időjárás 26°C Eufrozina, Kende 2021. September 25.
logo

HÍRZÓNA

Ősz a Concerto Budapesttel

Elisabeth Leonskaja, Szergej Krilov, Jevgenyij Koroljov – csupán néhány név a világhírű művészek sorából, akikkel a Concerto Budapest őszi hangversenyein találkozhat a közönség.

Aktuális

Tücskök nászindulója

Az elmúlt hónapban jelentéktelennek tűnő esemény zavarta meg ­Kamala Harris amerikai alelnök délkelet-ázsiai körútját.

Matolcsy György: Mit mutat a cseh–magyar tükör?

Magyarország fenntartható gazdasági felzárkózásának segítése érdekében folyamatosan elemezzük a világgazdaság sikeres mintáit. Itt van a közelünkben egy olyan példa, amit már egyszer megtaláltunk, de később szem elől tévesztettünk: Csehország.

Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány díjait

Az 1980-tól működő Bethlen Gábor Alapítvány hazai és külhoni magyarok áldozatkészsége, valamint kurátorai munkája révén, azok anyagi, szellemi és lelki támogatásával szolgálja a nemzetet.

Ígéretek földje

Csupán az egykori bányászok, a nyugdíjukat váró idős emberek és az országból idetelepedett civil szervezetek képviselői élnek a településen.

Bármikor néz Fellini-filmeket

Szulák Andreával a Nine (Kilenc) című musical kapcsán Federico Fellini filmjeiről és az elmúlt időszakról beszélgettünk.

FÓKUSZBAN

Muzulmán kommunista lövöldözése a parlamentben

Átadják párizsi nagykövetünknek az antant új jegyzékét, ám még nem ismert a szöveg. Benes csehszlovák külügyminiszter állítólag hazánk teljes felosztását szorgalmazza. Bizonyítani kívánják, hogy több mint tízezer hősi halottja volt a világháborúban a magyar zsidóságnak.

Hetvenhat aradi diákot ítélnek börtönre a himnusz éneklése miatt

Folytatódik a népi ellenállás Nyugat-Magyarországon. Az antant jegyzéke a magyar kormányt presszionálná, hogy lépjen fel a helyiekkel szemben, nem az osztrákot, amely képtelen a terület átvételére. A trianoni diktátum szerint a magyar borpárlatot nem hívhatják cognacnak.

Harmóniában a természettel

Magyarország 50 év után újra megmutatja a nagyvilágnak, miért büszkélkedhet a földkerekség egyik legjobb minőségű vadállományával.

Gyereknapló

Ül a gyerek az ágy szélén reggel fél hétkor, és erősen gondolkodik. Háromnegyedkor még mindig ugyanúgy. Arcára van írva a kínzó kérdés: miért kell iskolába járni?

Újra babát vár Nyári Edit

Az énekesnő már várandóssága hetedik hónapjában jár, de csak most árulta el, hogy második gyermekét hordja a szíve alatt.

Húsz másodpercig mosson kezet!

A koronavírus-fertőzés veszélyének idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk a megelőzés egyik legalapvetőbb módszerének hatékonyságára is.