Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 21., csütörtök, Olivér napja
Helyrehozzák hét évtized rombolását a budai Várban
A kormány kinyilvánított célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek. Ennek nyomán költözött a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé.
Jelentős béremelések várhatók a jövő évtől
A jelenlegihez képest hatvan­nyolc százalékkal emeli a kormány a bírói fizetéseket, amelyhez átfogóan utoljára 2004-ben nyúltak hozzá – közölte szerdán Varga Judit igazságügyi miniszter.
A budai Vár a kezdetektől a magyar közhatalom szimbolikus központja
A török és a Habsburg-uralom alatt Buda jelentősége és fénye megfakult, de 1867 után újjáéledt – mondta lapunknak Gulyás László történész, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója.
Egy volt SZDSZ-esre bíznák a kasszákat
Szinte bizonyos, hogy az a Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, akinek a neve a Kulcsár Attila-féle 2002-es brókerbotrány felgöngyölítése során is felmerült.
Mészkő és titáncink
Gőzerővel folynak a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium egykori székházának helyreállítási munkálatai. A Mátyás-templom mellett található épületben eddig – egyebek mellett – 12 ezer négyzetméteren már megerősítették a födémet.
A Salvini-féle migrációs törvények módosítását jelentette be az olasz belügyminiszter
Csökkentik az olaszországi partokra migránsokkal érkező hajókra korábban kivetett szankciókat, és eltörlik a humanitárius menedékkérelmi rendszer szigorítását.
Szijjártó Péter: Magyarország egyharmadával növeli katonáinak számát a NATO misszióiban
A külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, a kormány hetven katonát telepít az eddig száz mellé Afganisztánba a terrorellenes küzdelem erősítése jegyében.
Morawiecki: A populistákról beszélve Tusk megfoghatatlan érveket használt
Morawieckit a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió esti műsorában kérdezték a korábbi lengyel kormányfő, Tusk megválasztása kapcsán.
Áder János: A tudomány ma is közös építmény
A tudományban a legkülönfélébb nemzetek kutatói ugyanannak az igazságnak a megismerésén, megértésén munkálkodnak – mondta a köztársasági elnök a Tudomány Világfóruma szerdai megnyitóján.
Orbán Balázs: Egyedül a nemzeti intézmények képesek megvédeni a közösségeket
A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a migráció kezelésében minden uniós ország közös érdekének nevezte, hogy helyben segítsenek és határozottan lépjenek fel az illegális migráció ellen.
Kínai vállalat vásárolt részesedést az osztrák vasúti cég magyarországi tagvállalatában
Stoltenberg: A szövetségesek nélkülözhetetlennek tartják a NATO-t biztonságuk szempontjából
További harminc illegális bevándorlót vett fedélzetére az Ocean Viking nevű NGO-hajó
Az Európai Zsidó Szövetség elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért

A Helyzet

Cirkusz helyett
Ma már nincs olyan elemzőcég, amely ne említené meg az aktuális előrejelzésében, hogy a magyar gazdasági növekedés egyik legerősebb motorja a belső fogyasztás lett.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Svarci segített
Németh Miklós miniszterelnök – épp harminc éve, november 21-én – bejelentette, Magyarország államadóssága az év végére eléri a húszmilliárd dollárt.
Pilhál György

Poszt-trauma

Marad a gyerek, ha játszik
Jakab a miniszterelnöki székre vágyik.

Poszt-trauma

Jön a dugódíj!
Valamilyen formában...

Poszt-trauma

Bandákkal tárgyal a rendőrség
Ez nem Fake News!

VÉLEMÉNY

Már csak a transzmesék hiányoztak
A Labrisz Leszbikus Egyesület a Melegség és megismerés nevű pompás iskolai programot és a Leszbikus archívum vívmányát követően újabb hiánypótló projektet indítványozott.
Orbán János Dénes

VÉLEMÉNY

Elveszett tisztességek
Tisztességes ez így? Válaszolok a társulat helyett: nem, ez így nem tisztességes. Hanem tisztességtelen. És tényleg jó lenne tudni, ki dönt ezekben az esetekben az emberek sorsáról.
Bayer Zsolt

VÉLEMÉNY

Halállisták
„Hústermelés”, „élősúlyú” és „állított elő”. Kopogós, hiperrealista, könyörtelen kifejezések. Nincs kecmec, lacafaca, hogy mindezek mögött érző lények lennének, statisztika van, adatok.
Hegyi Zoltán

Kultúra

Böjte Csaba vehette át idén a Makovecz Imre-díjat
A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át a díjazottnak.

Sport

Sírva búcsúzott el a sikerkapitány
A hétfő esti találkozók sok gólt hoztak, és két edző is elbúcsúzott a játékosaitól – meglepő módon ugyanannak a találkozónak a két kapitánya köszönt el.
Egy volt SZDSZ-esre bíznák a kasszákat
Szinte bizonyos, hogy az a Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, akinek a neve a Kulcsár Attila-féle 2002-es brókerbotrány felgöngyölítése során is felmerült.

LUGAS AJÁNLÓ

Kiskirályok

LUGAS AJÁNLÓ

Politikai kézcsókok

LUGAS AJÁNLÓ

Földim, a macskalány

LUGAS AJÁNLÓ

Budapest a hídon

Ez történt 100 éve

A román hadsereg kivonult, a Nemzeti Hadsereg bevonult

Ez történt 100 éve

Budapest vörös rongyokba öltözött

Ez történt 100 éve

Nemzeti konszenzus Horthy személyéről
Mészkő és titáncink
Gőzerővel folynak a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium egykori székházának helyreállítási munkálatai. A Mátyás-templom mellett található épületben eddig – egyebek mellett – 12 ezer négyzetméteren már megerősítették a födémet.
Fedezd fel Magyarország fürdőit ősszel is, és oszd meg az élményt szeretteiddel! (X)
Karácsonykor egyre többen élményt ajándékoznak a szeretteiknek. Ehhez hazánk kiapadhatatlan vízi kincsei tökéletes és lélekemelő lehetőségeket kínálnak.

Belföld

Valóban népbetegséggé vált a diabétesz
Bár minden évben többször hallunk és olvasunk a diabétesz tüne­teiről és lehetséges szövődményei­ről, sok esetben mégsem fordítunk kellő figyelmet a megelőzésre.
Még több külhoni fiatal keresheti fel nemzeti emlékhelyeinket
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: a Rákóczi-szabadságharc egyfajta előképévé vált a modern kori, szuverenitásunkat helyreállítani kívánó szabadságküzdelmeknek.
Rétvári Bence: Minden körzetben van háziorvos
A háziorvosok pályakezdését a Prixisváltó Programmal, ösztöndíjakkal és jelentős összegű pályázatokkal segíti az egészségügyi kormányzat – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.
Átadták a katolikus iskola új tornatermét Pásztón
Soltész Miklós két ember példáját állította a fiatalok elé, a végtagok nélkül élő Nick Vujicicét, aki a világot járva beszél életéről és Jézus szeretetéről, valamint Gera Zoltán visszavonult válogatott labdarúgóét.

Külföld

A varsói talárosokra bízta a döntést az Európai Bíróság
A lengyel legfelsőbb bíróságnak kell megvizsgálnia az igazságügyi reformok részeként nemrégiben létrehozott fegyelmi kamarája függetlenségével kapcsolatos kételyeket.
Felújított óvodákat adott át Potápi Árpád János államtitkár Székelyföldön
A magyar állam támogatásával felújított óvodákat adott át szerdán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a székelyföldi Baróton és Málnásfürdőn.
Nacsa Lőrinc: A KDNP óvatos bizakodással áll az új vezetéshez
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt reméli, hogy amennyiben az Európai Néppártnak új vezetése lesz, akkor többet fog foglalkozni a európai sorskérdésekkel és kevesebbet a belső vitákkal.
Stoltenberg Párizsban győzködné Macront
Megkezdődtek a decemberi londoni ­NATO-csúcstalálkozó előkészületei, aminek alaphangulatát várhatóan Emma­nuel Macron francia elnök minapi kritikus nyilatkozata adja meg.

Gazdaság

Veszélyben a méhészetek
A méhek, illetve a méhészet védelme nemcsak hazai, hanem európai szinten is napirenden van. A beporzók mellett ugyanis az ágazat jövedelemtermelő képessége is veszélybe került.
MNB: Az I. kerület új polgármesterét fogadta a jegybank budavári központja
Az önkormányzat képviselői megtekintették az intézmény könyvesboltját és érmekiállítását, valamint meggyőződhettek arról is, hogy a híresztelésekkel ellentétben nincs étterem és borospince a Bölcs Várban.
Pénzügyminisztérium: Nincs szükség semmiféle megszorításra
A magyar kormány szerint a stabil hazai makrogazdasági és költségvetési folyamatok mellett ahogy eddig, ezt követően sincs szükség semmiféle kiigazításra, megszorításra – közölte a Pénzügyminisztérium.
Növekedésre és beruházásokra készülnek a magyar cégek
Kedvező a hazai gazdaság állapota, így a közeljövőben nem kell váratlan adóváltozásokra számítani – hangzott el az EY 2020-as adóváltozásokról szóló szakmai konferenciáján.

Kultúra

Legendák kertjében
A Hagyományok Házában lép fel gyermekműsorával november 24-én a Bekecs Néptáncegyüttes. Előadásukban a Székelyföld mondái elevenednek meg.
Indul a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat közönségszavazása
Minden előzetes várakozást felülmúlt a Magyarország 365 fotópályázat iránti érdeklődés: mintegy 17 ezer pályamű érkezett be – hangsúlyozta Dömötör Csaba államtitkár.
Monumentális modernizmus
Örökkévalóság és pillanat címmel mutatja be Lengyelország 1918 és 1939 közötti építészetét a budapesti Lengyel Intézet szervezésében a Platán Galéria.
Pesten végigsöpört a skorpióhurrikán
Szemkápráztató látvány, a szokásosnál jobb hangosítás, dübörgő német metál, persze angolul. A Scorpions telt ház előtt koncertezett hétfő este a Papp László Sportarénában.

Sport

Nyerhet a Tour de Hongrie a Giróval
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) elfogadta a Tour de Hongrie szervezőinek kérését, s a magyar körverseny kiváló időponttal került be a nemzetközi versenynaptárba.
Elhunyt Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, Eb-aranyérmes úszó
Életének 85. évében szerdán elhunyt Dömötör Zoltán olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázó, Eb-aranyérmes úszó – tájékoztatta a család az MTI-t.
Ismét piacvezető volt az M4 Sport
A kedd esti, Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés során a tévében és az interneten több mint másfél millióan kapcsoltak az M4 Sport közvetítésére.
Áttörésre készül az ifjú nemzedék
A vasárnap a görög Sztefanosz Cicipasz győzelmével véget ért ATP-világbajnokság után ismét napirendre került a közelgő, sőt elkerülhetetlen őrségváltás a férfiteniszben.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …