Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 23., csütörtök, Dezső napja
A Fidesz ellen is mozgósít a liberális aktivista hálózat
Rövid idő alatt 77 nemzeti, konzervatív és bevándorlásellenes Face­book-oldalt és -csoportot hallgattatott el a világ legnagyobb és legbefolyásosabb liberális aktivista hálózata, az Avaaz.
Állatvédők tehetik tönkre a gazdákat
A radikális szervezetek világszerte kampányolnak a ketreces állattartás ellen. A hazai agrárium szereplői szerint ez a mozgalom állhat a Tesco és a többi üzletlánc döntése mögött is.
Brit sajtó: Theresa May napokon belül bejelentheti távozását
A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint a brit miniszterelnök várhatóan pénteken bejelenti, hogy lemond.
Kövér László: Az egyensúly a támasza mindennek
Egyensúlyra kell törekedni a világpolitikában és a világgazdaságban, és ehhez a 21. században a jelenkor Kínájára is szükség van – mondta az Országgyűlés elnöke.
Urnákhoz járulnak Európa polgárai
Kezdetét vette az európai parlamenti voksolás, miután ma reggel Hollandiában és az Egyesült Királyságban is megnyitottak a szavazóhelyiségek.
Európában is nagyobb súlya lehet a Fidesz–KDNP-nek
A kormánykoalíció várhatóan a szavazatok 54 százalékát szerzi meg, ezzel pedig az Európai Unió legerősebb támogatottságú pártja lesz.
Hidvéghi Balázs: A Fidesz az EP-választáson való szavazásra buzdít
Támogatóikat személyesen felkeresik és telefonon is felhívják. Önkénteseik személyesen adják át Orbán Viktor levelét minden Fidesz-támogatónak – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.
Lopott autóban csempészett Magyarországra egy török férfit egy bolgár sofőr
A férfit az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés céljából segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják.
Földszagú gyertyakoppantó
A Budapesti Történeti Múzeum legújabb kiállítása, a Várnegyed a föld alól című tárlat a budai Várnegyedben folytatott régészeti ásatások elmúlt tíz évének eredményeit mutatja be.
Ösztönöznék a korszerűbb gépjárművek vásárlását?
Az intézkedéssel egy átlagos autó esetében a közvetlen közterhek 40 százalékkal, első forgalomba helyezés esetén pedig mintegy 28 százalékkal mérséklődnének.
Maximálná az óraszámokat az új NAT
Várhatóan nem egyszerre, hanem több lépcsőben vezetik be az új Nemzeti alaptantervet, 2020-ban csak az első és ötödik évfolyamot érinti a változás.
Megkezdődött az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában is
A konzervatív párti brit kormány már nem tervezte a részvételt az idei EP-választásokon, mivel ha sikerült volna tartani az eredeti menetrendet, Nagy-Britannia csaknem két hónapja nem lenne az EU tagja.
Dolgozó szülők esetén jár nagyszülői gyed
A jogosultság feltétele, hogy a nagyszülőnek a gyerek születését megelőző két éven belül legalább 365 nap biztosítási jogviszonya legyen.
Hollandiában már megkezdődött az EP-választás
A szavazóhelyiségek 21 órakor zárnak a nyugat-európai országban, de az eredményeket majd csak vasárnap este teszik közzé.
Nem kellenek migránsok a Hajógyárira
Korom Ferenc: A honvédségnek még inkább közelednie kell a társadalomhoz
Harmincezer falusi csokosra számítanak
Keleti névsorrenddel nyit a Reiva-korszak
A kampány hajrájába értek a pártok
Migráció: Szekeres Imre leleplezte az MSZP-t

A Helyzet

Szkeptikus felütés
Az előrejelzések szerint euroszkeptikus siker várható abban a két tagországban, amelyek polgárai ma, elsőkként járulnak az urnákhoz a négynapos európai választásokon.
Szőcs László

Tollhegyen

Megint matiné
Jakab Péter ismét magára öltötte a Hír TV-ben egyszer már használt „Ez a tévé hazudik” feliratú pólóját, s abban próbált meg bejutni a TV2-be. Tisztán láthatjuk: a Jobbik is kifogyott az ötletekből.
Pilhál György

Poszt-trauma

Empirikusan bizonyított a migráció pozitív hatása
Végre mindent megtudhatunk a migráció előnyeiről.

Poszt-trauma

Gyurcsányné elkottyintotta magát
A Híradó véletlenül a DK stratégiáját leplezhette le.

Poszt-trauma

Franciaország nem a franciáké! – Megszállták a párizsi repteret a „feketemellényesek”
Ízelítő a Európai Egyesült Államokból.

VÉLEMÉNY

Műkedvelők elképzelések híján
Vasárnap az EP-választáson tartanak országos szintű közönségszavazást a DK-tól a Jobbikig tartó magyar parlamenti ellenzéki színház produkciójáról.
Pelyach Gergely

VÉLEMÉNY

Timmermans mozgalma tönkretenne minket
A szocialisták csúcsjelöltje szerint a társadalmak a világon mindenhol sokszínűvé fognak válni a jövőben, ez a világ jövője, így a közép-euró­pai országoknak hozzá kell ehhez szokniuk.
Fricz Tamás

VÉLEMÉNY

Németország az anarchia felé sodródik
Németországban olyan terv kivitelezése van folyamatban, amely értelmében az üres lakásokat „nagycsaládosok” (értsd: nagy létszámú bevándorló családok) részére az állam megvásárolná.
Prugberger Tamás

Kultúra

Amíg élünk, nevessük ki a halált!
Az utóbbi hetekben egészen abszurd helyzet alakult ki a Felvidéken, amikor a szlovák parlament törvényt fogadott el a magyar himnusz eléneklésének megtiltásáról.

Sport

Niki Lauda emlékére is
Lewis Hamilton és persze a Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas így most Niki Lauda emlékéért is versenyezhet Monacóban.
Bevándorlásellenes többségre van szükség
A brüsszeli elit nem hisz semmiben, egyetlen hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron — fogalmazott a Magyar Nemzetnek Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

LUGAS AJÁNLÓ

„Ha bejjebb nem látnak?”

LUGAS AJÁNLÓ

A királyné gyertyája

LUGAS AJÁNLÓ

Parádé

LUGAS AJÁNLÓ

Lódarázs nyomkövetővel

Az orbáni modell

Kárpát-medence és Közép-Európa

Az orbáni modell

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom

Az orbáni modell

A tudatosabb életért

Ez történt 100 éve

Kommunista rettegés a hun hordák támadásától

Ez történt 100 éve

Lukács György népbiztos katonákat tizedeltet

Ez történt 100 éve

A Lenin-fiúk folytatják a likvidálásokat

Ez történt 100 éve

A véres vörösterror kiteljesedik

Karc FM műsorajánló

Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben
Papp Imre, Karácsony Gergely polgármesterhez hasonlóan hű kiszolgálója volt a Gyurcsány-kormányoknak, és később is tanácsokat adott az MSZP-nek.

Belföld

Titkos Jakubinyi Róbert mindkét büntetőpere
Az eljárás szigorúan titkos minősítésű, csakúgy, mint az a büntetőper, amely az alapítvány kapcsán csempészet és sikkasztás miatt van folyamatban Jakubinyi ellen.
Kövér László: Kína és Magyarország kapcsolata ma is méltó az elmúlt hetven évhez
Kína és Magyarország kapcsolata nemcsak a két nép szempontjából fontos, hanem a világ előtt álló kihívások megoldásában való együttműködés szempontjából is.
Elemzők: A legnagyobb, 50 százalék feletti támogatottságuk a kormánypártoknak van
A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk! – videó
A miniszterelnök a belvárosi Fidesz-irodában tett látogatása során a vasárnapi EP-választáson történő szavazásra buzdított Budapesten.

Külföld

Belebukott a migránsbotrányba a holland államtitkár
Mark Rutte miniszterelnök pedig sajnálja, hogy „a kabinetnek búcsút kell vennie egy ilyen tehetséges és elkötelezett liberálistól”.
Csütörtöktől szavazhatnak az Európai Unió választópolgárai
Elsőként az Egyesült Királyságban és Hollandiában szavazhatnak az emberek, majd pénteken Írországban és Csehországban nyílnak meg az urnák.
A mesterséges intelligenciáról fogadott el ajánlást az OECD
A mesterséges intelligenciának a fenntartható fejlődés, az elszámoltathatóság és az emberközpontú értékek mentén biztonságosan és átláthatóan, mindenkor az emberek jólétét szolgálva kell működnie.
Szakértő: Donald Trump országa gazdasági érdekeit védi
A mobiltelefonokon futó szoftverek túlnyomó része amerikai kézben van, ugyanakkor a hardware jelentős része nem – mondta Bársony Péter.

Gazdaság

Ingyentervek építkező családoknak
A Nemzeti mintaterv-katalógus július végéig meghosszabbított pályázatával és a leendő tervgyűjteménnyel újabb fejezetet nyitunk hazánk épített környezetének alakításában.
Szijjártó Péter: Száz új munkahely létesül Túrkevén
A világ egyik legnagyobb autóipari beszállító vállalata újra Magyarországot tekintette az ideális befektetési helyszínnek.
Az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. stratégiai partnerségre lépett a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel
A stratégiai partnerség értelmében az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. leányvállalataként működik tovább.
A szervezett gyalogtúrák korát éljük
Magánemberek és kisebb-nagyobb cégek, baráti közösségek, egyesületek és klubok sora csatlakozott az elmúlt években a túraszervezők mind népesebb táborához.

Kultúra

Csehek báloznak Cannes-ban
A tavaly elhunyt Milos Forman cseh származású amerikai rendezőről is megemlékeznek az idei filmfesztiválon. A Cannes Classics hivatalos programjában levetítik az Egy szöszi szerelme című készült sikerfilmjét.
Ma kezdődik a roma filmfesztivál
2019-ben a fesztivál ahhoz a 75 évvel korábbi eseményhez kapcsolódik, amikor 1944-ben az auschwitzi cigány családi táborban a romák fellázadtak az őket likvidálni akaró nácik ellen.
Szemtelen, groteszk és meglepő novellák
Vöröskéry Dóra mintha a világirodalom Gogoltól örökölt szemtelen, groteszk realizmusát és Ambrus Zoltán novelláinak furcsa mesehőseit is továbbgondolta volna kötetében.
A társadalom kiiktatta a hősöket
Operaénekesi karrierjének kezdetéről, a főigazgatói poszthoz vezető útról, az új évadról és terveiről beszélgettünk Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekessel.

Sport

Menetelnek az oroszok
A több világklasszissal – Ovecskin, Malkin, Panarin, Kuznyecov, Mozjakin, Sipacsov – felálló orosz válogatott a mezőnyben egyedüliként százszázalékosan zárta a jégkorong vb a csoportkörét.
Megvédte címét az FTC
Bár a vártnál szorosabb lett a férfi vízilabda-ob I fináléjának harmadik összecsapása, a ­8-8-as döntetlenre végződő rendes játékidő után csak behúzta a meccset a Fradi.
Nyakon felül kezdődik a tehetség
A magyar szurkolók szívükbe zárták az írországi Európa-bajnokságon ötödik helyet szerző, és ezzel a brazí­liai világbajnokságra kijutó U17-es labdarúgó-válogatottunk játékosait.
Férfi vízilabdában is a Fradi lett a magyar bajnok
A zöld fehérek megvédték tavaly megszerzett bajnoki címüket, miután az ob I bajnoki döntős párharc harmadik felvonásán is legyőzték az A-Híd OSC Újbuda együttesét.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.