időjárás 3°C Dömötör 2021. October 26.
logo

HÍRZÓNA

Kérdéseim Márki-Zay Péterhez

Miután MZP „hivatalosan” is a balliberális ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lett, ideje pontosan látnia a közvéleménynek: ki is ő valójában?

Merítő

Hervad már

Ha igaz, amit a fák elé tűzött megannyi táblácska hirdet, akkor egészen biztos, hogy Rákóczi Ferencnek az volt a mániája, hogy az ország legkülönbözőbb pontjain fák alá hevert.

Aktuális

FÓKUSZBAN

IV. Károly ismét hatalomra tör

Programadó beszédet tart Bethlen István miniszterelnök Pécsett. Majd másodszor is megjelenik, immár fegyveresekkel IV. Károly, hogy elhagyott trónját puccsal visszafoglalja. A volt király vonatát feltartóztatják Győr és Komárom között.

Zöld út a soproni népszavazásnak

Kolozsváron koncepciós perben egy magyar embert halálra, tizenkét főt többéves kényszermunkára ítélnek. A Népszövetséghez fordul a Magyarországi Újságírók Egyesülete a jugoszláviai magyar újságírókat érő folyamatos atrocitások miatt.

Elítélik Tisza István gyilkosait

Károlyi Mihály bizalmasát, Kéri Pált halálra ítélik Tisza István gyilkosainak perében. Egy amerikai lap úgy értékel: hazánkban nincsenek zsidóellenes atrocitások. Horthy Miklóst méltató cikk jelenik meg az Amerikai Magyar Népszavában.

1956 roma hősei

Az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői között a magyar társadalom széles rétegei képviseltették magukat.

Utazó, felfedező, uralkodó

A Benyovszky-emlékév vége felé kerül színpadra a színházi ősbemutató, amely a híres, bár meglehetősen elfeledett világutazó életét dolgozza fel.

Szeretni a kefirtet

A magyar nyelv sokszínűsége. Vajon miért ragozunk ennyire különbözően?

Sétagalopp vidéken és városban

Sétálni, sétafikálni, kóricálni szinte mindenki szeret – komótosan, tipegve, cammogva, csoszogva –, ha nem kell rohannia sehová.

Csilikirály lett a 21 éves egyetemista

Óriási tévedés azt gondolni, hogy a világ legjobb csiliszószai és csilivel ízesített finomságai valahol a pokoli paprikák hazájában, Indonéziában vagy Dél-Amerikában készülnek.