időjárás 22°C László 2022. augusztus 8.
logo

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Táncrend

A táncházban mindenki táncol. A ház falai százezer év óta állnak.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

Magyar szemmel és szívvel

Az egymillió forintos fődíjat és Józsa Judit kerámiáit a Csibészek patrónusa című film nyerte, amelynek alkotói Magyari Tekla és Simó Csaba voltak

2022. augusztus 8. hétfő 09:00

Kerítéskiállítás Budapesten Tamási Áron életéről

A Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti irodaépülete előtt tekinthető meg októberig a Tamási Áron életét bemutató szabadtéri kiállítás, amelyet a Kossuth-díjas, erdélyi író születésének 125. évfordulója alkalmából rendeztek. Az összeállítás egyrészt az író életének fontosabb állomásait és pályájának meghatározó helyszíneit kíséri végig, másrészt betekintést enged a megjelent művekbe, emellett a színpadi és filmes adaptációkból is láthatunk egy-egy részletet archív fotográfiák segítségével.
2022. augusztus 8. hétfő 20:00

Együtt kezdtük – Kerékgyártó Yvonne filmje az Urániában

Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre viszlát mindenkinek! A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi barátok, ellenségek és szerelmek újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban. Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték.
2022. augusztus 9. kedd 10:00

Ásványkiállítás a Zoo Debrecenben

Augusztus 31-ig várja az érdeklődőket a Debreceni Állatkert és a Szőnyi Pál Ásványbarát Kör közös ásványkiállítása, az állatkert Afrika-röpdéjében. A tárlaton hazánk és a nagyvilág számos pontjáról származó ásványokon és fosszíliákon keresztül testközelből megcsodálhatják – és akár meg is tapinthatják – a Föld költészetét. A kiállítás állatkerti belépővel díjmentesen látogatható a hónap minden napján 10:00 és 16:30 között.
2022. augusztus 9. kedd 13:53

M5: Mindenki ártatlan?

Egy fiatal nő óráját ellopják az autóbuszon. A kalauz azonnal kezébe veszi az irányítást, nem enged senkit leszállni, a busz azonnal a rendőrségre megy. A rendőrségen lefolytatják a vizsgálatot. Az óra ugyan nem kerül elő, de találnak egy gazdátlan aktatáskát, ami tele van lopott ékszerekkel. Most már két ügyben is nyomoznak. Előkerül az óra, megvan a tettes, de kié az aktatáska?
2022. augusztus 9. kedd 19:00

Hauszmann paripái – Vezetett bejárás az újraépített Lovardában

A sétán megismerhetik az egykori Királyi Palota most visszaépített kiszolgáló épületeit, így betekintést nyerhetnek a századforduló világába. A résztvevők a királyi testőrség hivatali épületéül szolgáló Főőrség körbesétálását követően megközelítik a Lovardát, amelynek impozáns épületébe lépve feltárul a márvány előcsarnok, a grandiózus lovaglócsarnok, annak korhű ácsolt díszmennyezete, az egyedi „hauszmannzöld” üvegablakok, valamint a zenekari és királyi páholy is.
2022. augusztus 9. kedd 20:00

Csángó Fesztivál hat napon át Jászberényben

Csaknem negyven kulturális esemény, több mint nyolcszáz fellépő, valamint száznál is több népművész és kézműves részvételével zajló népművészeti vásár is várja a közönséget augusztus 9. és 14. között Jászberényben a 30. Jubileumi Csángó Fesztiválon. A szervezők, a Folklór Kulturális Közalapítvány és a Jászság Népi Együttes, a határon túli magyarság népművészetét mutatják be az eseményen a kisebbségek, nemzetiségek identitástudatának erősítése érdekében.
Ajánlók
több mutatása