Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 25., csütörtök, Márk napja
Jobboldali és migrációkritikus a közép-európaiak többsége
A felmérés szerint a régió 113 millió fős teljes felnőtt népességből hozzávetőleg 68 millióan kritikusak a bevándorlással szemben, s mindössze harmadannyian, 24 millióan pártolják a migrációt.
Orbán Viktor: Az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság korszerűsítéséhez, a kínai beruházások 4,5 milliárd dollárnyi értéket képviselnek Magyarországon.
Titokban lemázsálnák az utasokat felszállás előtt
Észrevétlenül megmérné a légi utasok testsúlyát egy brit technoló­giai startup. A cég célja, hogy csökkentse az üzemanyag-felhasználást és a szén-dioxid-lábnyom méretét.
Szegény ember Gaudíja
Hogyan történhetett meg, hogy ilyen darabos, (ön)reflektálatlan épület kerüljön egy központi környéken újjászülető, historikus, illetve egy igényes modern épületet is őrző közterünk közepére?
Novák Katalin: Több unoka után több nagyszülői gyed is igénybe vehető
A „munkaerőpiaci szempontból aktív” nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa.
Putyin: Megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése
Az atomfegyver-mentesítés „lehetséges, (...) Észak-Koreának biztonsági garanciákra van szüksége, ez minden” – mondta Putyin a sajtótájékoztatóján.
Megnyílt a 10. VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban
Feldman Zsolt államtitkár szerint a rendezvény megjeleníti mindazt, ami szerethető a magyar borban és megmutatja mindazt, hogy az hova jutott az elmúlt évtizedekben.
Szükség van a legfejlettebb technológiák behozatalára és kínai befektetésekre is
Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik: „a Magyarországon készült” korszakát felváltja a „Magyarországon feltalált” korszaka.
Politikacsináló gazdasági elemzők
A GKI Gazdaságkutató Zrt. lőrejelzéseit a szakmában sem tartja mindenki elfogulatlannak; e vélekedést az adatok, a történések kellően alá is támasztják.
Nyár elején érkeznek az 5G-tenderek
A 700 megahertzes (MHz) sávban kétszer 25, a 2100-asban kétszer 15, a 2600-asban 15, a 3600-asban pedig 310 MHz-nyi sávszélességet nyerhetnek el a pályázók tizenöt plusz öt évre.
Fidesz: Igaz, hogy kétmillió migránskártyát osztott ki az Európai Bizottság?
Először megpróbálták letagadni, hogy van ilyen program, majd később elismerték a migránskártyák létezését, sőt nagy sikerként jellemezték, még akkor is, ha ilyet terroristák is kaphattak.
Egymilliót kapott Soros otthonában
Döbbenetes őszinteséggel számolt be a Moldovai Köztársaság volt kormányfője arról, hogy még miniszterelnökként egymillió dollárt kapott a magyar származású amerikai milliárdostól.
Trócsányi László: Az EU akkor versenyképes, ha tagállamai megőrzik versenyképességüket
Pálffy Ilona: Kilenc pártlistára lehet majd szavazni
Elkezdődött az országos vastagbélszűrés
Orbán Viktor a kínai államfővel tárgyalt

A Helyzet

Béljósok gyülekezete
Az Orbán-kormánynak olyan szövetségese van, amely mellett nem tudnak a rosszakarók sem labdába rúgni. Ezt a szövetségest úgy hívják, hogy valóság.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Búcsúközlemény
Megszűnik Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa). 2013-as megalakulását az elnök így indokolta: „Az írástudó értelmiségnek részt kell venni a politikában.”
Pilhál György

Poszt-trauma

Allahu Akbar egy müncheni templomban már szinte nem is hír
Félelmetes perceket éltek át.

Poszt-trauma

Bangóné, a nyuszilány
A szocialisták nagyasszonya kockára tette barátságát.

Poszt-trauma

Meg kell állítani Orbánékat!
Ismét húsvétkor támadt a Deutsche Welle.

VÉLEMÉNY

A hazai szegénység is a soft power eszköze
A rendszerváltást követő két évtizedben Magyarországon megszaporodtak az olyan integrációs modellprogramok, amelyek soha nem lettek kiterjesztve a rendszer egészére.
Békés Bence

VÉLEMÉNY

EP-választás: két lehetőség maradt
A szavazófülke magányában minden választás leegyszerűsödik. Ez a májusi európai parlamenti választáson is így lesz. Ez még akkor is így van, ha a szavazólapok mást sejtetnek.
Pálffy István

VÉLEMÉNY

A lelkek földi gondnoka
Nem vesztettétek el mégsem a teremtés játszmáját. Az Isten sem és Te sem, hiszen megtörtént az újabb fölfelé rugaszkodás. Megint megindultunk talán a fény felé.
Kodolányi Gyula

Kultúra

Igazi közösségi élmény
Családtagok, diákok és tanáraik, barátok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül, bizonyítva, hogy a zene igazi közösségi élmény, összetartó erő.

Sport

Nem maradt nekünk hely az asztaloknál
A földkerekség legjobbjai még csak most lendülnek bele, a mieink viszont tegnap már befejezték szereplésüket a budapesti asztalitenisz-vb-n.
Parkolópályán a zuglói Pillangó park
A hat és fél hektáros zuglói Pillangó park egyre problémásabb beruházásának legutóbbi, márciusi kibővítésével a zöldterület-fejlesztés főösszege elérte a bruttó 678 milliót.

LUGAS AJÁNLÓ

Az akadályozott troli

LUGAS AJÁNLÓ

Családi intimitások

LUGAS AJÁNLÓ

Húsvéti ünnep a Tanácsköztársaságban

LUGAS AJÁNLÓ

Tükörcserepek

Az orbáni modell

A családközpontú társadalom

Az orbáni modell

Munkaalapú stabil társadalom

Az orbáni modell

Gazdasági erő

Ez történt 100 éve

A kommün fokozza az osztályharcot

Ez történt 100 éve

A kommunista szent anya gyermekei

Ez történt 100 éve

A proletárdiktatúra kezd berendezkedni
Olcsóbb lesz májustól a hazai termesztésű zöldség
Egyre nagyobb arányban jelennek meg a hazai zöldségek a standokon, üzletekben, a következő hetekben pedig normalizálódhatnak az átlagosnál hónapok óta magasabb árak.

Belföld

Költözik az igazságügyi tárca
A kormányzat a minisztériumok elhelyezésének racionalizálására készül, így az Igazságügyi Minisztérium a Kossuth térről a Nádor utcába költözik – tudta meg a Magyar Nemzet.
Pócs János: Az EP-választás tétje a biztonság
Pócs János közölte: a Jászfelsőszentgyörgyön élők nem szeretnék, ha migránsokat telepítenének be, és a visszajelzések alapján kétség nem fér hozzá: ha az országra „rátelepítik” a migránsokat.
Tarlós István: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban
„Nagyváros patkány nélkül nem létezik, Budapest az életben nem volt patkánymentes, és nem is lesz” a nagy alagút- és a csatornahálózat, a pályaudvarok és az illegális szemétlerakó helyek miatt – mondta.
Hernádi Zsolt: A régión kívül is versenyképessé szeretnék tenni a Corvinust
Az egyetem mintegy 400 milliárd forintos vagyonnal gazdálkodhat a rendelkezésére bocsátott ingatlanoknak, valamint a Mol Nyrt. és a Richter Nyrt. 10-10 százalékos részvénypakettjének köszönhetően.

Külföld

Felszámolja az ukrán parlament a kisebbségek nyelvi jogait – Elfogadták a nyelvtörvényt
A törvény a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát.
Könnyen barátkozunk Kazahsztánnal
Megváltozott Kelet és Nyugat egyensúlyának helyzete, de Magyarország ebben az új helyzetben nem veszélyt lát, hanem lehetőségeket – mondta Orbán Viktor.
Kényszersterilizáltak tízezreit kártalanítja Tokió
Egyszeri kárpótlásban részesíti a japán kormány azt a 25 ezer embert, akiket egy évtizedekig érvényben lévő politika értelmében betegségük vagy fogyatékosságuk miatt sterilizációnak vetettek alá.
Putyin: Kim látogatása segíthet a Koreai-félsziget viszonyát rendezni
Putyin azt hangoztatta, hogy Oroszország támogatja Kimnek a Korea-közi viszony javításáért és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatok normalizálásáért kifejtett erőfeszítéseit.

Gazdaság

Nincs válság Olaszországban
Michele Geraci, Olaszország gazdaságfejlesztési ügyekért felelős államtitkára kétnapos budapesti látogatást tett, aminek során megbeszéléseket folytatott hazai kormányzati, felsőoktatási és üzleti felekkel.
Belföldön Budapestre utaznak a legtöbben
Már az első negyedévben megmutatkozott, hogy idén is jelentős eredményt érhet el a belföldi turizmus: a forgalom bővülése tavalyhoz képest március végéig 8,3 százalék volt a hazai szálláshelyeken.
AM-államtitkár: Elfogadhatatlan a mezőgazdasági támogatások csökkentése
Ha az európai bürokrácia javaslata szerint 20 százalékkal csökkenne az agráriumra fordított források összege, az 2 milliárd euróval kevesebb támogatást jelentene Magyarország számára.
Vágtázás vagy maratonfutás?
Alaposan kidolgozott terv szerint készül Románia az euróra való áttérésre, a kitűzött határidő pedig változatlanul 2024, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Kultúra

Új szemléletű pályázati rendszer
- Szeretnénk a művészeket hosszabb távú gondolkodásra serkenteni – mondta lapunknak Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az ösztöndíjukról, amelyre április 30-ig lehet még pályázni.
Ma kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Az egyebek mellett könyvbemutatókat, dedikálásokat, ismeretterjesztő előadásokat és gyerekprogramokat felvonultató fesztivál díszvendég országa Norvégia.
Csendes, szép szomorúság
A nyíregyházi Bodnár István, akinek korábbi könyvét és lokálpatriotizmusát már méltattuk lapunkban, ezúttal verseinek gyűjteményével lepte meg olvasóit.
Befejezetlen mondatok
A Fila Graff Jam a graffitiművészet ünnepe, a közös festékszórás és a zene egynapos dzsemborija, amit Magyarország legrégebbi legálisan festhető falánál rendeznek meg.

Sport

Honvéd–Vidi finálé ezúttal a kupában
A két klub két éve a bajnokság utolsó fordulójában játszott emlékezetes, döntőnek beillő mérkőzést; akkor a Honvéd győzött.
Veszprémi iskolajáték
A Bundesliga első helyezettje, a Flensburg tavaly és tavalyelőtt is a későbbi győztes ellen vérzett el a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben
A Veszprém 28-22-re győzött a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
Áder János tiszteletvacsorán fogadta a 1979-ben világbajnok asztaliteniszezőket
Az ünnepi eseményre egyrészt a sportág Budapesten zajló világbajnoksága adott alkalmat, másrészt pedig az, hogy negyven éve április 30-án született meg a történelmi diadal Phenjanban.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.