időjárás 25°C Eufrozina, Kende 2021. September 25.
logo

HÍRZÓNA

Presztízs és szenvedély

A Medicopter 117 televíziós sorozat forgatókönyvírói abban nem tévedtek, hogy légimentőnek állni nagyon menő dolog.

Aktuális

Ősz a Concerto Budapesttel

Elisabeth Leonskaja, Szergej Krilov, Jevgenyij Koroljov – csupán néhány név a világhírű művészek sorából, akikkel a Concerto Budapest őszi hangversenyein találkozhat a közönség.

Matolcsy György: Mit mutat a cseh–magyar tükör?

Magyarország fenntartható gazdasági felzárkózásának segítése érdekében folyamatosan elemezzük a világgazdaság sikeres mintáit. Itt van a közelünkben egy olyan példa, amit már egyszer megtaláltunk, de később szem elől tévesztettünk: Csehország.

Tücskök nászindulója

Az elmúlt hónapban jelentéktelennek tűnő esemény zavarta meg ­Kamala Harris amerikai alelnök délkelet-ázsiai körútját.

Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány díjait

Az 1980-tól működő Bethlen Gábor Alapítvány hazai és külhoni magyarok áldozatkészsége, valamint kurátorai munkája révén, azok anyagi, szellemi és lelki támogatásával szolgálja a nemzetet.

Ígéretek földje

Csupán az egykori bányászok, a nyugdíjukat váró idős emberek és az országból idetelepedett civil szervezetek képviselői élnek a településen.

FÓKUSZBAN

Muzulmán kommunista lövöldözése a parlamentben

Átadják párizsi nagykövetünknek az antant új jegyzékét, ám még nem ismert a szöveg. Benes csehszlovák külügyminiszter állítólag hazánk teljes felosztását szorgalmazza. Bizonyítani kívánják, hogy több mint tízezer hősi halottja volt a világháborúban a magyar zsidóságnak.

Hetvenhat aradi diákot ítélnek börtönre a himnusz éneklése miatt

Folytatódik a népi ellenállás Nyugat-Magyarországon. Az antant jegyzéke a magyar kormányt presszionálná, hogy lépjen fel a helyiekkel szemben, nem az osztrákot, amely képtelen a terület átvételére. A trianoni diktátum szerint a magyar borpárlatot nem hívhatják cognacnak.

Harmóniában a természettel

Magyarország 50 év után újra megmutatja a nagyvilágnak, miért büszkélkedhet a földkerekség egyik legjobb minőségű vadállományával.

Bármikor néz Fellini-filmeket

Szulák Andreával a Nine (Kilenc) című musical kapcsán Federico Fellini filmjeiről és az elmúlt időszakról beszélgettünk.

Újra babát vár Nyári Edit

Az énekesnő már várandóssága hetedik hónapjában jár, de csak most árulta el, hogy második gyermekét hordja a szíve alatt.

Húsz másodpercig mosson kezet!

A koronavírus-fertőzés veszélyének idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk a megelőzés egyik legalapvetőbb módszerének hatékonyságára is.