időjárás 2°C Taksony 2021. November 29.
logo

HÍRZÓNA

Hungarikum lett a hajdúsági torma

A rossz körülmények miatt idén eltolódott a termés betakarítása, a munkálatokat csak több héttel a szokásos időpont után lehetett megkezdeni.

Matolcsy György: Eurázsiai országpárok

Évszázadunkban elkezdődött Eurázsia gazdasági integrációja. A négy ázsiai kistigris közül Magyarország számára Dél-Korea és Szingapúr tűnik a legígéretesebbnek.

Utak a homályba

Élni, ez annyit jelent: csodálattal, örömmel, borzalommal és élvezettel részt venni ebben az egyszeri és megismételhetetlen játékban.

Aktuális

„Potenciálisan pornográf”

Az Instagram „érzékeny tartalom” vezérlője egyébként kortárs művészek óriási csoportja szerint egy újabb szög a művészet koporsójába.

FÓKUSZBAN

2021. November 29. Monday 15:00

Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások Szolnokon

Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon az adventi időszakban. A Kossuth téri adventi falu december 31-ig, a Hild téri karácsonyi vásár december 24-ig tart nyitva.
2021. November 29. Monday 19:00

Szálkák – Pilinszky 100 / Kurtág 95

Kurtág György életművében központi szerepet játszanak a vokális művek, de még hangszeres darabjai is olyan lángoló intenzitással küzdenek a kifejezésért, mintha le nem írt szövegek megzenésítései volnának. A november 29-én elhangzó Kurtág-műveket nemcsak ez kapcsolja össze, hanem az is, hogy kivétel nélkül Pilinszkyhez kötődnek, így zene és irodalom különleges találkozásának lehetünk tanúi a Müpában.
2021. November 29. Monday 19:00

Ahogy tetszik – a Veszprémi Petőfi Színház előadása

William Shakespeare örökbecsű vígjátéka, amelyben jól ismert, kedves alakok tűnnek fel és elhangzik az ismert monológ is: „Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő…” A mű a Veszprémi Petőfi Színház előadásban is azt üzeni, a gonoszság, az ármány bátorsággal legyőzhető.
2021. November 29. Monday 19:00

Ave Maria – Adventi Gála

Advent első vasárnapját követően ünnepi hangolódásra invitálja az érdeklődőket a Budapesti Operettszínház. November 29-i Adventi gálájukon olyan művek csendülnek fel, mint Schuberttől az Ave Maria, Mozarttól a Laudate pueri – Laudate Dominum, Bizettől az Agnus Dei, Tolcsvay Magyar miséje, valamint Webber Jézus Krisztus Szupersztár alkotásából Mária Magdolna dala.
2021. November 29. Monday 19:30

Advent hajnalán

A Honvéd Férfikar ünnepváró adventi koncertjén férfikari különlegességek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. Egyházzenei összeállításuk, amely Várpalotától Szentesig és Székesfehérvártól Sárospatakig örvendett sikernek korábban, végre Budapesten is megszólal november 29-én a Vigadóban.
2021. November 29. Monday 21:37

Duna World: Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában

Fantom járja az erdőt. Megpillantani szinte lehetetlen, a nyomai viszont annál többet árulnak el róla. Hóba süppedő léptei azt, hogy a völgy felé vette az irányt, az üregben a száraz avar, hogy itt töltötte a nappali órákat, a zsákmány maradványa, hogy mire vadászott. Miközben követjük őt, megismerjük az erdőt, ahol él.
Ajánlók
több mutatása

Sörre bor mindenkor

Magyar gyökerű, igényes, kreatív bisztrókonyhát visznek, jó minőségű alapanyagokra támaszkodva, nemzetközi kitekintéssel.

Városvédő angyal

Aknay János az egyéb kategóriáról, rendőrségi behívókról és a hamisításról.

Az oroszlánok foga is elkopott

Az őszi tárlaton kiállító művészeket Lánchíd-sétára hívta inspirálódni a Stefánia Szoborpark egyik támogatója, az A-Híd Zrt.

Ápolónők az égből

A Dombóvár lokálpatrióta nyomdászából amatőr helytörténésszé lett Erky-Nagy Tibor beszélt életéről és emlékeiről.

Atyusz és Gyönyörű

Kilencszáz évvel ezelőtt felszentelt bencés monostor romjainak feltárásán dolgozik Monostorapáti plébániai közössége Buzás Gergely neves régész vezetésével.

Vigyázzunk a férfiakra is!

November a férfiegészség hónapja, célja felhívni az urak figyelmét a rájuk leselkedő egészségügyi problémákra.