Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 22., péntek, Gerzson napja
Orbán Viktor: Az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel
A kormányfő szerint a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli többség növelni akarja a bevándorlást, ami azt jelentené, hogy Európa nem marad az európaiaké.
Német parlamenti alelnök: Ne zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból!
Hans-Peter Friedrich a Passauer Neue Presse című lapnak nyilatkozva Jean-Claude Juncker véleményével szemben foglalt állást.
Elemzők: nyolcéves rekord dőlt meg tavaly lakásépítésben
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken tette közzé, hogy tavaly 17 681 új lakás épült, 3292-vel, 22,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
ISIS-csemeték vitatott sorsa
Miközben egyre több dzsihadista kerül a terrorellenes koalíció kezére Szíriában, a nyugati országok is egyre nagyobb dilemmával szembesülnek a soraikban lévő állampolgáraik miatt.
Kamerás alakulatot állít fel a Soros-hadsereg
Tél elején telefonos-videós képviselői különítmények lepték el az országot, hogy élőben közvetíthessék parlamenti rendbontásukat, majd a köztévé folyosóin is hasra vágják magukat.
Három évet kapott Mengyi
A volt kormánypárti országgyűlési képviselő ellen a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények vádjával indult eljárás.
Duna House: A falusi csok az ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti
A falusi otthonteremtési kedvezmény azon 5000 fő alatti kistelepüléseket érinti, amelyeknek a népessége 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag.
A magyarok jogfosztásának ügye máig rendezetlen
A szlovák együttműködés hiányában a napokban az Európai Parlament illetékes bizottsága sem tudta napirendre tűzni az ügyet. Csáky Pál szerint Szlovákia nem sokáig bújhat ki a felelősség alól.
Horváth Ildikó: Nincs ellátatlan terület az alapellátás szintjén
Az egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: a betöltetlen háziorvosi praxisokban több olyan kicsi önkormányzat van, amely nem is akarta önálló háziorvossal betölteni a praxisát és most sem így tölti be.
A plakátok mellett levélben is tájékoztat a kormány
Az ígéretek ellenére Brüsszel még egy centet sem utalt át a magyar határvédelemre, a kabinet pedig azt javasolja, hogy a migrációt segítő NGO-k ne kapjanak uniós támogatást.
Tarlós István: Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat
Az útépítési program keretében első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester.
Pénzügyminisztérium: Töretlen az új lakások építésének üteme
A növekedés a kormány otthonteremtési és beruházásösztönző intézkedéseinek, valamint a bérmegállapodásnak köszönhető – mondta a helyettes államtitkár.
A diaszpóra magyarsága bizonyította élni akarását
Tizenharmadik havi bért hozott 2018
Nagy István: A vidék jövője a fiatal gazdák kezében van
Búcsút inthet egymásnak Törökország és az unió

A Helyzet

Hazatérés
A MSZP közleményt adott ki azok után, hogy az Index és a többi nemzetallergiás (nem) propagandamédia világgá kürtölte a hírt: „Több száz venezuelai migránst fogadott be titokban a kormány.”
Bayer Zsolt

Tollhegyen

„Virtuális magyar”
Magyarság, nemzet, haza… Az igazán mély történetek mögött mindig ott szunnyad a szó: haza. A haza, amely mindig visszavár…
Pilhál György

Poszt-trauma

Sportszerű véleménye miatt penderítették ki a teniszlegendát
Nem tűri az LMBTQ-közösség a más véleményt?

Poszt-trauma

Segélykiáltást küldtek a rendőrök Svédországból
Mit várhatunk Svédországtól?

Poszt-trauma

Karácsony lépéskényszerben
Az ígéret szép szó...

VÉLEMÉNY

Főpapi sorsok Kelet-Közép-Európában
A második világháborút követően szovjet érdekszférába került közép- és kelet-európai országok egyházakkal szemben folytatott politikájában számos párhuzamot is megfigyelhetünk.
Czókos Gergely

VÉLEMÉNY

Helyreállítják a katonai képességet
A nemzet fogyásának megállítása a XXI. századi Magyarország egyik legfontosabb straté­giai kérdésévé vált. Csakúgy, mint Európa többi országában.
Horváth József

VÉLEMÉNY

Románia elfogy
Egy demográfiai felmérés szerint ha a jelenlegi tendencia nem változik, 2050-re 16,4 millióan, a nagyon távolinak hangzó 2100-ban pedig 12,1 millióan lakják majd Romániát.
Fábián Tibor

Kultúra

Az ismeretlen hősökről
Kárpáti György Mór március 7-én első nagyjátékfilmjével debütál a hazai mozikban: a Guerilla az ismeretlen hősök néhány napját követi az erdő mélyén.

Sport

Most aztán mattot kapott a Ferrari!
Merészség lenne megjósolni, miként alakulnak az erőviszonyok, ám afelől semmi kétség, hogy a március 17-én kezdődő világbajnokság sok újdonsággal szolgál.
Menedéket ad a kormány a venezuelai magyaroknak
A Venezuelából haza menekülő magyarok többsége már lélekben is maga mögött hagyta a dél-amerikai ország poklát, itthon munkát talált, és megkezdte új életének építését — derült ki gárdonyi riportunkból.

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Kin lehet segíteni?

LUGAS AJÁNLÓ

Máltai tilalom

LUGAS AJÁNLÓ

Magyar Weimar

Karc FM műsorajánló

A magyarokat nem tekintjük migránsnak
A magyar kormány visszautasítja, hogy bárki lemigránsozza az anarchiába süllyedt Venezuelából hazatérő magyar származású nemzettársainkat.

Belföld

Kocsis Máté: A Jobbik lassan a saját létezését is letagadja
A Jobbikról nyilvánosságra került felvételek a párt igazi arcáról tanúskodnak, ezért is hiteltelen az az együttműködés, amely a Jobbik és a baloldal között formálódik – mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Orbán Balázs: Több mint 2000 települést érint a falusi csok
A tervek szerint a falusi csokra 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre, de a kormány az igényektől függően kész bővíteni a forrást – közölte az államtitkár.
Nemzetközi konferenciát tartanak a Kazahsztánba hurcolt magyarokról
A kazah kutatók az egyik táborhelyen magyar temetőre bukkantak. Ismertetni fogják az ott nyugvók névsorát, amellyel az eddig ismert több mint 800 ezer elhurcolt magyar száma még tovább nőhet.
A TASZ védi az MTVA-t megszálló képviselőket
A Legfőbb Ügyészség szerdán adott ki egy közleményt amiatt, hogy elutasította az ellenzéki országgyűlési képviselők panaszait a köztévé székházában történtek miatt.

Külföld

Felelősségre vonná Bukarest Timmermanst
A román sajtóban megjegyezték: Timmermans és Jourová ellen nem szakmai tevékenységük miatt, hanem büntetőjogi alapon indul eljárás.
Olaszország-szakértő: Az emberi jogok félremagyarázása elképesztő következményekkel jár
Szomráky Béla ezzel arra a kártérítési igényre utlat, amit 41 migráns nevében egy római ügyvédi iroda nyújtott be Matteo Salvini belügyminiszter ellen csütörtökön.
Az izraeli külügyminiszter nem bánja a lengyelek antiszemitizmusáról mondott szavait
„Nem sajnálom amit mondtam, holokauszttúlélők gyereke vagyok, és amikor a múltról kérdeznek, akkor az igazat kell mondanom” – jelentette ki Jiszráel Kac.
Novák Katalin: A kanadai konzervatívok számára modell a magyar családpolitika
Novák Katalin helyi idő szerint csütörtökön este a torontói Szent Erzsébet templomban megnyitotta a keresztények üldözéséről szóló magyar kiállítást.

Gazdaság

Vastagabb pénztárca, több vásárlás
2018 utolsó hónapjában naptárhatástól megtisztítva 4,1 százalékkal, míg a múlt év során összessé­gében 6 százalékkal bővült a bolti forgalom volumene, vagyis ennyivel több árucikket vásároltunk.
KSH: Csaknem 18 ezer lakás épült tavaly
Az új lakások közel felét Budapesten és Pest megyében vették használatba: 53 százalék családi házban, 38 százalék többlakásos épületben, 5,0 százalék pedig lakóparkban készült el.
Felújítani is lehet a falusi csokkal
Meglévő ingatlan vásárlására, bővítésére és felújítására is felhasználható lesz a kistelepüléseken az új lakásra igényelhető akár tízmillió forint vissza nem térítendő támogatás.
Nem optimizmus, realizmus
Magyarország gazdasági növekedése kiemelkedő volt az elmúlt esztendőben. Suppan Gergelynek, a Takarékbank vezető elemzőjének korábbi előrejelzése telitalálatnak bizonyult.

Kultúra

Esendőségünk alakjai
Gaál József fölkavaró világába a kíváncsiak, a titkokat keresők lépnek be. Azok, akik tűnődve, a megértés vágyával szemlélnek embert és embertelenséget, és nem félnek az álmatlan éjszakáktól.
Elhunyt Fésűs Éva
Alkotásai a műmesék és a népmesei hagyományok legnemesebb ötvözetei. Hősei szeretnivalók, ügyesek, furfangosak, történetei meghatóak és tanulságosak.
Mától adható be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó igénybejelentés
Az előadó-művészeti szervezetek mától nyújthatják be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó egyedi igénybejelentésüket az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján.
Főhajtás Munkácsy előtt
A Magyar Nemzeti Bank tízezer forint névértékű ezüst és kétezer forint névértékű színesfém emlékérme kibocsátásával tiszteleg a 175 éve született Munkácsy Mihály előtt.

Sport

Főszerepben a videóbíró
Az Atlético Madrid és a Manchester City fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában a Juventus, illetve a Schalke feletti szerdai sikerrel.
Új sportcsarnok épül a kézilabda Európa-bajnokságra
Gulyás Gergely bejelentette, hogy egy több mint 20 ezer szurkolót befogadni képes multifunkciós csarnok épül Budapesten a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Eb-re.
Tehetség és temperamentum
A 18 éves, határon túli, partiumi kis faluból származó Zsóri Dániel a Debrecen színeiben a Fradinak ollózott góljával egy csapásra futballunk ügyeletes ígéretévé avanzsált.
Egyszerre nagyon veszélyes és biztató
Hiába volt ott a pályán Messi, Suárez, Szalah és Lewandowski, mégis ­0-0-ra végződött a Liverpool—­Bayern München és a Lyon—Barcelona mérkőzés is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.