időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Poszt-trauma

Poszt-trauma

HÍRZÓNA

Bravó, Elon Musk!

Bravó, Elon Musk!

Nagyon örvendetes, hogy találkozott egymással Novák Katalin és Elon Musk, és egyetértettek abban, hogy a demográfiai problémák megoldásán dolgozni kell.

Aktuális

FÓKUSZBAN

2023. szeptember 28. csütörtök 18:00

Az erdélyi magyar rock – Magyarság Háza Szabadegyetem

Bár Erdély zenei világát legtöbben az autentikus népzenével azonosítják, a rock and roll itt is ugyanúgy meghódította a lázadozó, igazi szabadságra vágyó fiatalokat, mint bárhol a világon. A fiatal zenészek lehetőségei azonban hatványozottabban mostohábbak voltak Erdélyben, mint Magyarországon. Ezt az időszakot mutatja be Zilahi Csaba a Magyarság Házában szeptember 28-án.
2023. szeptember 29. péntek 16:15

A cigányzene és a zenész cigány alakváltozásai - kötetbemutató Veszprémben

A KATTÁRS – Katolikus Társadalmi Napok programelemeként a szerkesztő, Hajnáczky Tamás kisebbségpolitika szakértő és Leveleki Magdolna szociológus, tanszékvezető főiskolai tanár mutatják be A cigányzene és a zenész cigány alakváltozásai című tanulmánykötetet. A beszélgetés szeptember 29-én, pénteken 16:15-kor kezdődik a veszprémi Szentháromság téren.
2023. szeptember 29. péntek 18:00

Chilf Mária festőművész kiállítása

A Kortárs Művészeti Intézet Chilf Mária Munkácsy-díjas festőművész munkáiból mutat be nagyszabású válogatást, a 2023-as kiállítási évad kiemelkedő eseményeként. Az ICA-D termeiben három szekcióba szerveződő, szeptember 29-től ingyenesen megtekinthető válogatás az alkotó utóbbi években készült akvarelljeire helyezi a fókuszt.
2023. szeptember 29. péntek 19:00

25. hárfafesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban

A fesztiválon a hárfa művészeinek hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de fiatal tehetségek is bemutatkoznak. A jubileumi 25. fesztivál nyitókoncertjére, Vigh Andrea különleges hárfaestjére már szeptember 29-én, pénteken este sor kerül, másnap, szeptember 30-án, szombaton délelőtt ingyenes koncerten fiatal tehetségek is bemutatkoznak.
2023. szeptember 29. péntek 19:00

A Zene világnapja – orgonahangverseny Pannonhalmán

A legismertebb Bach-kantáta és Liszt-orgonamű is felcsendül a zene világnapja alkalmából tartott orgonahangversenyen, 2023. szeptember 29-én a Pannonhalmi Főapátságban, amelynek orgonáját Király Csaba szólaltatja meg. A koncert része a Pannonhalmi Főapátság csaknem fél évszázados múltra visszatekintő orgonahangverseny sorozatának.
2023. szeptember 30. szombat 18:00

Munkácsy Vizuál 2 – animációs immerzív koncert Békéscsabán

A Munkácsy Vizuál immerzív koncertélmény, ahol új oldalról mutatkoznak be a múzeumi képek szeptember 30-án 18 órától a békéscsabai Napsugár Bábszínházban, a Munkácsy Negyedben. Szives Márton eseményén Munkácsy Mihály festményeit képzőművészek és zenészek elevenítik meg különböző élő animációval, 3D-leképezéssel, zenével, a közönséggel együtt.
Ajánlók
több mutatása