időjárás 14°C Malvin 2022. október 1.
logo

HÍRZÓNA

Döntetlen után vereség Szlovéniában

A novemberi Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott Szlovéniától a Ljubljanában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Elutasítjuk a fasiszta mozgalmat

Bukarestben a román király elleni merénylettel vádolnak magyar tiszteket, de adattal nem szolgálnak kormányunk kérésére sem. Liberális képviselők a bécsi baloldali emigrációval tárgyalnak hazajövetelükről.

A kisantant meggátolná népszövetségi tagságunkat

A baloldal támadása az interparlamentáris unió ülésén az ellenkező hatást váltotta ki – jelenti ki Bethlen István. Horthy Miklóst a kisantant vezetői elleni összeesküvésben való részvétellel rágalmazzák.

Mozart és Mahler a Müpában

Két külön világ és zenei stílus tanúi lesznek azok, akik meghallgatják a Szent István Filharmonikusok koncertjét.

2022. október 1. szombat 23:00

M5: Déryné, hol van?

Déryné, az öregedő színésznő három napját mutatja be a film. Már ismeri a színészmesterség minden csínját-bínját, de mire ide eljutott, kiöregedett a fiatalabb női szerepekből. A közönség egyre inkább az új csillag, a „divatos” Schodelné felé fordul. Tizennyolc év után visszatér férjéhez, az őt visszafogadó Déryhez, de ez az életforma teljesen idegen számára. Visszaszökik hát a színházhoz…
2022. október 2. vasárnap 10:30

Alma Együttes koncertje a Klauzál Házban

Az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető",- és „tánc-izmokat" egyaránt megmozgató képességükben rejlik.
2022. október 2. vasárnap 11:00

Cirkusz Folklorikusz – mesedélelőtt az Aranytízben

A felvidéki Kuttyomfitty Társulat zenés-táncos meseelőadásában láthatóak lesznek olyan világszámok, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás, irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal. De lesz itt medvetáncoltatás, idomított kecskék, erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat. Világszenzációk, melyeket a nagyközönség együtt, egy műsorban még sosem láthatott.
2022. október 2. vasárnap 11:05

Hír TV: Erdély és Románia „nagy egyesülése” – bemutató

Erdély történelmi szíve a magyaroknak, Nagy-Románia központja, a „másik főváros” a románoknak. Gyulafehérvárt törésvonalak szelik át, ami 2018. december 1-jén különösen megmutatkozott. Erdély elcsatolása, azaz a mai Románia megszületése centenáriumán menekültek az erdélyi magyarok a városból a filmet készítő stáb viszont minden figyelmeztetés ellenére éppen oda ment, hogy hosszú ideig egyedüli magyarként forgassanak a kék-sárga-piros forgatagban, szóra bírva emlékezőket és ünneplőket.
2022. október 2. vasárnap 12:00

Karc FM: Keresztény értékek

Segíts, hogy a babák megszülethessenek! Ez a mottója a 40 Nap az Életért elnevezésű ima, böjt és békés jelenlét elnevezésű rendezvénynek. A résztvevők több héten át közösen imádkoznak a krízishelyzetbe került szülőkért, az egészségügyi dolgozókért és a segítő szervezetekért. A Keresztény Értékekben a szervezővel és az eseményhez csatlakozó Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió vezetőjével is beszélgetnek.
2022. október 2. vasárnap 15:00

A félreismert Raffaello az Urániában

Raffaello halálának 500. évfordulójára emlékezvén a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, melyet az Exhibition on Screen forgatócsoportja elsőként járhatott be. Raphael Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz, felerészt most először együtt kiállított remekművön – festményen, rajzon – keresztül mutatja be ez a nagyszabású mozifilm, amelyet az Urániában láthatnak október 2-án.
Ajánlók
több mutatása

Ki tartozik a magyar nemzethez?

A ma kezdődő népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amelyből lehetőség nyílik megismerni a hazai nemzetiségi és vallási viszonyokat.