időjárás 13°C Benedek 2023. március 21.
logo

A Helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Ecuadorban

Az intézkedés hatvannapos időtartamra szól, és azt szolgálja, hogy a hatóságoknak legyen elegendő idejük előteremteni a lakosság ellátását szolgáló anyagi erőforrásokat.

Peking: Amerika ne mutogasson Kínára

„Washingtonnak objektívan kellene megítélnie Kína és a nemzetközi közösség erőfeszítéseit a béketárgyalásokra” – mondta a kínai szóvivő.

The majority is against campaign funds from abroad

The majority is against campaign funds from abroad

According to 57 percent of Hungarians, both political parties and all organizations participating in campaigns should be subject to stricter regulations, determined the latest poll from the Nézőpont Institute.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

A brit Lord Newton helyteleníti, hogy hazánktól jóvátételt követeljenek. Vannak képviselők, akik Petőfinek csak az Akasszátok fel a királyokat! című versét szavalják Bethlen István szerint. 

Cáfoljuk a jugoszlávok alaptalan vádjait

Cáfoljuk a jugoszlávok alaptalan vádjait

A Morning Postban Bethlen István miniszterelnök emlékeztet: a Népszövetségbe fel sem vettek volna bennünket, ha a békeszerződés rendelkezéseinek, leszerelési kötelezettségünknek nem teszünk eleget.

2023. március 21. kedd 19:00

Bartók Rádió: Prológ – Gioconda opera

Eötvös József báróról és a sajkadalról is szó esik majd a Prológ következő adásában, március 21-én a Gioconda kapcsán, hogy azután a milánói Scala tavaly júniusi előadásának felvételéről megszólaljon Amilcare Ponchielli velencei városnéző túrának is beillő operája. A 19 órakor kezdődő műsor szerkesztője Ottmár Dávid, műsorvezetője László Ferenc.
2023. március 21. kedd 19:00

Karc FM: Hangadó

Egyetlen fellépés erejéig újra összeáll a magyar blues történelem egyik legizgalmasabb formációja, a Palermo Boogie Gang az idei Veszprém Blues Fesztiválon. A legendás zenekar néhai basszusgitárosa, Kepes Róbert emlékére adja majd a koncertet, aki pont a fellépés napján, április 16-án ünnepelné 59. születésnapját. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában Szabó Tamás teszi tiszteletét a Palermo Boogie Gang színeiben, a sok zene és izgalmas műhelytitkok mellett szó esik a The Mojo koncertjéről is, kedden este 7-től.
2023. március 21. kedd 21:00

M5: Nincs parancs! – dokumentumfilm

A kortárs magyar filmművészet újabb kiemelkedő alkotása látható március 21-én este 21 órakor az M5 kulturális csatornán. A történelmi eseményeket feldolgozó filmek közül ezúttal a Nincs parancs! című dokumentumfilm került be a programkínálatba, amely az 1989-es történéseket követi nyomon két határőr alezredes történetén keresztül. A sorsfordító időszakban egy negyven éve működő rendszer omlik össze.
2023. március 22. szerda 15:00

Vuk – előadás a Nemzeti Táncszínházban

Fekete István Vuk című meséjének táncszínpadi előadásában a Inversedance – Fodor Zoltán Társulatnak köszönhetően megelevenednek a jól ismert figurák: Karak, Vahur, Tás, a „Simabőrű” és még számos mesebeli szereplő mellett természetesen Vuk, akinek játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet. A történet főhőse csalafinta csínytevésein és kalandozásain át a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet.
2023. március 22. szerda 18:00

Múzeum+ a Magyar Nemzeti Galériában

A márciusi Múzeum+ est középpontjában a hamarosan záró Vaszary. Az ismeretlen ismerős című időszaki tárlat áll. A kiállításhoz kapcsolódóan Kovács Bernadett művészettörténész tart előadást arról, hogy hogyan látta és értékelte a modern festői irányzatokat, köztük Vaszary János festészetét a budapesti közönség a századfordulón. A múzeumi esten a kiállításban többek között Bellák Gábor művészettörténész kalauzolja az érdeklődőket Strandok, napfény, tengerpart. Vaszary János életigenlő festményei címmel.
2023. március 22. szerda 18:30

Epica, Apocalyptica: közös dal és koncert márciusban

Közös dallal és közös turnéval vár minket március 22-én Budapesten az Epica és az Apocalyptica. A holland szimfonikus metal zenekar a finn cselló-metal banda co-headliner turnén érkezik Budapestre, azaz mindkét zenekar teljes hosszúságú műsort ad majd elő a Barba Negrában. A turné több halasztás után indult el idén januárban, a zenekarok pedig eseménydús időszakot tudhatnak a hátuk mögött.
Ajánlók
több mutatása
Gluténmentes sörök

Gluténmentes sörök

Magyar boltokban, webshopokban viszonylag könnyen elérhető gluténmentes söröket kerestünk, és meg is kóstoltuk azokat.