időjárás 27°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Újra lebukott a Telex

Az alábbi friss példán keresztül újból bepillantást nyerhetünk a baloldali médiumok működésébe.

Táncrend

A táncházban mindenki táncol. A ház falai százezer év óta állnak.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Fradi: halasztás és időpont-módosítás

Korábban kezdődik a jövő csütörtöki Shamrock Rovers elleni Európa-liga playoff-mérkőzés. A párharc visszavágója előtt esedékes bajnoki meccsét az FTC elhalasztotta.

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

Barokk udvarlás

Korhű hangszereken szólalnak meg a XVII–XVIII. századi művek Szentendre barokk udvaraiban.

2022. augusztus 11. csütörtök 09:00

FESTetics Parkfesztivál Keszthelyen

Nyári programkavalkáddal vár minden érdeklődőt a FESTetics Parkfesztivál Keszthelyen augusztus 11 és 14 között a Festetics-kastélyban. Színházi előadások, lovas programok, szakmai előadások, gyerekkoncertek, virágvásár, filmvetítések, koncertek, bábszínház és még sok más program várja a látogatókat ezeken a napokon a kastélyban.
2022. augusztus 11. csütörtök 12:00

Ideje az építésnek – vándorkiállítás Nagyszebenben

Ideje az építésnek – Megújuló műemlékek a Kárpát-medencében címmel kiállítás nyílik augusztus 11-én, csütörtökön 12 órakor Nagyszebenben, a Brukenthal Nemzeti Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. A megnyitón köszöntőt mond Dr. Chituta Alexandru, a múzeum marketing főosztályának vezetője, a kiállítást megnyitja Kiss Lóránd festőrestaurátor. A magyar és román nyelven feliratozott kiállítás augusztus 29-ig tekinthető meg.
2022. augusztus 11. csütörtök 14:00

Reformátusok Szárszói Konferenciája

A Magyarországi Református Egyház és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány azért indította újra a nagy múlttal rendelkező balatonszárszói konferenciát, hogy a református értelmiség párbeszéde ne csak elemzője, hanem alakítója is legyen az egyházi és világi közéletnek. Az idei téma: Mi, reformátusok – magyar református nemzetstratégia lesz. Az eddigiektől eltérően idén augusztus 11. és 14. között várják a keresztyén értékrend mellett elkötelezetteket.
2022. augusztus 11. csütörtök 19:00

Jazzation koncert a Gyulai Almásy-kastélyban

Újabb zenei élménnyel folytatódik a Filharmónia Magyarország Nyáresti kastélykoncertek sorozata a Gyulai Almásy-kastélyban. Augusztus 11-én (csütörtökön) hallgassák meg a Jazzation Acappella Énekegyüttes műsorát a kastély látogatóközpontjának csodás esti fényei között. A formáció saját szerzeményekkel és virtuóz feldolgozásokkal énekli be magát a közönség szívébe, Gyulán is.
2022. augusztus 11. csütörtök 19:00

Karc FM: FolKarc

Nagyszabású lemezbemutató koncertre készül Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző, költő, a Ghymes egyik alapító tagja. Esthajnal című tematikus albumának fő témája egy szerelmi történet egy cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el.
2022. augusztus 11. csütörtök 20:30

7Oszvald Marika – operettgála Debrecenben

Az operett idén sem hiányozhat a Debreceni Ünnepi Játékok műsorából, ezért augusztus 11-én operettgálán vehetnek részt az érdeklődők a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A 7Oszvald Marika cím a művésznő kerek születésnapjára emlékeztet, mivel azonban az operett műfajának koronázatlan királynője sem szeretné ünnepeltetni magát, ezért csak egy vidám gálán lép fel barátaival.
Ajánlók
több mutatása