időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Türkmenisztán lehet Európa megmentője

Orbán Viktor szerint szükségünk van arra, hogy Közép-Ázsiából energia érkezzen Európába, és ehhez új forrásokra, új útvonalakra, új infrastruktúrára van szükség.

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Pápai kitüntetés a magyar kormányfőnek

Pápai kitüntetés a magyar kormányfőnek

Bethlen István római útja után elmondja: külpolitikai helyzetünk lényegesen javult, mert a külföld érzékeli, hogy a magyar kormány szilárd alapokon áll és nem ugrunk be a provokációknak.

Bethlen sikeresen tárgyal Londonban

Bethlen sikeresen tárgyal Londonban

A magyar miniszterelnök mély benyomást tesz tehetségével mindenkire. A brit kormány támogatja hazánk szanálási akcióját, s kész a nemzetközi kölcsön garanciájának átvállalásában közreműködni.

Csodafegyver nélkül marad az ellenzék?

Talabér Krisztián politológus szerint a jelenlegi közvélemény-kutatások alapján jó esély van arra, hogy az ellenzék a 2019-es helyzethez képest jelentős pozíciókat veszít.

2023. június 9. péntek 11:00

Antropocén színházműhely – szakmai konferencia

Hogyan, meddig tud az emberiség összhangban élni a környezettel a Földön? Hogyan épülnek be a különböző természeti értékek a mai jogi, művészeti, színházi életbe? Hogyan segítheti más művészeti ágak mellett a színház az ökoharmónia helyreállítását? A tudomány és színház metszéspontjában zajló egynapos konferencián eszmecserét folytatnak arról, milyen szerepet tölthet be a színház az antropocén korban. Az ingyenes eseményt június 9-én rendezik meg a Nemzeti Színházban.
2023. június 9. péntek 17:30

Hobo az utcán

Április 13-án mutatták be a Nemzeti Színházban Hobo Az utcazenész című előadását, amit követően a 78 éves legenda az utcán készül előadni a darab „utcai” verzióját a színházi olimpia eseményei előtt. Az érdeklődők Földes Lászlóval találkozhatnak június 9-én Székesfehérváron a Vörösmarty Színház előtti téren, június 10-én Kaposváron az Európa Parknál, valamint június 27. Nyíregyházán a Bencs Villa kertjében. A koncertek ingyenesen látogathatók.
2023. június 9. péntek 18:00

Sirály a Csokonai Fórumban

Csehov drámái a szerző szerint is alapvetően mindig komédiák. Bár a Sirály tragikusan végződő történet, első olvasata mégis komédia. Mindenki végzetesen másba szerelmes, így mindenki boldogtalan, de a történet legalább annyira komikus, mint amennyire tragédiába illő. A darabot június 9-én 18 órától a Gárdonyi Géza Színház előadásában, Blaskó Balázs rendezésében nézhetik meg a Csokonai Fórumban.
2023. június 9. péntek 18:00

Performing Poland – Transportation

Anna Steller performance során a múlt eseményeivel és a jelen helyzetekkel kerül viszonyba, megpróbál más szemszögből közelíteni hozzájuk, hogy megtapasztalhasson egy különlegesen egzaltált érzést, egyensúlyozva a valóság és a látszat határán, a transz állapotában, miközben egyszerre önmaga és lép párbeszédre a közönséggel.
2023. június 9. péntek 20:00

Performing Poland – Négy

A Four (Négy) színpadi kompozíciók sorozata, amelyet négy meztelen női performer, valamint a mozgás, tér, hang és fény együttes hatása határoz meg. A performance két független lengyel színházi társulat, a katowicei Teatr A Part és a gdański Amareya koprodukciójában született meg a Teatr A Part vezetőjének, Marcin Herichnek a rendezésében.
2023. június 10. szombat 09:00

Itt vagy – kalandjáték utazással

A Madam Bach társulat 1997-ben alakult, és 0–6 éves gyereknek szóló vizuális előadásaikkal szerte a világban turnéznak. Színházi produkcióik az érzékekhez szólnak gazdag látványvilág, elragadó muzikalitás és költői szóhasználat jellemzi őket – olyan megfogalmazásban, hogy a gyermek könnyen otthon érezze magát. A dán társulat darabját június 10-én két időpontban, 9 és 11 órakor is megnézhetik a színházi olimpián.
Ajánlók
több mutatása
Irány Szibéria!

Irány Szibéria!

Prágára gondolva a Károly híd, a Vitus-templom vagy a knédli mellett hamar eszünkbe villan egy jó korsó sör.