időjárás 18°C Konstantin 2022. május 21.
logo

A Helyzet

HÍRZÓNA

Václav Klaus: Viktor Orbán got something right

Former President of the Czech Republic Václav Klaus, visiting Hungary as an invited guest of the CPAC Hungary conference, sat down with Magyar Nemzet to discuss the importance of this event and the significance of its location this year.

Három varázsszó

Tradíciók, empíria, tolerancia. A mai világkrízis alapjairól van szó.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Tenger alatti út Atlantiszba?

Hawaii közelében, ezer méterrel a felszín alatt, egy vulkanikus hegy tetején sárga téglákból álló utat fedeztek fel.

A román megszállásért is minket hibáztatnának

Bethlen István szerint ha a győzők direktóriuma fennmarad, Európa tönkremegy. Az antant abszurd módon a bolsevik puccsért és a román megszállás kárainak egy részéért is hazánkat teszi felelőssé.

Földrajzkönyvekkel megakadályozhattuk volna Trianont

Jubilál a Magyar Földrajzi Társaság, amely felhívja a külföld figyelmét a trianoni diktátum okozta geográfiai abszurditásokra. A Tisza István meggyilkolásáért halálra ítélt Kéri Pál Szovjet-Oroszországba távozhat.

2022. május 21. szombat 08:00

Májusban ismét Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban

Két év kihagyás után, május 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap ismét Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben. Mindkét nap igazi majális hangulattal, koncertekkel és változatos programokkal várják az érdeklődőket. Több mint 70 múzeum mutatkozik be kiállításaival és programjaival, a szakmai közönségnek előadásokat és konferenciát is szerveznek.
2022. május 21. szombat 10:00

Biológiai sokféleség napja a Füvészkertben

A Füvészkert gyűjteményei több mint 8500 növényfajt, 150 hazai veszélyeztetett, és 250, a Nemzetközi Természetvédelmi Unió által veszélyeztetettnek minősített fajt őriz, illetve mutat be. A nemzetközi biológiai sokféleség napja alkalmából, május 21-én egész napos rendezvénnyel szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét a biodiverzitás megőrzésének fontosságára, hiszen ennek fennmaradása a jövőnk záloga.
2022. május 21. szombat 10:00

Korea Nap – a Koreai Kulturális Központ eseménye

Május 21-én a Millenáris G épületébe és udvarára beköltözik Korea. Ezen a napon repülőjegy és utazás nélkül úgy érezhetjük, hogy Szöul egyik nyüzsgő városrészébe csöppentünk. Minden korosztály talál kedvére való kulturális programokat. A nagyszínpadon tradicionális zenei bemutatókkal, K-pop tánc produkciókkal, extrém taekwondo show-val és sok más izgalmas műsorral várják az érdeklődőket.
2022. május 21. szombat 11:00

Impresszionisták – tárlatvezetés mozivásznon

Május 21-én 11 órakor ismét műsoron az Urániá Nemzeti Filmszínházban az Exhibition On Screen korábbi évadjainak egyik legnépszerűbb filmje, amely az impresszionista mozgalom születését és legnevesebb alkotóit, alkotásait mutatja be. Phil Grabsky filmjét eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.
2022. május 21. szombat 19:00

Emmanuel Tjeknavorian, Daniel Müller-Schott és Anna Vinnyickaja hangversenye a Zeneakadémián

A Zeneakadémián meghallgatható hangverseny három előadója fiatal kora ellenére rendkívüli sikereket tudhat maga mögött. Zongorás triójuk évek óta nagy sikerrel működik, fellépésüket a világ számos pontján nagy érdeklődés fogadja.
2022. május 21. szombat 21:48

Duna TV: Balfácán

Eltűnik egy gazdag üzletember kétbalkezes lánya, és sem a rendőrség, sem a magándetektív nem bukkan nyomára. A cég pszichológusának támad egy igen bizarr ötlete, amit a kétségbeesett apa végül elfogad. Az a tanács, hogy az elrabolt lányt, akit a rendőrség nem tud előkeríteni, csak egy olyan ember találhat meg aki abszolút peches.
Ajánlók
több mutatása