Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 16., hétfő, Edit napja
Szijjártó Péter: Nemzetközi szinten is versenyképes a magyar élelmiszeripar
A tárcavezető ismertette: a magyar élelmiszeripar 145 ezer embert foglalkoztat, és összességében tavaly is 7 százalékkal növelte a teljesítményét.
Süli János: A magyar kormány felelősen döntött
Az atomerőműveknek köszönhetően évente világszerte több milliárd tonna szén-dioxid kibocsátása válik elkerülhetővé – jelentette ki a tárca nélküli miniszter.
Kovács Zoltán: A bevándorláspártiak bosszúhadjáratot vezetnek Magyarország ellen
A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a nap tanulsága, hogy politikai eszközként használják az európai intézményeket.
Varga Judit: A bevándorláspártiak újra támadják Magyarországot
Elutasítottuk a kettős mércét, és újra felhívtam a figyelmet arra, hogy olyan határozatról beszélünk, ami maga is sérti a jogállamiságot – mondta Varga Judit.
Magyar Levente: A mostani évek Magyarország évei
Hazánk teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt kilenc évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság – jelentette ki az államtitkár Fehérgyarmaton.
Szili Katalin: A Csemadok az összefogás megjelenítője a Felvidéken
A szervezet kezdetekben azt biztosította, hogy a lakosságcsere által lefejezett felvidéki magyarságnak legyen egy, a kultúrát ápoló értelmiségi közege – idézte fel a miniszterelnöki megbízott.
Az új baloldali olasz kormánynak konkrét programterve van a migránsok betelepítésére
A Corriere della Sera értesülései szerint az új, bevándorláspárti olasz kabinetnek kész terve van a migránsok betelepítésére, télre módosítanák Salvini szigorú és következetes rendeletét.
Kövér László: A választás tétje a fiatalok jövője
Magyarország a településekkel együtt felfelé ívelő korszakban van, ennek folytatásához pedig együttműködés kell a polgármesterek és a kormány között – mondta az Országgyűlés elnöke.
Csaknem 100 migránst tartóztatott fel a török parti őrség
A többségében szír illegális bevándorlók az Égei-tengeren keresztül próbálták meg elérni Szími szigetét két gumicsónakban.
Jó irányba megyünk, ezt nehéz megkérdőjelezni
Úgy tűnik, mintha bevinnénk ütéseket is, hiszen mégiscsak nem Webbernek, Timmermansnak hívják az Európai Bizottság elnökét, az IMF vezetője is olyan ember lesz, aki mögött a V4 áll.
Emelkedett az illegális bevándorlás valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon
A Frontex jelentése szerint az illegális határátlépést legtöbben a Földközi-tenger keleti medencéjében, a Törökországból Görögországba tartó útvonalon kísérelték meg.
Gulyás Gergely: Jelenlegi formájában nem fogadhatjuk el az EU-költségvetést
Ha az előterjesztés nem változik, akkor Magyarország vétózni fog – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Az agrárium modernizációja és a generációváltás áll a 79. OMÉK középpontjában
Orbán Viktor bízik a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt közötti jó kapcsolatok fenntartásában
Gyopáros Alpár: A települési igényekhez igazodik a Magyar falu program
Ursula von der Leyen: A közös értékek jelentik az európai életmódot
Tuzson Bence: A kormány egyik fő feladata a magyar családok támogatása

A Helyzet

Uniós kvóták, újratöltve
Nem kellett több az újabb bevándorláspárti fordulathoz, mint a római kormányválság nagyon is mediterrán rendezése: Giuseppe Conte úgy állt föl a székéből, hogy ülve maradt.
Szőcs László

Tollhegyen

Az ápolók felelőssége
Bizony még a rutinosabb botrányszervezők is kiesnek a ritmusból, ha saját módszereikkel találják szembe magukat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Fekete-Győr András „kompromisszumos” javaslata
Kikukázta a Juncker-féle bizottság egyik elvetélt ötletét a momentumos,

Poszt-trauma

Tordai Bence újabb szavazókat szerzett Tarlósnak
Ismét túl nagy volt a mellénye.

Poszt-trauma

A nap, amikor végképp nevetségessé tette magát az ellenzék
Röhejes, szomorú, vagy felháborító?

VÉLEMÉNY

Az elmélethez igazított tények
A ZDF bemutatta A döntés órái – Angela Merkel és a menekültek című dokumentumfilmjét. A rendező manipulatív alkotómódszere és Angela Merkel kozmetikázása szinte önmagától lepleződik le.
Ircsik Vilmos

VÉLEMÉNY

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás
A sokszereplős és kiszámíthatatlan harc sokkal többet kivett belőlük, mint amire számítottak, az ellenzéki jelöltek már gyakorlatilag túl vannak egy választási kampányon, és halálosan fáradtak.
Botond Bálint

VÉLEMÉNY

Az amerikai recept nem másolható
Szakítanunk kell azzal a nézettel, amely szerint az alapító atyák, az unió létrehozói alulról építkező, a nemzetek szuverenitására épülő, konföderatív európai közösség létrehozásában gondolkodtak.
Fricz Tamás

Kultúra

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse
A Piramis és a Bikini egykori billentyűse, énekese, dalszerzője 65 éves korában, hétfőre virradóra halt meg. A Piramis szombaton a Várkert Bazárban ad koncertet, amelyen megemlékeznek Gallai Péterről.

Sport

A címvédő Fradi nyerte a jégkorong Erste Liga örökrangadóját
A zöld-fehérek 57 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Tóth Adrián góljával egyenlítettek, majd a ráadásban Nagy Gergő találatával diadalmaskodtak az Újpest ellen.

Fricz Tamás blogja

Juncker az örök föderalista és globalista
Az Európai Bizottság leköszönő elnöke már nem változik meg: ő valóban az Európai Egyesült Államok híve volt és maradt a mai napig.
Újabb uniós meghívó az illegális bevándorlóknak
Ígéretüket betartva az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt vezette baloldali kormány máris megnyitotta Olaszország kikötőit a migránsmentő civil hajók előtt.

LUGAS AJÁNLÓ

Nem boncmester – alkotó

LUGAS AJÁNLÓ

Belső út

LUGAS AJÁNLÓ

Kántor nyomában

LUGAS AJÁNLÓ

Életrevaló

Ez történt 100 éve

Kun Béláékat nem adják ki az osztrákok

Ez történt 100 éve

A román–magyar perszonálunió veszélye

Ez történt 100 éve

A szocdemeket akarták kormányba lobbizni
Súlyos ellentmondásba keveredtek Gyurcsányék
Korábban leégett irodájukban állítólag megsemmisült könyvelésükre hivatkozva támadja a DK az ÁSZ-t, mert a szervezet a törvényben rögzítettek szerint kéri számon a 2018-as pénzügyi beszámolójukat.

Belföld

Kósa Lajos: Az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját
Az ellenzéknek nem teljesült az az elképzelése, hogy minden olyan helyen, „ahol érdemes”, a Fidesz-KDNP jelöltje ellen csak egy ellenzék által támogatott jelölt induljon – mondta Kósa Lajos.
Fidesz: Az ellenzék törvénytelenül tett ki plakátokat Nyíregyházán
A hétvégén tűntek fel városszerte az ellenzék polgármesterjelöltjének arcképét ábrázoló plakátok, az elhelyezésükre azonban nem kértek engedélyt, a felület használatáért pedig nem fizettek.
Fidelitas: A pécsieknek joguk van tudni az ellenzéki jelölt múltjáról
Tájékoztató kampányt indít a Fidelitas arra emlékeztetve az embereket, hogy több millió tonna fát tüzeltek el a pécsi hőerőműben az ellenzék polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának az irányítása alatt.
Gumicsónakkal próbáltak magyar területre jutni a migránsok
A határsértőket, akik közül nyolcan iraki, hárman szír állampolgárnak vallották magukat, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei délelőtt tartóztatták fel Röszkénél.

Külföld

Kijev hatalmas hibája, hogy minden szomszédjával összeveszett
Egy friss felmérés szerint az ukránok 70 százaléka elégedett Zelenszkij munkájával. Mi a titka? Meddig tarthat ki ez a példátlan szimpátia?
Szijjártó Péter: Magyarország fontos szerepet vállal a nukleáris biztonság erősítésében
A terrorizmus, a terrorfenyegetettség világszerte nő azzal, hogy kontrollálatlan migrációs hullámok indulnak el – hívta fel rá a figyelmet Bécsben a miniszter.
Csak átmenetileg fogadják be a németek az Olaszországba érkező migránsok egy részét
El kell kerülni, hogy a megállapodás hatására még többen vágjanak neki a tengernek – mondta a német belügyminisztérium szóvivője.
Kelemen Hunor szerint nem bírálni kell Orbán Viktort, hanem lemásolni
A románok is megtehetnék a határokon túl élő román közösségekért, amit a magyar kormány tesz a határokon túl élő magyarokért – vélekedett Kelemen Hunor.

Gazdaság

Mostanra kiküszöbölték a repülőtéri problémákat
Közleményt tett közzé a Wizz Air diszkont-légitársaság azzal kapcsolatban, hogy a nyár során a földi kiszolgáló partnere, a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. reptéri gyakorlatát több utaspanasz érte.
Nagy István: Bővül az agrárberuházások támogatása
3 évvel meghosszabbították az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány és az Európai Beruházási Alap együttműködését, így további 125 milliárd forintnyi hitelhez férhetnek hozzá az agrárvállalkozók.
Palkovics László: Az amerikai befektetők is támogatják a hazai kutatásfejlesztés erősítését
Kiemelt feladatnak nevezte, hogy részben a külföldről Magyarországra jövő, részben a már itt működő külföldi cégek, illetve a hazai vállalkozások esetében a kutatásfejlesztés színvonala javuljon.
Okosvárosok szolgálatába állítják az innovációt
Az előttünk álló évben 25 százalékkal emeli a kormány a kutatási és fejlesztési tevékenység állami támogatását – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Kultúra

Két óra haláltánc a tébolyig
Magasan kiemelkedik Robert Eggers amerikai filmrendező A világítótorony című monokróm, nyomasztóan melankolikus filmdrámája a 16. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójából.
A hétvégén rendezik a Színházak éjszakáját és a kulturális örökség napjait
Harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programmal a Színházak éjszakáján szombaton.
Rejtett remekműveket láthatunk Gödöllőn
A tárlaton a XIX. század második felében és a XX. első felében született, főként magyar alkotásokat állítottak ki több gyűjtő összefogásának és együttműködésének eredményeként.
Egy álom vált valóra
Magyar klezmeroperett és a Sába királynője Izraelben: a tel-avivi magyar előadások három nap alatt három telt házat vonzottak be az operába, nagyjából négy és fél ezer érdeklődőt.

Sport

Lőrincz Viktor világbajnoki ezüstérmet szerzett
Lőrincz Viktor már az elődöntőbe kerüléssel olimpiai kvótát szerzett a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, a döntőben pedig kikapott, így ezüstérmet nyert.
Az Újpest kicsikarta az ünneplést
Az Újpest fordulatos, már elveszni látszó mérkőzés megnyerésével állt ki a szurkolók által a pokolba kívánt vezetőedző, Nebojsa Vig­n­jevics mellett az NB I 6. fordulójában.
Balázs-varázs a Davis-kupában: legyőztük az ukránokat
A vasárnap, sötétedés miatt, félbeszakadt Balázs Attila–Ilija Marcsenko mérkőzés „második félideje” a lehető legjobban alakult.
Bajos Gitta bronzérmet nyert a bolognai sportlövő Eb-n
Bajos Gitta bronzérmet nyert 50 m puska fekvő versenyszámban a bolognai sportlövő Európa-bajnokságon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.