Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 18., kedd, Bernadett napja
Nincs az országban koronavírus
Kásler Miklós felszólalásával kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. Az emberi erőforrások minisztere napirend előtt a koronavírus elleni fellépést szolgáló kormányzati intézkedésekről beszélt.

Évértékelő

Orbán Viktor teljes évértékelő beszéde – Nézze meg!

Évértékelő

Mráz Ágoston Sámuel: Orbán Viktor beszéde a kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte
Milliós fizetésért is kölcsönöznek munkavállalót
Akár 1,5 millió forintot is megkereshet egy magasan képzett munkavállaló még akkor is, ha munkaerő-kölcsönzővel szerződik. A munkaerő-kölcsönzés ma is az egyik legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma.
Amerikai gyámság a bolgár demokrácia felett
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma beutazási tilalmat rendelt el nemrégiben a bolgár Andon Mitalov és családtagjai ellen.
Palkovics László: Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia
A mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ a stratégia – hangsúlyozta az innovációs miniszter.
Matteo Salvini: A migránsok szállításával az NGO-k az olaszok ellen indítottak támadást
A volt belügyminiszter úgy vélte: az egyik nem kormányzati szervezet (NGO) által üzemeltetett Open Arms szándékosan Olaszország felé indult el, előre kitervelt támadásként Olaszország és az olaszok ellen.
Év elejétől tömegével jönnek a kárbejelentések
Már az év elején több vihar is lecsapott országszerte, amelyek olyan jelentős károkat okoztak, mint ami eddig csak a májustól nyár végéig tartó viharszezonban volt jellemző.
Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a karcagi Kátai Gábor Kórházban
A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériumának Családbarát szülészet-programja keretében, a még 2018-ban kiírt pályázaton nyert csaknem 55 millió forintnak köszönhetően valósult meg.
A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai iskolaügyben
Az ügyben a jogerős ítélet ellen benyújtott felülvizsgálati kérelem soron kívüli elbírálását a Kúria elnöke rendelte el a felperes és az alperes kérelmére.
Szijjártó Péter: A Sophia művelet lejártát követően új mandátummal rendelkező művelet indul
Az új művelet nem jelenthet újabb ösztönzést és vonzerőt az Európába irányuló illegális migrációs folyamatok vonatkozásában – szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.
Magyarország 250 ezer eurós támogatást nyújt az albániai földrengéskárokra
Magyarország mintegy 82,5 millió forint támogatást nyújt az albán katolikus egyháznak, az országot novemberben sújtó földrengés okozta károk felszámolására – közölte Magyar Levente államtitkár.
Fürjes Balázs: Már pénteken megegyezés született a budapesti járóbeteg-ellátás támogatásáról
A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a DK-nak címzett bejegyzésében kiemelte: pénteken fillérre megegyeztünk Főpolgármester úrral a budapesti járóbeteg ellátás támogatásáról.
A világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján díjazták az NKE kutatóját
Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
Fidesz: A gyöngyöspatai iskolaügynek a szegregáció csak ürügye
Mi jár Aj Vej-vejnek?

A Helyzet

Hinni önmagunkban
Hosszú beszédre készültünk, maga a szónok is erre figyelmeztetett, de a végén úgy állhattunk fel, hogy akár egy újabb ötvenperces értékelést is meghallgatnánk.
Kis Ferenc

Tollhegyen

„Utolsó jussomat, a Szót”
Gróf Wass Albert a szó valamennyi értelmében nemes ember volt. Ma huszonkét esztendeje, kilencvenévesen önkezével vetett véget életének idegen földön.
Pilhál György

Poszt-trauma

Dömötör megsemmisítette Jakabot (videó)
Elkerekedett a Jobbik vezér szeme.

Poszt-trauma

Orbán Viktor nem vesztegetett túl sok szót az ellenzékre
Találó mondatok.

Poszt-trauma

A szegényebb régiók rovására lobbizik Karácsony?
Újabb levitézlett DK-s vagy MSZP-s bábnak kellhet egy zsíros állás.

VÉLEMÉNY

Az egykori népbiztosok színvonalán támadják a Nemzeti alaptantervet
Kritizálják azt, hogy az új NAT-ban hangsúlyos a nemzettudat és kiemelten kezeli a nemzeti identitást, de pontosan megmagyarázható, hogy miért.
Köő Artúr

VÉLEMÉNY

Kurz kuruc vagy labanc?
Mit csinál Sebastian Kurz? Szabad-e bízni benne? Sokan teszik fel itthon ezeket a kérdéseket a fiatal osztrák politikus kapcsán.
Pócza István

VÉLEMÉNY

A magyar közéletben megjelent a liberális rasszizmus
Ha a fehér férfiak elnyomók, akkor ezt az elnyomást meg kell szüntetni, jöhet a lázadás és a forradalom. Niedermüller Péter hírhedt megnyilvánulása ebbe a sorba illeszkedik.
Fricz Tamás

Kultúra

Ne csináljunk mindenből problémát
Végre egy igazán élvezhető, életszerű és sok bölcsességet tartalmazó kortárs színdarab, ráadásul nem is valami nyugatról megvásárolt szövegkönyv alapján készült, hanem egy magyar szerző műve.

Sport

Megvonják a támogatást
Érd ellenzéki polgármestere szombaton bejelentette, hogy a város a jövőben az eddigi formájában nem kívánja finanszírozni az NB I-ben jelenleg ötödik női kézilabdacsapatot.

Fricz Tamás blogja

Tizedik éve tart a Magyarország elleni támadássorozat
Ez a fegyverek nélkül vívott háború már nem csak rólunk szól, hanem mindazon népekről és nemzetekről, akik szintén saját szuverenitásukért küzdenek a globális hatalmakkal szemben.
Orbán Viktor: A teljesítmény a nemzeté, a felelősség a kormányé
A trianoni békediktátum kihirdetésének 100. évfordulójáról és a balliberális kormányok okozta tíz évvel ezelőtti csődből való kilábalásról is megemlékezett Orbán Viktor XXII. évértékelő beszédében.

LUGAS AJÁNLÓ

A közös kín demokráciája

LUGAS AJÁNLÓ

Ökoláger

LUGAS AJÁNLÓ

Tűzerő

LUGAS AJÁNLÓ

Kétcentis akadály

Ez történt 100 éve

Apponyiékat elzárják a külvilágtól Párizsban

Ez történt 100 éve

Horthy Miklóst követeli kormányzónak a nép

Ez történt 100 éve

Kétharmados többség a keresztény pártoknál

Karc FM műsorajánló

Nem dőlhetünk hátra!
Előremutató beszédet mondott a miniszterelnök, amelyben kiemelte a jövőre vonatkozó fő csapásirányokat – véli Dömötör Csaba Orbán Viktor évértékelőjéről.

Belföld

Civil kör: A nemzeti konzultáció szinte már hungarikumnak tekinthető
Kiemelten fontosak a nemzeti konzultációk, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy a magyar társadalmat bevonják a döntési folyamatokba.
Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt
Beszélgetésük során aktuális külpolitikai kérdéseket érintettek, melyek közül kiemelték az illegális migráció elleni küzdelem és a határvédelem fontosságát.
Klímavédelmi akcióterv – képben és szövegben
Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében hangsúlyozta: a klíma- és természetvédelem hazafias kötelességünk, ezért ennek érdekében nyolc kormányzati intézkedést jelentett be.
Megállapodtak a fővárosi járóbeteg ellátás támogatásáról
Kedves DK!Pénteken fillérre megegyeztünk Főpolgármester úrral a budapesti járóbeteg ellátás támogatásáról – üzente meg a pártnak Twitter-bejegyzésében Fürjes Balázs.

Külföld

Legfeljebb nevében muszlim a budapesti török magániskola
Lehet majd az iszlám előírásának megfelelő ételt is fogyasztani – nagyjából ennyiben merülnek ki a muszlim vonások a Budapesten induló török Maa­rif Általános Iskola és Gimnáziumban.
Protestáns templomot támadtak meg a dzsihadisták Burkina Fasóban
A terroristák egy csoportja behatolt a templomba, ahol a hívek a vásárnapi istentiszteleten vettek részt. A támadók elrabolták a templom lelkészét is.
Az Egyesült Államok lezárná háborúit
Washing­ton hajlandóságot mutat arra, hogy a jelenleg Irakban állomásozó nagyjából 5200 katonájának egy részét visszahívja, különösen az ország síita többségű területeiről.
Repedések a Nyugat egységén?
Véget ért a háromnapos Müncheni biztonságpolitikai konferencia. Nyugattalanság volt a fő hívószó, ugyanakkor a központi téma az EU és az Egyesült Államok kapcsolata, valamint Európa védelme volt.

Gazdaság

Varga Mihály: További növekedést vetítenek előre a magyar gazdaság eddigi eredményei
A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a bruttó hazai termék tavalyi adatai alapján Magyarország az EU-s növekedési rangsor élére került.
A háztartások nettó vagyona meghaladta a GDP 108 százalékát 2019 végén
A pénzügyi számlák tanúsága szerint a háztartások követelései 6483 milliárd forinttal (11,9 százalékkal) nőttek a múlt évben, ebből 1956 milliárd (30,2 százalék) a negyedik negyedévre jutott.
Előtérben a klímabarát befektetések
A világ piacain fellelhető befektetések között egyre nagyobb szerep jut az úgynevezett fenntarthatósági szempontoknak, amelyek iránt szinte hónapról hónapra több fiatal érdeklődik.
Mérséklődő munkaerőhiány, várakozáson felül növő bérek
A várakozásoknál jobban nőttek a keresetek, a munkából élők száma is emelkedett, ráadásul több mutatónk jóval az uniós átlag felett alakult.

Kultúra

Ne csak értsük, tegyünk is a természetért!
Idén tízéves a Varázslatos Magyarország nevű fotópályázat, ami arra ösztönzi az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit.
Coutry House Opera magyar kézben
Egykori arisztokrata kastélyok adnak helyet Angliában a Country House Opera műfajának. Májusban e sajátos műfaji keretek között magyar rendező viszi színre az Aidát.
A magyarság identitásának mindig szerves része volt a keleti származás tudata – VIDEÓ
„A magyar hagyomány legendái, krónikái teljesen egyértelműen tudatják az utókorral, hogy a szittya-hun-magyar rokonság folytonos” – hangoztatta Kásler Miklós.
Nyugaton másképp látják a kommunizmust, mint mi
A Bécsi Magyar Történeti Intézet március végén rendezendő, 1945 jelentőségéről szóló konferenciája többek között arra is rávilágít, hogy a közép-európai antikommunizmus ugyanolyan fontos, mint a nácizmus elleni fellépés.

Sport

Cañellas: Elkerülnék egymást a magyarok a BL-ben
Joan Cañellas nem örülne, ha a Veszprémmel kerülne össze a csapata a negyeddöntőben, de abban is biztos, hogy a Veszprém sem repesne az örömtől, ha a Szegedet kapná a Final Fourba jutásért.
Holender még nem gondol a bolgárokra
A szerbiai születésű labdarúgó lépésről lépésre tervez, egyelőre a svájci céljai megvalósításán ügyködik. A márciusi Nemzetek Ligája-rájátszás még nem foglalkozik.
Nem engedik meglépni a Bayernt Gulácsiék
A Lipcsének hazai pályán nem okozott gondot a Werder Bremen legyőzése, a bajnoki címért harcoló lip­cseiek 3-0-ra nyerték meg a szombati találkozót.
Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
A magyar kormány a sport terültén négy célt fogalmazott meg: az élsport támogatása, a fiataloknál a testmozgás elősegítése, az infrastruktúra fejlesztése, valamint minél több világverseny rendezése.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!