időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Bayer Zsolt: Még egy hülye

A Katona József Színház teljesen független, szabad és demokratikus, amely értékeket a DK-s párttagokon keresztül ülteti át a gyakorlatba.

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Lakomával ünnepelve Károlyi Mihályt éltetik és fenyegető beszédeket mondanak a volt köztársasági elnök hívei az októberi forradalmi puccs ötéves évfordulóján, ami széles körű felháborodást vált ki.

Bethlen a politikai baromorvosokat bírálja

Bethlen a politikai baromorvosokat bírálja

Bethlen István miniszterelnök politikai analfabétáknak nevezi a fajvédőket. Vass József népjóléti miniszter kijelenti: mindegy, hogy Mohamedet vagy Mózest követi-e valaki, ha magyar akar lenni.

2023. november 15. szerda 10:00

Összjáték - Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása a K11-ben

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) kiállításán ezúttal hat alkotó munkái láthatóak a K11 Laborban november 15-től egészen 2024. január 1-ig. A kiállítás létrejöttét a kölcsönös párbeszédre való nyitottság jellemzi: a folyamat az alkotók és a kurátorok között egy olyan összjáték, amelynek során a különféle látásmódok, az eltérő elképzelések darabkái idomulnak egymáshoz.
2023. november 28. kedd 19:00

Kutya éji dala a Rockfilmklubban

A Magyar Zene Háza Rockfilmklubjának következő, november 28-i vetítésén Bódy Gábor Kutya éji dala című 1983-as filmjét láthatják az érdeklődők. A vetítés előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden a mű születéséről és poptörténeti jelentőségéről, utána pedig annak apropóján Babos Annával beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.
2023. november 29. szerda 18:00

Ugron Zsolna rendhagyó tárlatvezetése a Polcz Alaine-kiállításon

A PIM Esti Extra részeként november 29-én Ugron Zsolna írónő, az Úrilányok Erdélyben szerzője tart rendhagyó tárlatvezetést a Világjáték - Polcz Alaine 100 című kiállításon a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az interdiszciplináris kiállítás központi egysége Polcz Alaine szakmai tevékenységét mutatja be a bábterápiás módszerektől a hospice-gondozásban elért eredményeiig.
2023. november 29. szerda 19:30

José Carreras a Budapest Arénában

A világ egyik legismertebb operaénekese, a legendás Három Tenor egyike november 29-én este lép fel a budapesti Papp László Sportarénában. Carrerast, aki világszerte 85 millió lemezt adott el, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri majd, sztárvendégként pedig Miklósa Erika is színpadra lép az est folyamán.
2023. december 1. péntek 15:00

Öt templom adventi fesztivál Győrben

December 1-től 19-ig rendezik meg Győr-Újvárosban az Öt templom fesztivált, amelynek szervezői idén a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett Ázsiától Európáig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.
2023. december 2. szombat 19:00

A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

A világ egyik legnagyobb, hivatásos énekesekből álló együttese, a Honvéd Férfikar adventi koncertjén nem mindennapi zeneművek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. A koncert igazi különlegessége lesz a francia zeneszerző, Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, de fölhangzik majd Randol Alan Bass: Gloriája és klasszikusok is.
Ajánlók
több mutatása
Téli bor

Téli bor

Akarjuk vagy nem, a tél itt van a nyakunkon.