Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 18., hétfő, Bernadett napja
Gyors döntésre készül a Ház az új családtámogatásokról
A kormány még februárban a Ház elé terjeszti a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges jogszabály-módosításokat.
Újabb bírálat a Jobbiknak
Rasszista párt a Jobbik, mert rasszista a beszéde, a cselekedete és a politikai programja – jelentette ki a Face­book-oldalán közzétett bejegyzésében Setét Jenő roma aktivista.
Izraelbe utazik Orbán Viktor
Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Izrael vezetőinek megbeszélését a jeruzsálemi King David szállodában tartják, ahol a tárgyalások után közös sajtótájékoztatót is terveznek.
Nagyvállalatok hagyták ott a dél-budai irodapiacot
Több ezer négyzetméter irodaterület szabadult fel a dél-budai alpiacon egy év leforgása alatt – hívta fel a figyelmet tanulmányában a Robertson Hungary.
Távolodnak egymástól az EU és Amerika érdekei
A müncheni biztonságpolitikai fórum felszínre hozta az Egyesült Államok és hagyományos európai szövetségesei között egyre szélesedő szakadék törésvonalait.
Mélyrepülésben van Salgótarján
Miközben országosan időről időre rekordokat dönt a foglalkoztatás, Salgótarjánban az emberek továbbra is a munkahelyek hiányára, az alacsony bérekre és a jelentős helyi adóterhekre panaszkodnak.
Gyurcsányék hallgatnak a Portik-szálról
A Fenyő-gyilkosság ügyé­ben felbujtóként gyanúsított Gyárfás szerint Portik olyan információkat akart Gyurcsánynak adni, „amelyek ellentételeként védelmet kaphat”.
Ellenzéki összefogást sürget az MSZP
A teljes ellenzéki összefogás mellett foglalt állást Karácsony Gergely is. A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szerint csak ez adhat garanciát a főváros megváltoztatására.
A Mi Hazánk Mozgalom a MIÉP-pel is összefogna
A két párt együttműködése elsősorban az európai parlamenti (EP-) választásokra szól, de hosszabb távon az őszi helyhatósági választásokon segítheti egymást a két szervezet.
Várpalotára érkezik ma a nevelőszülői kampány
A nevelőszülőségben a legfontosabb a lelkület és az elhivatottság, amely nem nyolcórás foglalkozást jelent, hanem 24 órás, a gyermek életét meghatározó elkötelezettséget.
Az önfeladást meghagyjuk mások ópiumának
Ugyanazok rasszistáznak, hivatkoznak sértő módon a harmincas évekre, akik erővel kinyitnák Európa kapuit a bevándorlók előtt — hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba.
Könnyebb lehet az iskolatáska
A felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint 2020-tól a nyelvvizsga elengedhetetlen feltétele lesz a felsőoktatási jelentkezésnek.
A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
Londoni pénzügyi elemzők lehetségesnek tartják, hogy a Standard & Poor's pénteki felminősítési döntése után a Fitch is javítja a magyar szuverén osztályzatot.
Lehűlés kezdődik a jövő hét közepétől
Hasadék
Szódolgozat
Fekete leányka
Andrej Babis a magyar családvédelmi intézkedéseket méltatta
Lezsák Sándor: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból

A Helyzet

Erős kezdés
Még két hónap sem telt el az évből, ezért elmondható, hogy jól indul a 2019-es esztendő gazdasági és pénzügyi szempontból egyaránt.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Anya csak egy van – szülő 1
Franciaországban mostantól nem lehet anyának és apának bejegyezni a szülőket az iskolákban, helyette a szülő 1 és szülő 2 elnevezést kell alkalmazni.
Pilhál György

Poszt-trauma

Karácsony dermesztő története
Egy bukás anatómiája.

Poszt-trauma

A svéd baloldal felrobban az Orbán-gyűlölettől
Maximális fokozatra kapcsolták az idiotizmust.

Poszt-trauma

Ámokfutás a francia parlamentben
A tisztelt Képviselő1-ek és Képviselő2-k leszavaztak.

VÉLEMÉNY

Parlamenti szezonkezdet törvényalkotási nagyüzemmel
Hogyan is alakulhat konkrétan a tavasz programja? Először is, a köztársasági elnök kiírja az uniós választás hazai időpontját.
Kulcsár Anna

VÉLEMÉNY

Szülő 1 és szülő 2, vagyis a megvalósult francia rémálom
A haladó-liberális sajtómunkás elolvassa a narratívájába illeszthetetlen, számára kedvezőtlen hírt, majd elhallgat. Megnémul, megsüketül, lebénul. Újságírásra alkalmatlanná válik.
Apáti Bence

Napi Terror

Kultúra

Jókai asztalt is táncoltatott
Ma, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük másodszor Kárpát-medence-szerte a magyar széppróza napját, a Magyar Írószövetség kezdeményezésére

Sport

Hátrányból kellett talpra állni
A Telekom Veszprém csapnivaló első félidő után, ötgólos hátrányból kapaszkodott fel a tavalyelőtti győztes Vardar Szkopje ellen a Bajnokok Ligájában.
Az önfeladást meghagyjuk mások ópiumának
Ugyanazok rasszistáznak, hivatkoznak sértő módon a harmincas évekre, akik erővel kinyitnák Európa kapuit a bevándorlók előtt — hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba.

LUGAS AJÁNLÓ

Téglajegy

LUGAS AJÁNLÓ

Hallgatni kénytelen

LUGAS AJÁNLÓ

Hívd fel Peppinót!

LUGAS AJÁNLÓ

Nagy borok a semmiből (1.)

Karc FM műsorajánló

Könnyebb lehet az iskolatáska
A felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint 2020-tól a nyelvvizsga elengedhetetlen feltétele lesz a felsőoktatási jelentkezésnek.

Belföld

Deutsch Tamás: Timmermans a győzelemért még a Jobbikkal való összeborulást is elfogadja
A bevándorláspárti baloldal az európai parlamenti választáson olyan eredményt szeretne elérni, amelynek következtében az Európai Parlamentben megmarad a bevándorláspárti erők többsége.
2030-ra Európa legjobb egyetemei közé szeretnék emelni a Corvinust
A fenntartó-váltás révén hosszú távú stratégiát dolgoznak ki, hogy az egyetem világszínvonalú lehessen – fogalmazott a Corvinus Egyetem rektorhelyettese, Szántó Zoltán.
Kocsis Máté: elutasítjuk a brüsszeli bevándorláspárti terveket
Kocsis Máté a hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakról szólva leszögezte: a kormánypártok nem fognak felülni az ellenzék esetleges provokációjának.
Szabadsággal és anyagi támogatással tennék vonzóbbá a tanulást
Az új technológiák, a digitalizáció, a globalizáció és a lakosság elöregedése megváltoztatja a rendelkezésre álló munkahelyek mennyiségét és minőségét.

Külföld

Elfogy a kifutó az óriásgépek alatt
Az óriásgépek alkonyának legutóbbi jeleként az Airbus bejelentette, hogy beszünteti A380-s modellje gyártását, az utolsó darabokat 2021-ben szállítják le.
Összezavarhatja a globális 5G-piacot a Huawei-ügy
A kínai gyártó a szegmens több mint negyedét uralja, technológiája egy évvel jár közvetlen riválisai előtt. A Samsung viszont lehetőséget lát egy esetleges piaci űr betöltésére.
A politika szorításában vergődik az Amazon
Lemondott egy új központ építéséről az Amazon, a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, miután Jeff Bezos cége demokrata párti belviszály áldozatává vált New Yorkban.
Kockázatot jelent a brüsszeli „kémfészek”
Brüsszelben körülbelül 250 kínai és 200 orosz kém tevékenykedik az Euró­pai Unió külügyi szolgálatának egy belső jelentése szerint, amelyet nemrég ismertetett egy német újság.

Gazdaság

A főváros legstabilabb küldőpiaca Magyarország
A lakosság jövedelmi viszonyainak jelentős javulására utal, hogy az utazásra, pihenésre és rek­reációra, illetve vendéglátóhelyen történő fogyasztásra sokkal többet költhettek az előző esztendőben.
Még vonzóbb befektetési célpont lehet Magyarország
Magyarország lett az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője, sőt az OECD vezetői a tagállamaiknak példaként emelték ki a magyar adórendszer számos újítását és módszerét.
Előre tudta a képviselet, nincs sztrájkhangulat
Nem akartak sztrájkolni az emberek sem decemberben, sem januárban a „rabszolgatörvény” ellen, annak ellenére, hogy ezt meghirdette a Magyar Szakszervezeti Szövetség.
Bíróság dönt a kutyahámról
A Julius-K9 kutyahámok gyártója arról számolt be, hogy terméke nemcsak Magyarországon és Európában, de a világ minden pontján népszerűvé vált, és hazánkhoz köthető.

Kultúra

A hatalmi szándékok bemutatása
Németh István új könyvében, azon túl, hogy alapos összegzést kínál a titkosszolgálatok (KGB, FBI, CIA) szerepéről és működéséről, ismerteti a hidegháború relikviáit.
Navad Lapid izraeli rendező filmje nyerte az Arany Medvét
A világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja az idén sem ért véget magyar vonatkozású díj nélkül, Buda Anna Flóra Entropia című animációja kapta a rövidfilmes kategóriában a Teddy-díjat,
Tandori Dezsőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti
Tandori Dezső munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el: 1978-ban József Attila-díjat, 1996-ban a Magyarország Babérkoszorúja díjat kapott, 1998-ban Kossuth-díjjal ismerték el életművét.
Szépségesen csúfondáros portrék
Gaál Tibor március 14-ig megtekinthető kollekciójában érthetően az írók viszik a prímet. Mindenik mű nemzeti létünk motorja.

Sport

Apja el akarta törni a kezét
A lassan 72 éves Gellér Sándor az édesapja révén futballistacsaládba született, maga is a zöld gyepen tervezte a karrierjét, ám végül a palánkok világában kötött ki.
Jól megélnek a jég hátán
Szemben egyik-másik, visszahúzódó életet élő kiválóságunkkal, Liu Sanyiék kifejezetten keresik a nyilvánosságot, nem irtóznak tőle.
Fontos, de nem biztos, hogy sorsdöntő
Sterbik Árpád és David Davis személye miatt érdekesnek ígérkezik a Telekom Veszprém szkopjei fellépése, a Mol-Pick Szeged hazai pályán különösebb teher nélkül fogadja az ukrán Zaporizzsját.
Lélegzetelállító sztárparádé
A lélegzetelállító panoptikum szereplői csak vonultak, mi meg ittuk a szavaikat, és arra gondoltunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a különleges sztárparádénak.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.