Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 16., szombat, Julianna, Lilla napja
Varga Mihály: ideje volt felminősíteni az országot
A pénzügyminiszter szerint a hitelminősítő döntése elismeri egyrészt azt, hogy a magyar gazdasági növekedés tartós, másrészt azt, hogy az ország külső sérülékenysége csökkent.
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's
A távirati iroda által megkérdezett elemzők úgy ítélték meg, hogy indokolt és várható volt Magyarország felminősítése.
Állomásfejlesztésbe kezd a vasúttársaság
Megkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása.
Századvég: a baloldali szavazók 70 százaléka elutasítja a migrációt
Ifj. Lomnici Zoltán szerint más európai országokban is jelen van az a gondolat, hogy nem bevándorlók betelepítésével kell kezelni a demográfiai problémákat.
Soltész Miklós: nemet mondunk a nemzetközi munkaerő- és emberkereskedelemre
„Mi továbbra áldozni a fogunk a gyermekekre és a családokra, tisztelni fogjuk a nőket és meg fogjuk becsülni az anyaság fáradalmait” – mondta.
Nem lefutott még a nagyobb béremelés az állami cégeknél
Az érdekképviseletek szerint a munkaerőpiaci helyzet miatt nélkülözhetetlen új bérmegállapodásról tárgyalni az állami fenntartású közszolgáltatóknál.
Folyamatosan adják át a Városliget megújult részeit
Tavaly felavatták az Élményparkot és a Vakok kertjét. Idén birtokba vehetik a nagy játszóteret, a Rózsakertet és a Millenium Házát.
Kockázatot jelent a brüsszeli „kémfészek”
Brüsszelben körülbelül 250 kínai és 200 orosz kém tevékenykedik az Euró­pai Unió külügyi szolgálatának egy belső jelentése szerint, amelyet nemrég ismertetett egy német újság.
Fontos előrelépést jelentenek a kormányzat intézkedései a horgászoknak
A hazai vizeken megszűnt a kereskedelmi célú halászat, csökkent a halhús áfája, az eddigi papíralapú okmányokat modern horgászkártya váltotta fel és ma már bűncselekmények számít az orvhalászat.    
Tavaly már a válság előtti szintre léptek a szállodák
A kelet-közép-európai régióban az összteljesítmény szempontjából továbbra is Ausztria vezeti a listát, ahol 75,8 százalékos volt az átlagos szobafoglaltság éves szinten.
A Fidesz választ vár Timmermanstól: lehetséges-e a szocialisták együttműködése a Jobbikkal?
Frans Timmermans Soros embere, aki bevándorlóországgá akarja változtatni Magyarországot, ebben pedig szövetségese az MSZP és az ellenzéki pártok – mondta Hidvéghi Balázs.
A katalánkérdés válhat döntővé
Pedro Sánchez tegnap mindössze kilenc hónap kormányzás után jelentette be, hogy Spanyolországban előrehozott választásokat tartanak április végén.
Latorcai János: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
A miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv további elemekkel erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű és egyedülálló magyar családpolitikát – hangsúlyozta.
Azbesztper
Belélegzett halál
Megtörtént ez első perindítás a rendkívüli állapot ellen
Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
Csökkenniük kellene a hitelintézeti költségeknek
Illegális migránsok próbáltak bejutni az ország területére
Kollégái elérhetőségét adta közre Vajda Zoltán

A Helyzet

Adok vagy kapok
Még egy hét sem telt azóta, hogy Orbán Viktor bejelentette a családokat segítő legújabb intézkedéscsomagot, máris rengeteg véleménynyilvánítás látott napvilágot.
Jakubász Tamás

Tollhegyen

Mindennek a teteje
Egyre nagyobb gondot jelent a hulladék a „Föld tetején”, évente több tonna eldobált kacatot kell elszállítaniuk a hegypucoló embereknek az égbe nyúló ormokról.
Pilhál György

Poszt-trauma

Karácsony dermesztő története
Egy bukás anatómiája.

Poszt-trauma

A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől
Maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust.

Poszt-trauma

Ámokfutás a francia parlamentben
A tisztelt Képviselő1-ek és Képviselő2-k leszavaztak.

VÉLEMÉNY

Szülő 1 és szülő 2, vagyis a megvalósult francia rémálom
A haladó-liberális sajtómunkás elolvassa a narratívájába illeszthetetlen, számára kedvezőtlen hírt, majd elhallgat. Megnémul, megsüketül, lebénul. Újságírásra alkalmatlanná válik.
Apáti Bence

VÉLEMÉNY

Európa békéje már a múlté
Az európai stabilitás és rend helyreállításáért folytatott hatalmi harc eddigi eredményét tekintve a békéért folytatott fegyverkezés önellentmondásában összegezhető.
Földi László

Napi Terror

Kultúra

Szépségesen csúfondáros portrék
Gaál Tibor március 14-ig megtekinthető kollekciójában érthetően az írók viszik a prímet. Mindenik mű nemzeti létünk motorja.

Sport

Jól megélnek a jég hátán
Szemben egyik-másik, visszahúzódó életet élő kiválóságunkkal, Liu Sanyiék kifejezetten keresik a nyilvánosságot, nem irtóznak tőle.
Gyárfás Tamás a félelem fogságában
A felbujtóként gyanúsított korábbi sportvezető leszögezte, egyetlen olyan hangfelvétel sem kerülhet elő, amely azt bizonyítaná, hogy megbízást adott Fenyő János médiacézár megölésére.

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Meseautók a perzsavásáron

LUGAS AJÁNLÓ

Veszteség, ha eltűnik a kézírás?

LUGAS AJÁNLÓ

Házasság
Latorcai János: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
A miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv további elemekkel erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű és egyedülálló magyar családpolitikát – hangsúlyozta.

Belföld

Fogolyszökés, túszejtés, hajsza és lövöldözés volt Budapesten
Akár 15 évvel is meghosszabbíthatják a börtönbüntetését annak a férfinak, aki a Fővárosi Törvényszékről fegyvert szerezve elmenekült. A bűnözőt végül célzott lövésekkel tudták megfékezni.
Tegnap éjfélkor lejárt a Jobbik fizetési határideje
Az ellenzéki párt elszámolásában a bevételek között saját forrásként feltüntetett 171 millió forintból 52,1 millió forintot számviteli bizonylattal nem támasztott alá.
Gőzerővel készül a családvédelmi csomag
A családpolitikai és a külügyi kabinet üléseivel ért véget a kormánypártok három napos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban.
Külső segítségben bízik az MSZP
A Fidesz szerint azzal, hogy Timmermans a szocialisták kongresszusának vendége lesz, a párt megpecsételi szövetségét a Soros-lista első emberével.

Külföld

Brüsszel célja a politikai integráció
Ha tehetné, ma is a brit kilépés mellett szavazna Syed Kamall, az Euró­pai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakciójának társelnöke.
Rendkívüli állapotot hirdetett Donald Trump
– Inváziónak vagyunk a tanúi: kábítószerekének, embercsempészekének, mindenféle bűnözőkének és bandákénak – ezzel indokolta pénteki bejelentését az amerikai elnök.
Lövöldözés egy Chicago melletti kisvárosban, az egyik sebesült elhunyt
A kétszázezer lelket számláló város helyi rendőrsége és az FBI munkatársai percekkel az első lövések eldördülése után lezárták a környéket és elfogták a lövöldözőt.
Erdő Péter: a Szentszék elismerte Mindszenty József hősies erényeit
A bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerint nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné.

Gazdaság

Új lendületet kaphat idén a magyar baromfiágazat
A Baromfi Termék Tanács igazgatója kiemelte: az agrártárcának még az idén meg kell oldania, hogy a termelők hozzájuthassanak az állatjóléti támogatásokhoz.
Még mindig sokan nyögnek a devizahitelek kártételei miatt
A magáncsőd megfelelő megoldás lehet arra, hogy az egyébként vagyonnal, jövedelemmel rendelkező családok kilábaljanak anyagi nehézségeikből.
Rekordévet zárt tavaly Eger turizmusa
Eger turizmusa tavaly ismét rekordévet zárt: a vendégéjszakák száma közel 5,5 százalékkal bővült az előző évhez képest – közölte a Habis László a város polgármestere pénteken.
Szijjártó Péter: Magyarország érdeke a gazdasági együttműködés erősítése Thaifölddel
Térségében Thaiföld az elsőszámú kereskedelmi partnere Magyarországnak, óriási piac, ahol a magyar vállalatok eddig is sikerrel szerepeltek.

Kultúra

Otthonosság és elegancia
Budapest egyedülálló kulturális színterét, az új Nemzeti Táncszínházat ünnepi gálán adta át pénteken este Áder János köztársasági elnök.
A legbohémabb ismerős arc
Idén húszéves az Ismerős Arcok zenekar. Az együttes bravúros szólóiról ismert gitárosával. Práder Vilmossal beszélgettünk az évfordulóhoz kapcsolódó akusztikus turnéjukról.
Megnyílt a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozata
Megkezdődött pénteken a Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozata, amelynek keretében több száz magyarországi és nyolc külföldi helyszínen várják programokkal a hétvégén az érdeklődőket.
Száznegyven szemeszter a felelős műtárgymentésért
Hazánkban jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem az egyetlen olyan intézmény, ahol restaurátordiplomát lehet szerezni, összesen nyolc specializáción.

Sport

Fontos, de nem biztos, hogy sorsdöntő
Sterbik Árpád és David Davis személye miatt érdekesnek ígérkezik a Telekom Veszprém szkopjei fellépése, a Mol-Pick Szeged hazai pályán különösebb teher nélkül fogadja az ukrán Zaporizzsját.
Lélegzetelállító sztárparádé
A lélegzetelállító panoptikum szereplői csak vonultak, mi meg ittuk a szavaikat, és arra gondoltunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a különleges sztárparádénak.
Storck hibátlan évkezdete
Bernd Storck tavaly szeptemberben állt munkába a belga bajnokság utolsó helyén álló Mouscronnál, mára a középmezőnybe navigálta a csapatát.
Madridban nagyon örülnek a videóbírónak
A BL-históriában most, Amszterdamban esett meg először, hogy a videós visszanézés után visszavontak egy gólt. Sergio Ramos leszögezte: ő mindig nagy támogatója volt a VAR-rendszernek.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.