünk.
Több Mercedesnél is csaló szoftvert fedeztek fel
A korábban jelzettnél több Daimler-modellt érinthet a dízelmotorok káros­anyag-kibocsátási értékeit manipuláló gyanús szoftver a Bild am Sonntag lap jelentése szerint.

Kultúra

Alain Delon megkapta az Arany Pálma-díjat
A hisztéria és a karaktergyilkossági kísérlet ellenére Alain Delon tegnap este megkapta az Arany Pálma életműdíjat a 72. Cannes-i Filmfesztiválon.
Mindenki örül a rom körül
Orosz regényhősökhöz illő világzene, moldvai csángó dallamok dorombon és többek között a Borbély—Dresch Quartet vagy Tímár Sára is fellép az idei Sambucus Fesztiválon, Zsámbékon.
Mark Hamill miért ne lehetne magyar filmhős?
Hatvani Balázs rendezővel, forgatókönyvíróval a jedi lovagokról, a Jim Hanks­szel közösen tervezett sorozatukról és a kilátásaikról beszélgettünk.
A Napszállta nyerte el a France Culture diákzsűrijének díját
A 2015-ben alapított elismerést hatszáz francia diák ítélte oda a csatorna által felkért szakmai zsűri által kiválasztott öt, Franciaországban bemutatott alkotás közül a legjobbnak.

Sport

Gálázott a Manchester City
A Manchester City triplázott: megnyerte az FA- és a Ligakupát, továbbá a bajnokságot, és ez még senkinek sem sikerült egy évben Angliában.
Csaknem 10 ezren ünnepelték vasárnap este az FTC bajnoki címét
A Budapest Parkban megtartott esemény vasárnap 16 órakor kezdődött és az éjszakába nyúlóan ért véget, az ünneplő tömeget pedig még az sem zavarta meg, hogy késő este eleredt az eső.
Valóság lett az MTK rémálma
Az NB I-ben a Debrecen végzett a dobogó harmadik fokán, a Bp. Honvédé a negyedik hely és az élvonalba tavaly visszajutott MTK esett ki a másodosztályba a már korábban búcsúzó Haladás mellett.
Marozsán hollywoodi estéje
A magyar származású német válogatott középpályás már az ötödik percben betalált, ezt követte még három lyoni gól a Barcelona kapujában.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.