időjárás 25°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Közös alapítvány a magyar–szlovák összetartozásért

Egy közös kulturális alapítvány létrehozását javasolja a magyar és a szlovák kormánynak a magyarországi Charta XXI. Egyesület és a szlovákiai Tunega, Púcik és Tesár Alapítvány a két nemzet közötti összetartozás megerősítése érdekében.

HÍRZÓNA

Misztrál

Húsz éve élek Nagymaroson. Van itt egy olyan intézmény, amelynek az a neve: Misztrál Fesztivál.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Csobbanás a balatoni nyugalomba

A neves helyi nyomdász, Sujánszky József által kiadott képeslapon a keszthelyi ős-Szigetfürdő nyugalmat árasztó fürdőháza látható.

Razziákkal az árdrágítók ellen

A drágaság letörésére razziákat tartanak, s százötven embert letartóztatnak. Az ellenzék támogatja a kormány adópolitikáját. Az erdélyi zsidókat a román kormány a magyarsághoz számítja, amit ők maguk régóta kérnek.

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

2022. augusztus 15. hétfő 11:00

Római kori hajó köt ki a Műegyetemnél

A Duna menti római örökséggel rendelkező településeket járja végig az a negyedik századi őrhajó, amelyik hétfőn 11 órakor köt ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél (Műegyetem rkp. 3.). A hajó július 16-án rajtolt Németországból, 24 fős legénységével végighalad a Dunán a Fekete-erdőtől egészen Románia keleti határáig, összekötve a Duna menti római örökséggel is rendelkező településeket.
2022. augusztus 15. hétfő 12:00

Debreceni Virágkarnevál

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti és állami ünnepe. Debrecenben azonban mindezeken túl a Virágkarnevál napja. A városban élőknek, és az idelátogató turistáknak mára már természetes, hogy ezen a napon igazi látványosság fogadja őket – 1966 óta szinte minden esztendőben. Az idei évben már augusztus 15-én elindul az egyhetes programkavalkád, ahol a szemet gyönyörködtető virágkocsikon túl, komoly- és könnyűzenei koncerteken, közösségi programokon, valamint kiállításokon vehetnek részt az érdeklődők.
2022. augusztus 15. hétfő 13:00

Karc FM: Karcolat

Ha párkapcsolati konfliktus van köztünk, az a táncunkon is látszik – mondja Erdőfi Anna és Erdőfi Dániel, akik a Rebuild, Párkapcsolat-építő tánc módszer megalkotói. A Karcolat hétfői adásában a házaspár mesél megismerkedésükről, párkapcsolati nehézségekről és megoldásokról, az őszinteség és a kommunikáció fontosságáról és természetesen a táncról, mely mindkettejük életének meghatározó része. Karcolat, hétfőn egy és este tíz órától: Back Réka vendége Erdőfi Anna és Erdőfi Dániel.
2022. augusztus 15. hétfő 17:00

Kis-Duna Vízi Fesztivál Ráckevén

Augusztus 15-e és 20-a között várnak minden érdeklődőt Ráckevén, a Kis-Duna Vízi Fesztiválon. A hat nap alatt Ráckeve város több helyszínén is színes programokkal találkozhatunk. Fellép többek között a Kormorán és a Bordó Sárkány Régizene együttes, de lesznek kiállítások, gyermekelőadássok, néptánc gála, színházi előadások, sőt filmvetítés is.
2022. augusztus 15. hétfő 18:00

Szent István Napok Somorján

A felvidéki Somorján várnak minden érdeklődőt augusztus 15-e és 20-a között a Szent István Napok Somorján elnevezésű rendezvényre. Az eseményen lesz templombúcsú, focikupa, valamint magyar családok napja. Fellép többek között Szarvas József Kossuth-díjas színművész Tündérkerti mesék című előadásával, továbbá élőzenekaros nagykoncertet ad Kökény Attila.
2022. augusztus 15. hétfő 19:00

Mozart: Koronázási mise – a budavári Mátyás-templomban

Mozart 1779-ben írta a C-dúr (Koronázási) misét, a hagyomány szerint a Salzburg melletti Maria Plain kegyhely Mária-kegyképének megkoronázása alkalmából. A Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás)-templom búcsúnapján, augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén az este 7 órakor kezdődő szentmisén a hagyományokhoz híven ismét Mozart zenéje csendül fel.
Ajánlók
több mutatása

Elhunyt Anne Heche

Halálát barátnője, Nancy Davis jelentette be, aki Instagramján tisztelgett a színésznő előtt.