Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 7., szombat, Ambrus napja
Orbán Viktor: A magyar-japán kapcsolatok különlegesek
A magyar kormányfő kiemelte: Japán sikere nekünk fontos, mert a legnagyobb ázsiai befektető Magyarországon. Minél sikeresebb lesz Japán, annál nagyobb összegben fektethet be Magyarországon.
A gazdasági érdekek érvényre juttatása és a fenntartható fejlődésért tett erőfeszítések egymás kiegészítői
Köszönet illeti azokat a vállalkozásokat, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóság alapvető értékére, és munkájukat ennek megfelelően szervezik – mondta Hizó Ferenc.
Átadták az idei Prima Primissima Díjakat
Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
A terrorizmus erősödése régiókat tesz élhetetlenné
A terrorizmus területén nagyot változott a világ, és a folyamatok erősödése várható – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
Gulyás Gergely: Nem maradhatnak következmények nélkül a Katona József Színházban történtek
Nem csupán a szexuális zaklatás ténye az, amely mélyen elítélendő és elfogadhatatlan, de az is, hogy egy színház vezetése ezt egy éven keresztül eltitkolja – írta a miniszter.
Varga Mihály: A kormány a jövő év elején újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be
Az újabb gazdaságvédelmi lépésekre azért van szükség, hogy megőrizzük a magyar gazdaság lendületes növekedését – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.
Elárulta tagjait a balos szakszervezet
Megkötötte a Munka törvénykönyve januári módosítása óta az első, hároméves munkaidőkeret bevezetéséről szóló megállapodást a baloldalhoz köthető Vasas Szakszervezeti Szövetség.
Miniszterelnökség: Az MSZP beismerte, hogy hazudott
A párt azt ígérte, hogy az általuk is megszavazott parlamenti fizetésemelésük teljes összegét jótékony célra fogják fordítani.
A Velencei Bizottság a nyelvtörvény felülvizsgálatára szólította fel Ukrajnát
Az ukrán parlament február végén kezdte meg az ukrán, mint államnyelv működésének biztosításáról szóló törvényjavaslat második olvasatban történő tárgyalását.
Al-Shabaab terroristák gyilkolták le egy busz nem muszlim utasait Kenyában
Az al-Shabaab elismerte, hogy a mészárlást tagjai követték el. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló csoport kiemelt célpontjai a kenyai biztonsági erők.
A Mikulásé a főszerep vasárnap estig
Minden évben óriási szenzáció, amikor Joulupukki, a finn Mikulás Budapestre látogat, aki péntek délután a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban várja a gyerekeket és a szülőket.
Folyamatos a sérültek ellátása a Honvédkórházban
Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását, mivel orvosaink és ápolóink folyamatosan mindent megtesznek a legsúlyosabb sérültek ellátásáért – írta a Honvédelmi Minisztérium.
Átvágták a gordiuszi csomót
Varga Mihály: A kormány elkötelezett a vállalkozók fejlődésének segítése mellett
Megkezdődik a 35 milliárd forintos debreceni oktatásfejlesztés
A dzsihadisták hazatérnének, az illegálisok maradnának

A Helyzet

A turizmus aranykora
Karácsony Gergely megválasztása óta azon fáradozik, hogy az életre keltett balliberális panoptikum figuráit jól fizető álláshoz juttassa.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Joghézag
Napokon belül távozhat az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 mil­liárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné Bróker Marcsi, mert lejár az előzetes letartóztatásban tölthető három év.
Pilhál György

Poszt-trauma

Ennyire független a kutatás, amely be akarja sározni a kormányt
Fecseg a felszín, hallgat a mély.

Poszt-trauma

Gyurcsány Karácsony-fája
Milyen meglepetések várnak a fa alatt a budapestiekre?

Poszt-trauma

Vágó István végre kiteljesedhet
A kvízprofesszor megtalálta a számítását.

VÉLEMÉNY

Hálózattal a hálózat ellen!
Órákat töltünk a virtuális térben, az internet rabságában. Ott minden elérhető, a szobából sem kell kilépnünk ahhoz, hogy megteremtsük a létezésünk feltételeit.
Földi László

VÉLEMÉNY

Tisztesség és balítélet, avagy megtagadható-e a nemzet?
A nemzet az összetartozás megfoghatatlan, mégis létező köteléke, amely a „nem vagy egyedül” katartikus élményét, erejét adja.
Szili Katalin

VÉLEMÉNY

Adventi üzenet ateistáknak és ripacsoknak
Mit szólnának vajon a gyűlölködők, ha csengőhang kíséretében megérkezne a figyelmeztetés: Advent van, ideje kiesni a bohóc szerepéből!
Jeszenszky Zsófia

Kultúra

Családalapítással csak könnyebb
Fel kell nőnie végre annak a harmincas és negyvenes éveiben járó generációnak, amelynek tagjai a lét elviselhetetlen könnyűségét választották az elmúlt húsz évben.

Sport

Álma a Recco–FTC döntő
Ratko Rudić szerdán a Kondorosi úton járt élete első klubcsapatával, a Pro Reccóval, amely 2015 után újból Bajnokok Ligája-diadalra tör. Bár ehhez az FTC-nek is lesz néhány szava.
Egyetlen rossz jegy miatt szúrta meg tanárát a diák
Egy középiskolás diák késelte meg fizikatanárnőjét a tanóra közben Győrben. A fiatalt néhány másodperc alatt lefogták társai, az oktatót pedig kórházba szállították, állapota stabil.

LUGAS AJÁNLÓ

Tessék az ajtót betenni!

LUGAS AJÁNLÓ

Metszéspontok

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Bartók szekéren

Ez történt 100 éve

Megnevezi a rendőrség Tisza István gyilkosait

Ez történt 100 éve

Horthy megerősíti az államhatalmat

Ez történt 100 éve

A román hadsereg kivonult, a Nemzeti Hadsereg bevonult
Dézsi Csaba Andrást jelöli Győr polgármesterének a Fidesz és a KDNP
A kardiológus főorvos személyében olyan, jól ismert, köztiszteletben álló embert jelöl a kormánypárt, aki több mint 25 éve a politikai közösségük tagja.

Belföld

Nyílt levelet írt Karácsonyéknak a CÖF-CÖKA
Nyílt levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez és László Imre XI. kerületi polgármesterhez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA).
A köznevelési tárca valós érvek alapján dönt az iskolaérettségi vizsgálatról
A tárca a valós gyakorlat alapján fogja majd értékelni az új eljárást, és ha szükséges, módosítani fogja azt – szögezte le az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közleményében.
Fidesz: Gyurcsányék meg sem szavazták a pedagógusok védelmét
Elképesztően kétszínű és felháborító, hogy most azok a Gyurcsányék beszélnek, akik a többi ellenzékivel együtt meg sem szavazták, amikor a pedagógusok fokozottabb védelmében szigorítottuk a büntető törvénykönyvet.
Újabb üteméhez érkezett a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciója
December 8-ától visszaadják a vasúti utasforgalomnak a Pécel és Aszód közötti vonalszakaszt – mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Külföld

Francia sztrájk a reformok ellen
Megállt az élet Franciaországban, ahol mintegy hetven vidéki városban a rendőrség szerint több mint 510 ezren vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen.
Pert nyert Tőkés László, az őt magyar kémnek nevező egykori titkosszolgálati vezetők ellen
Másodfokon megnyerte a rágalmazás miatt indított pert Tőkés László azok ellen a volt titkosszolgálati vezetők ellen, akik egy televíziós műsorban magyar kémnek nevezték.
Komoly riválisa akadt a török elnöknek
Ha minden a tervek szerint halad, Törökországban legközelebb csak 2023-ban tartanak választásokat. Néhány közvélemény-kutatás máris azt mutatja, hogy meg lehetne szorongatni Erdoğant.
Bosznia újabb migránstábort zár be
A vucjaki sátortáborban a hideg és a havazás ellenére továbbra is mintegy 500-600-an tartózkodnak, holott a település lakói többször is felhívták a figyelmet az ott lakó illegális bevándorlók okozta problémákra

Gazdaság

Feljebb srófolta növekedési várakozásait a valutaalap
Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.
Hatalmas bírságot kapott a Facebook
Megállapították, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és a Súgóközpontjában.
Egy újítással könnyebb lesz aludni a repülőn
Egy londoni tervezőcég viszonylag egyszerű megoldással rukkolt elő, melynek lényege, hogy az ülés két oldalára egy-egy szárny, pontosabban kihajtható oldalsó, kipárnázott rész kerül.
Magyarországon 6000 kilométer közutat újítottak fel 2010-2019 között
Mosóczi László, az ITM államtitkára hangsúlyozta, a közúthálózat szolgáltatási színvonala alapvetően befolyásolja az ország és egyes térségei, városai gazdasági fejlődését, a helyiek életminőségét.

Kultúra

Magyar Világ 1938-1940 címmel kiállítás nyílt a második világháború előtti utolsó békeévekről
Eddig nem mutatta be ezt a korszakot önálló kiállítás, pedig érdemes megismerni az ekkor élt emberek gondolkodását, motivációit, erkölcseit – mondta a tárlat megnyitóján Kásler Miklós.
Káel Csaba: Az értékeinkről kell filmet csinálni
Magyarország olyan gazdag, olyan sorsok – történelmi, de akár mai sorsok – is vannak, amikkel foglalkoznunk kell, be kell mutatni – fogalmazott filmügyi kormánybiztos.
Elismerés a Liget Budapest Projektnek
A Hír TV Paletta című műsorának csütörtöki adásában a Liget Projekt elismerése mellett szó volt arról is milyen programokkal várják az érdeklődőket a 103. Széchenyi Lakoma és Bálon.
Fekete Péter: Nem fordulhat elő itthon, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek művészek
A kulturális államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, ha az önkormányzatok nem tudják saját forrásból működtetni a színházakat, akkor kérhetik az állam segítségét.

Sport

Föl a fejjel! – Orbán Viktor üzent a kézis lányoknak
A rendkívül balszerencsés vereséget követően a kormányfő a Facebook-oldalán küldött biztatást a csapat tagjainak.
Elkezdődött a budapesti teqball-világbajnokság
A világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho a sztárvendége a budapesti teqball-világbajnokságnak, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a budapesti Hungexpo területén.
Minőségi játékosok maradnak le a rangadóról
2014. május 7-én járt legutóbb Veszprémben a Szeged kapusaként Mikler Roland. Péntek este újra tiszteletét teszi abban az arénában, amely nem is olyan rég még a munkahelye volt.
Összeomlás Japánban, sokkoló vereség Románia ellen
Magyarország a negyedik helyen végzett a csoportjában, és ezzel lemaradt a világbajnokság középdöntőjéről. Hogy lesz ebből olimpiai szereplés?
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …