időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Hitler segítségével szerveznek puccsot a fajvédők

Lakomával ünnepelve Károlyi Mihályt éltetik és fenyegető beszédeket mondanak a volt köztársasági elnök hívei az októberi forradalmi puccs ötéves évfordulóján, ami széles körű felháborodást vált ki.

2023. november 15. szerda 10:00

Összjáték - Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása a K11-ben

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) kiállításán ezúttal hat alkotó munkái láthatóak a K11 Laborban november 15-től egészen 2024. január 1-ig. A kiállítás létrejöttét a kölcsönös párbeszédre való nyitottság jellemzi: a folyamat az alkotók és a kurátorok között egy olyan összjáték, amelynek során a különféle látásmódok, az eltérő elképzelések darabkái idomulnak egymáshoz.
2023. december 3. vasárnap 10:00

Adventi családi programok a Nemzeti Színházban

December 3-án, 10-én és 17-én a Nemzeti Színház ingyenes, advent vasárnapi délelőtti programokat rendez. Minden alkalommal 11 órától egy bábszínázi előadást láthatnak az érdeklődők, előtte, utána pedig különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az itt készült díszeket, ajándéktárgyakat haza is vihetik.
2023. december 6. szerda 18:00

Csáky Pál: Hit és illúzió könyvbemutató

Bár Csáky Pált leginkább felvidéki politikusként ismeri a hazai közvélemény, pályafutását évekkel ezelőtt befejezte, ma már inkább íróként aktív. Hit és illúzió című könyve, melyet december 6-án mutatnak be a Magyarság Házában, immár a 27. a sorban, és egyben harmadik drámakötete, amely hét színdarabot tartalmaz.
2023. december 7. csütörtök 15:00

Beszélgetés Bencze Ilonával a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Ádám Ottó (1928-2010) és Színháza kamarakiállításhoz kapcsolódó december 7-i programon Bencze Ilona színművésszel beszélget Boloday Géza színházrendező. Az Ádám Ottó-tárlat a rendező életművét mutatja be összefoglaló jelleggel, színházi munkáit csakúgy, mint színészekkel való, sikeres együttműködéseket eredményező barátságai, és tanárként végzett munkáját.
2023. december 7. csütörtök 18:00

Hallgat az osztály – könyvbemutató

December 7-én mutatják be a Magyarság Házában a Hallgat az osztály című könyvet, amely igaz történet ír le: az NDK-ban 1956 novemberében egy kisvárosi gimnáziumi osztály ötperces néma felállással tisztelgett a vérbe fojtott magyar forradalom hősei előtt a történelem órán. A kötet a helytállást követő retorziókon keresztül mutatja be a kommunista diktatúra valóságát.
2023. december 7. csütörtök 19:00

Adventi jótékonysági koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában

Jótékonysági koncertet szervez december 7-én a Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület és az Ökumenikus Segélyszervezet a Klebelsberg Kultúrkúriában. Ünnepi koncertet ad Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt, vendégként Molnár Levente operaénekes, Szalóki Ági és Csík János lép fel. A teljes bevétel a szeretetszolgálatot segíti.
Ajánlók
több mutatása
Újra egy kis Mátra

Újra egy kis Mátra

Hogy miért? Mert remek borok készülnek ezen a kissé elhanyagolt borvidéken.

Hun tanya Szentegyháza határában

Hun tanya Szentegyháza határában

Szentegyháza a Székelyföld és egyben az egész világ legmagasabban, a tengerszint felett 860 méteres átlagmagasságban fekvő magyar városa.