Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 16., szombat, Julianna, Lilla napja
Varga Mihály: ideje volt felminősíteni az országot
A pénzügyminiszter szerint a hitelminősítő döntése elismeri egyrészt azt, hogy a magyar gazdasági növekedés tartós, másrészt azt, hogy az ország külső sérülékenysége csökkent.
Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's
A távirati iroda által megkérdezett elemzők úgy ítélték meg, hogy indokolt és várható volt Magyarország felminősítése.
Hívd fel Peppinót!
A március végén Marinko sorsáról döntő bírónak mérlegelnie kell a fogvatartott rácsok mögötti magatartását, továbbá, hogy a sorozatgyilkos továbbra is veszélyt jelent-e a társadalomra.
Nagy borok a semmiből (1.)
Derecskén járt Rezeda Kázmér. Derecske különös vidék, erősen református, erősen kisgazdafészek. Ott még az ötvenes években is lábujjhegyen jártak a kommunisták.
Szijjártó Péter: a Budapest Folyamat a bevándorláspárti erők megállításának szimbóluma lesz
A magyar kormány nem hagyja majd, hogy egy a fővárosáról elnevezett folyamat újabb migránsok Európába hozásának platformja legyen.
A politika szorításában vergődik az Amazon
Lemondott egy új központ építéséről az Amazon, a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, miután Jeff Bezos cége demokrata párti belviszály áldozatává vált New Yorkban.
Rekordméretben épül napelempark Győrben
A napelempark Európában a maga nemében, az épületen kialakítottak között a legnagyobb lesz – közölték a társaságok, amelyek közel 25 éves együttműködésben állapodtak meg.
Ez a harc lesz a végső?
Az Iszlám Állam mint területi egység megszűnik létezni, de a dzsihadizmus követőinek száma a világon húsz év alatt megháromszorozódott.
Állomásfejlesztésbe kezd a vasúttársaság
Megkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása.
Nem lefutott még a nagyobb béremelés az állami cégeknél
Az érdekképviseletek szerint a munkaerőpiaci helyzet miatt nélkülözhetetlen új bérmegállapodásról tárgyalni az állami fenntartású közszolgáltatóknál.
Századvég: a baloldali szavazók 70 százaléka elutasítja a migrációt
Ifj. Lomnici Zoltán szerint más európai országokban is jelen van az a gondolat, hogy nem bevándorlók betelepítésével kell kezelni a demográfiai problémákat.
Fokozott óvatosságot kér a KKM az Észak-Macedóniába látogató magyaroktól
Magyarország Szkopjei Nagykövetségén 0-24 órában működik a konzuli szolgálat, amely a +38971386096-as telefonszámon érhető el.
Soltész Miklós: nemet mondunk a nemzetközi munkaerő- és emberkereskedelemre
„Mi továbbra áldozni a fogunk a gyermekekre és a családokra, tisztelni fogjuk a nőket és meg fogjuk becsülni az anyaság fáradalmait” – mondta.
Folyamatosan adják át a Városliget megújult részeit
Kockázatot jelent a brüsszeli „kémfészek”
Fontos előrelépést jelentenek a kormányzat intézkedései a horgászoknak
A Fidesz választ vár Timmermanstól: lehetséges-e a szocialisták együttműködése a Jobbikkal?
Tavaly már a válság előtti szintre léptek a szállodák
A katalánkérdés válhat döntővé

A Helyzet

Adok vagy kapok
Még egy hét sem telt azóta, hogy Orbán Viktor bejelentette a családokat segítő legújabb intézkedéscsomagot, máris rengeteg véleménynyilvánítás látott napvilágot.
Jakubász Tamás

Tollhegyen

Mindennek a teteje
Egyre nagyobb gondot jelent a hulladék a „Föld tetején”, évente több tonna eldobált kacatot kell elszállítaniuk a hegypucoló embereknek az égbe nyúló ormokról.
Pilhál György

Poszt-trauma

Karácsony dermesztő története
Egy bukás anatómiája.

Poszt-trauma

A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől
Maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust.

Poszt-trauma

Ámokfutás a francia parlamentben
A tisztelt Képviselő1-ek és Képviselő2-k leszavaztak.

VÉLEMÉNY

Szülő 1 és szülő 2, vagyis a megvalósult francia rémálom
A haladó-liberális sajtómunkás elolvassa a narratívájába illeszthetetlen, számára kedvezőtlen hírt, majd elhallgat. Megnémul, megsüketül, lebénul. Újságírásra alkalmatlanná válik.
Apáti Bence

VÉLEMÉNY

Európa békéje már a múlté
Az európai stabilitás és rend helyreállításáért folytatott hatalmi harc eddigi eredményét tekintve a békéért folytatott fegyverkezés önellentmondásában összegezhető.
Földi László

Napi Terror

Kultúra

Szépségesen csúfondáros portrék
Gaál Tibor március 14-ig megtekinthető kollekciójában érthetően az írók viszik a prímet. Mindenik mű nemzeti létünk motorja.

Sport

Jól megélnek a jég hátán
Szemben egyik-másik, visszahúzódó életet élő kiválóságunkkal, Liu Sanyiék kifejezetten keresik a nyilvánosságot, nem irtóznak tőle.
Gyárfás Tamás a félelem fogságában
A felbujtóként gyanúsított korábbi sportvezető leszögezte, egyetlen olyan hangfelvétel sem kerülhet elő, amely azt bizonyítaná, hogy megbízást adott Fenyő János médiacézár megölésére.

LUGAS AJÁNLÓ

Belélegzett halál

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Meseautók a perzsavásáron

LUGAS AJÁNLÓ

Veszteség, ha eltűnik a kézírás?
Latorcai János: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
A miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv további elemekkel erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű és egyedülálló magyar családpolitikát – hangsúlyozta.

Belföld

Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
Annika Strandhäll Twitter-üzenetében azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.
Illegális migránsok próbáltak bejutni az ország területére
A rendőrség két afgán és kilenc pakisztáni férfit tartóztatott fel Bács-Kiskun megyénél, valamint iraki és szír férfiak is jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba Csongrád megyénél.
Kollégái elérhetőségét adta közre Vajda Zoltán
Vajda Zoltán a közösségi oldalán szólította fel az embereket, hogy kérjék számon a kormánypárti képviselőket, miért akadályozták meg Bálint gazda díszpolgári kinevezését.
Tegnap éjfélkor lejárt a Jobbik fizetési határideje
Az ellenzéki párt elszámolásában a bevételek között saját forrásként feltüntetett 171 millió forintból 52,1 millió forintot számviteli bizonylattal nem támasztott alá.

Külföld

Brüsszel célja a politikai integráció
Ha tehetné, ma is a brit kilépés mellett szavazna Syed Kamall, az Euró­pai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakciójának társelnöke.
Terrortámadást akadályoztak meg a hatóságok Észak-Macedóniában
Terrortámadást akadályozták meg a hatóságok Észak-Macedóniában – közölte pénteken a helyi belügyminisztérium.
Megtörtént ez első perindítás a rendkívüli állapot ellen
Trump azért hirdette ki a rendkívüli állapotot, hogy kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.
Rendkívüli állapotot hirdetett Donald Trump
– Inváziónak vagyunk a tanúi: kábítószerekének, embercsempészekének, mindenféle bűnözőkének és bandákénak – ezzel indokolta pénteki bejelentését az amerikai elnök.

Gazdaság

Csökkenniük kellene a hitelintézeti költségeknek
Év elején több panasz felmerült, miszerint hiába változott a tranzakciós illeték szabályozása, több szolgáltatónál nem lettek olcsóbbak a banki szolgáltatások.
Új lendületet kaphat idén a magyar baromfiágazat
A Baromfi Termék Tanács igazgatója kiemelte: az agrártárcának még az idén meg kell oldania, hogy a termelők hozzájuthassanak az állatjóléti támogatásokhoz.
Még mindig sokan nyögnek a devizahitelek kártételei miatt
A magáncsőd megfelelő megoldás lehet arra, hogy az egyébként vagyonnal, jövedelemmel rendelkező családok kilábaljanak anyagi nehézségeikből.
Rekordévet zárt tavaly Eger turizmusa
Eger turizmusa tavaly ismét rekordévet zárt: a vendégéjszakák száma közel 5,5 százalékkal bővült az előző évhez képest – közölte a Habis László a város polgármestere pénteken.

Kultúra

Otthonosság és elegancia
Budapest egyedülálló kulturális színterét, az új Nemzeti Táncszínházat ünnepi gálán adta át pénteken este Áder János köztársasági elnök.
Navad Lapid izraeli rendező filmje nyerte az Arany Medvét
A világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja az idén sem ért véget magyar vonatkozású díj nélkül, Buda Anna Flóra Entropia című animációja kapta a rövidfilmes kategóriában a Teddy-díjat,
Tandori Dezsőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti
Tandori Dezső munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el: 1978-ban József Attila-díjat, 1996-ban a Magyarország Babérkoszorúja díjat kapott, 1998-ban Kossuth-díjjal ismerték el életművét.
A legbohémabb ismerős arc
Idén húszéves az Ismerős Arcok zenekar. Az együttes bravúros szólóiról ismert gitárosával. Práder Vilmossal beszélgettünk az évfordulóhoz kapcsolódó akusztikus turnéjukról.

Sport

Fontos, de nem biztos, hogy sorsdöntő
Sterbik Árpád és David Davis személye miatt érdekesnek ígérkezik a Telekom Veszprém szkopjei fellépése, a Mol-Pick Szeged hazai pályán különösebb teher nélkül fogadja az ukrán Zaporizzsját.
Lélegzetelállító sztárparádé
A lélegzetelállító panoptikum szereplői csak vonultak, mi meg ittuk a szavaikat, és arra gondoltunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a különleges sztárparádénak.
Storck hibátlan évkezdete
Bernd Storck tavaly szeptemberben állt munkába a belga bajnokság utolsó helyén álló Mouscronnál, mára a középmezőnybe navigálta a csapatát.
Madridban nagyon örülnek a videóbírónak
A BL-históriában most, Amszterdamban esett meg először, hogy a videós visszanézés után visszavontak egy gólt. Sergio Ramos leszögezte: ő mindig nagy támogatója volt a VAR-rendszernek.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.