Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja
Folytatódik az ápolói béremelés és a nővérszállók fejlesztése
A januári emelés után novemberben újabb ütemben emelkedik a szakdolgozók, illetve immár a védőnők bére is, és 2022-ben további bérfejlesztés várható.
Több mint négymilliárd forint kiesést is okozhat a BKV-nak a főváros döntése
A Fővárosi Közgyűlés által az elsők között meghozott határozat miatt érvénytelenítették a Budapesti Közlekedési Vállalat közbeszerzési eljárását. A cég évi több mint egymilliárd forinttól esik el.
A csehek leginkább a terrorizmustól félnek
A nemzetközi bűnözés az emberek 57 százaléka, míg a menekültválság 54 százalékuk szerint jelent rendkívüli veszélyt.
Varga Judit uniós szinten is szorgalmazza az áldozatok jogainak megerősítését
Varga Judit részt vett az informális Bel- és Igazságügyi Tanács január 23-i ülésén Zágrábban – tudatta az Igazságügyi Minisztérium közleményben.
Budapesten lesz a Roszatom új régióközpontja
Közép-Európában a világ más részeihez hasonlóan reneszánszát éli ma az atomenergetika. A Magyar Nemzet értesülései szerint Budapestre telepíti közép-európai székhelyét a Roszatom.
Nyomoz az adóhatóság az MSZP zavaros pénzügyeivel kapcsolatban
Már évekkel ezelőtt közszájon forgott, hogy az MSZP-ben létezik egy úgynevezett fekete kassza, amelyből a párt bizonylattal fedezni nem tudott kiadá­sait finanszírozták.
ITM: Az Európai Beruházási Bank is segíti a magyar klímacélokat
Palkovics László követendő példaként emelte ki az Európai Beruházási Bank és a Volán Buszpark Kft. között létrejött támogatási és finanszírozási szerződést.
Robbanószerkezeteket találtak és egy embert őrizetbe vettek Kelet-Franciaországban
A robbanószerkezetet délelőtt fedezték fel a rendőrök a kisváros egyik belvárosi lakóépületében, ahova riasztották a kommandósokat és a tűzszerészeket.
Kormány: Hamis és torz jelentést tett közzé a Soros-szervezet
A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Bérlakásokat adna el Józsefváros polgármestere
Összeegyeztethetetlen konfliktus húzódik az ellenzéki támogatással megválasztott Pikó András józsefvárosi polgármester kampányban tett ígéretei és a valóság között.
Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le
A hónap végi vásárlási tumultus elkerülése érdekében arra kéri az autósokat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., hogy mielőbb váltsák meg a 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat.
Mérséklődik a hideg a hétvégén
Míg egyes helyeken napközben is csak plusz 1 fok lesz, másutt akár plusz 9 fokig is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Hűtőkamionba rejtőző migránsokat fogtak el Belgiumban
A belga szövetségi rendőrség rövid tájékoztatása szerint az eritreai és szudáni migránsok – közöttük három nő – a hűtőkamion rakománya közé rejtőztek azzal a céllal, hogy Nagy-Britanniába jussanak.
Emmi: A gyöngyöspatai roma gyerekek érdekeit kell szem előtt tartani
Kicsi a valószínűsége a koronavírus megjelenésének az EU-tagállamokban
Europol: Tízezer migránst Nagy-Britanniába juttató embercsempészeket fogtak el
Négy embert kezelnek Skóciában az új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel

A Helyzet

Összeférhetetlenek
Megerőszakolt, majd kirabolt egy fiatal magyar lányt, akit előzőleg droggal kínált, az áldozat védelmére kelő amerikai férfit pedig megrúgta egy harmincéves szomáliai férfi.
Nagy Áron

Tollhegyen

Bezsongtak
Az önkormányzati kampányban még nem szerepelt, hogy Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt csapata megválasztása esetén méheket telepítene a kerület buszmegállói mellé.
Pilhál György

Poszt-trauma

Vihogó momentumos lányok Strasbourgban – videó
Arrogáns hangnem és bohóckodás.

Poszt-trauma

Mi fáj Bősz Anettnek?
A magyar zászló, vagy a magyar hús zavarja a képviselő asszonyt?

Poszt-trauma

Lendvai Ildikó a botcsinálta fociszakértő
Elgurult az a fránya pettyes.

VÉLEMÉNY

Az ellenzék az ország érdekeivel is hadilábon áll
Az LMP még mindig ott tart, hogy a Paks II beruházás drága, veszteséges és klímavédelmi szempontból is előnytelen. A két új paksi blokkal kapcsolatban tízezermilliárd forintos költséget emlegetnek.
Hárfás Zsolt

VÉLEMÉNY

Liberális perlési politizálás, állj!
Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége csalódott amiatt, hogy a kezdeményezésükre elindított 7. cikkely szerinti eljárásnak nincs eredménye.
Párkányi Eszter

VÉLEMÉNY

Jogvédelem fékek és ellensúlyok nélkül
Nem könnyű a tanítók és a tanárok helyzete, mert már régen megvonták az iskola elemi jogát ahhoz, hogy a diákokat képességeiknek és viselkedésüknek megfelelő csoportokra bontva taníthassa.
Zoltán István 

Kultúra

Rockzenészek is támogatják a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését
Erdélynek és Székelyföldnek is kiemelkedő szerepe van abban, hogy meg tudjuk őrizni a magyarságunkat – fogalmazott Pataky Attila.

Sport

A harmadik helyért játszik a női vízilabda-válogatott
Ezzel eldőlt, hogy a viadalon szerezhető egyetlen olimpiai kvóta az oroszoké lesz, mivel a spanyolok indulása már biztos volt.
Varga Mihály: Tíz év munkába telt, mire Magyarország újra az őt megillető helyre került a régióban
A pénzügyminiszter megerősítette: ő a szigorúbb költségvetés híve, egyelőre az országnak nem érdeke az euró bevezetése, valamint egyszerre osztja és vitatja a jegybankelnök megállapításait a lakáspiaci helyzetről.

LUGAS AJÁNLÓ

Aktuálpolitika nélkül

LUGAS AJÁNLÓ

Újracsomagolva

LUGAS AJÁNLÓ

Jelenetek 2019-ből

LUGAS AJÁNLÓ

„Imádom!”

Ez történt 100 éve

Magyarország kegyetlen békediktátumot kap Párizsban

Ez történt 100 éve

Károlyi és a bolsevizmus rontotta a békeföltételeket

Ez történt 100 éve

„Hiszek a magyar nemzet évezredes igazában”
Kormány: Hamis és torz jelentést tett közzé a Soros-szervezet
A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Belföld

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás
Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.
Fidesz: Gyurcsányék százezreket hagytak segélyen
Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik szegregálták a roma gyerekeket és elszegényítették a családokat – reagált a Fidesz csütörtökön közleményben Niedermüller Péter (DK) nyilatkozatára.
Nyilvánosak a keresztféléves eljárás ponthatárai
A felvételizők az E-felvételi felületén személyre szabottan is meg tudják nézni az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat.
A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja egy győri ellenzéki önkormányzati képviselő
Bárány István sajtótájékoztatóján elmondta, hogy számára mindig a város és benne a választókerülete volt és lesz is az első, és Dézsi Csaba Andrást tartja képesnek arra, hogy a megyeszékhelyet vezesse.

Külföld

Baktériumokból készül az élő beton
Losonczi Áron csongrádi építészmérnök 2001-ben kifejlesztett építőanyagának lényege, hogy a betonba optikai szálak mil­liói kerülnek, amelyek átvezetik a fényt a kemény anyagon.
Vihar előtti csend
A Föld egyik legkisebb, aktív tűzhányója az alig 300 méter magas, Fülöp-szigeteki Taal, amely egy tó közepén található, január közepén kitört.
A görög kormány nyárig be akarja zárni a bevándorlási regisztrációs központokat
A táborokat kitoloncolási központok váltanák fel, amelyek zárt létesítményekként üzemelnének. A menedékjogi eljárást felgyorsítják – ígérte a bevándorlási miniszter.
Orbán Viktor Indonéziában: Jó esély van az együttműködés megteremtésére a mérsékelt iszlám pártokkal
A Fideszben és ezekben a pártokban közös, hogy mindegyik ragaszkodik saját identitásához – jelentette ki Orbán Viktor a Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén.

Gazdaság

Nem kerülhető meg a digitalizáció
A beruházások jelentik a fejlődés motorját a mezőgazdaságban, ezért is örömteli, hogy 2019 első háromnegyed évében a fejlesztések értéke elérte a 301 milliárd forintot.
Magyar sör nyert aranyérmet egy rangos nemzetközi versenyen
A nemzetközi szakemberekből álló zsűri 17 ország közel 50 sörfőzdéjének 200 söre közül választotta ki a magyar díjazottakat.
Atomenergia Hivatal: Biztonságosan üzemeltek az atomenergiát alkalmazó létesítmények
A nukleáris létesítményekben és a radioaktívhulladék-tárolókban 18 nukleáris biztonsági és 1 fizikai védelemhez, valamint 8 sugárvédelemhez kapcsolódó jelentésköteles eseményt vizsgált ki az atomenergia hivatal.
Tizenkilenc naperőművet épített az MVM Csoport Dél-Kelet-Magyarországon
Az MVM Csoport mindig is kiemelten kezelte az energiastratégiában megfogalmazott célokat, így a széndioxid- és karbonmentes villamosenergia-termelést.

Kultúra

Be van fejezve a nagy mű
A 4 óra 15 perc hosszúságú videóban 864 magyar színművész mondja fel Madách Imre: Az ember tragédiá­ja című művének egy-egy mondatát.
Debreceni polgármester: Örömmel fogadjuk az új természettudományi múzeumot
Papp László közleményében Debrecen és a vidéki Magyarország nevében visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását.
Végéhez ért a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt
Projektértékelő konferenciával zárult csütörtökön a Szentendrei Skanzen és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) konzorciumi együttműködésében zajló három éves program.
Lucian Boia, a magyar „lovag”
A román történész kivételes életműve, valamint a magyar és a román nép közötti kapcsolatok javításához való jelentős hozzájárulásáért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

Sport

A debreceni kard megint szép lesz
Nemrég vívott, s nem is rosszul a magyar női kardcsapat tagjaként a világkupában a 16 éves Battai Sugár Katinka, aki a Debrecenben működő Békessy Béla Vívóklubból indult el a csúcsok felé.
Tokiói kvótát szerzett a női asztalitenisz-válogatott
A magyar női válogatott 3-1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban.
Se elődöntő, se olimpiai selejtező
A Portugália elleni 34-26-os vereséggel eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a 7–10. helyen fejezi be az Euró­pa-bajnokságot.
Elhitte, hogy most ő a nagyfiú
Fucsovics Márton módszeresen veri a fiatalokat Melbourne-ben, és már ott van a harmadik fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!