Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 23., szombat, Alfréd napja
Új lakások százait veszik a kínaiak a fővárosban
Újabban a kínaiak váltak a budapesti lakáspiac legfontosabb külhoni szereplőivé, akik az új építésű lakóházakban is számos ingatlant vásárolnak meg.
A Fitch Ratings is felminősítette Magyarországot
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal „BBB”-re javította a magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi „BBB mínusz”-ról.
Az arabokkal együtt állítanánk meg a migrációt
Az európai–arab partnerség elmélyítése érdekében először rendezik meg állam- és kormányfők részvételével az EU és az Arab Liga találkozóját.
Munkának tekinti az ölést a vajdasági bérgyilkos
A holland rendőrség húszezer euró (mintegy 6,4 millió forint) vérdíjat tűzött ki ezen a héten a 38 éves Dér Csaba fejére.
A posztmodern gondolkodók szerint a gyermekek presztízsjavak
Az utóbbi években szélsőséges társadalomtudósok, befolyásos üzletemberek és mértékadónak tartott agytrösztök is hadat üzentek a hagyományos, többgyermekes családmodellnek.
Rövidesen lőszergyártás is lesz Magyarországon
Lőszert és lőport is gyártanak majd hosszú távon Magyarországon azokhoz a magyar—cseh fegyverekhez, amelyeket Kiskunfélegyházán állítanak elő.
Vádat emelnek az Alstom-ügyben
Az MTVA-ba behatoló ellenzéki képviselők feljelentéséről Polt Péter elmondta: egyértelmű, hogy nem a hivatalos eljárásuk része volt, amikor be akarták olvastatni a közleményüket.
Az MNB üdvözli a Fitch Ratings felminősítését
Az MNB üdvözli a Fitch Ratings pénteki döntését, mellyel Magyarország adósbesorolása egy héten belül a második meghatározó nemzetközi hitelminősítőnél került egy besorolással magasabbra.
Meghosszabbította a kormány a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet
A Magyarország egész területére elrendelt válsághelyzetről szóló határozat szeptember 7-én veszíti hatályát. A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány.
Fehér Ház: Abortuszt végző amerikai klinikák nem pályázhatnak szövetségi támogatásra
Tony Perkins, a konzervatív Családkutatási Tanács elnöke azt emelte ki, hogy „az új rendelkezés egyértelmű határt húz a családtervezési programok és az abortusz között”.
Elemzők: indokolt volt az újabb felminősítés
Az MTI által megkérdezett elemzők szerint indokolt és várható volt Magyarország újabb felminősítése, miután a Fitch Ratings pénteken este javította Magyarország államadós-besorolását.
Bírói túlkapás a Pesti Srácok munkatársával szemben
Országos elfogatóparancsot és körözést adott ki Szarvas Szilveszter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy, a Czeglédy-ügyhöz kapcsolódó rágalmazási ügyben.
Az ukrán külügyi tárcának nem tetszik Gulyás Gergely kijelentése az oktatási törvényről
Debrecen Szent László-virágkocsival köszönti Ferenc pápát Csíksomlyón
Németország tovább vizsgálódik a 2016-os berlini merénylet ügyében
Összecsapások törtek ki Venezuelának Brazíliával közös határánál, áldozatok
Fidesz: Gyurcsányék is feliratkoztak a Soros-listára

A Helyzet

Otthon Magyarországon
Az ország fejlődése a külföldiek előtt is szembe tűnő, ugyanis nem mindenki ül fel a hazai és a nemzetközi balliberális sajtóban tálalt rémisztgetéseknek. Kedvelik Magyarországot.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Veszélyeztetett sajtó
Jómagam éveken át dolgoztam az Új Magyarország napilap szerkesztőségében. Egészen addig, míg be nem döntötte, el nem lehetetlenítette az újságot az akkori Horn-kormány.
Pilhál György

Poszt-trauma

A közgazdasági zsenik, akikre tényleg érdemes lenne rábízni az országot
Az a szörnyű „matolcsyzmus„.

Poszt-trauma

Sportszerű véleménye miatt penderítették ki a teniszlegendát
Nem tűri az LMBTQ-közösség a más véleményt?

Poszt-trauma

Segélykiáltást küldtek a rendőrök Svédországból
Mit várhatunk Svédországtól?

VÉLEMÉNY

Magyar menekültek a balliberálisok pánikszobájában
Az a sajtó és az az ellenzék csapott le a venezuelai menekültek történetére, amely nem is olyan régen még vérben forgó szemmel, a legsötétebb vészkorszakot kiabálva rohangált körbe-körbe.
Apáti Bence

VÉLEMÉNY

Főpapi sorsok Kelet-Közép-Európában
A második világháborút követően szovjet érdekszférába került közép- és kelet-európai országok egyházakkal szemben folytatott politikájában számos párhuzamot is megfigyelhetünk.
Czókos Gergely

VÉLEMÉNY

Helyreállítják a katonai képességet
A nemzet fogyásának megállítása a XXI. századi Magyarország egyik legfontosabb straté­giai kérdésévé vált. Csakúgy, mint Európa többi országában.
Horváth József

Kultúra

Egyre nézettebbek a hazai sorozatok
Amolyan első fecske volt kilenc éve az HBO csatornán megjelenő, Mátyássy Áron rendezte Átok című sorozat a minőségi, többrészes televíziós filmek hazai térnyerésében.

Sport

Csaknem lehetetlen küldetés
Világbajnoki selejtezőt játszik ma Varesében a magyar férfi-kosárlabdaválogatott, és a remények továbbéléséhez a világ elitjébe tartozó Olaszországot kellene legyőznie.
Vádat emelnek az Alstom-ügyben
Az MTVA-ba behatoló ellenzéki képviselők feljelentéséről Polt Péter elmondta: egyértelmű, hogy nem a hivatalos eljárásuk része volt, amikor be akarták olvastatni a közleményüket.

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

Kin lehet segíteni?

LUGAS AJÁNLÓ

Máltai tilalom

LUGAS AJÁNLÓ

Magyar Weimar

Karc FM műsorajánló

Rövidesen lőszergyártás is lesz Magyarországon
Lőszert és lőport is gyártanak majd hosszú távon Magyarországon azokhoz a magyar—cseh fegyverekhez, amelyeket Kiskunfélegyházán állítanak elő.

Belföld

Mintegy ötvenezer középfeszültségű oszlop vált madárbaráttá Magyarországon
A Nemzeti Közművek Zrt. munkatársai Békéscsabán egy gólyafészket is áthelyeztek annak érdekében, hogy a madarak biztonságosabb körülmények között élhessenek a területen.
Fidesz: az ellenzék a magyar gazdákat és a nemzeti érdekeket támadja
A Fidesz-kormányok alatt a magyar agrárium jobban teljesít, mert a magyar föld alkotmányosan védett, a földek magyar kézben vannak és azoké, akik megművelik.
Szijjártó Péter: Norvégia fontos partner a védelempolitikában és az energetikában
Bár bizonyos kérdésekben eltérő álláspontot képviselnek, ez nem zárja ki a szoros együttműködést meghatározott ügyekben – fogalmazott a tárcavezető.
Semjén Zsolt: Az együttműködés hiánya Romániával nem a magyar félen múlik
A magyar kormány miniszterelnök-helyettese szerint az RMDSZ és a Fidesz-KDNP szövetségéről nem a politikusok állapodtak meg: ezt az erdélyi magyar választók kényszerítették ki.

Külföld

Újraírnák a történelmet az internet hősei
Ismeretlenek a szexuális zaklatás elleni kódszót (#metoo) festették arra a szoborra, amelyet a floridai Sarasotában állítottak ki, emléket állítva a második világháború végének.
A migrációról és európai uniós ügyekről egyeztetett Gulyás Gergely Szlovéniában
Hazánk Szlovéniával jószomszédi viszonyt ápol, és ennek jegyében, mint európai uniós ügyeket is felügyelő miniszter, indokoltnak látta, hogy több EU-s témában egyeztessen a szomszédos országgal.
Takács Szabolcs: Dánia nyitott a kompromisszumra a kohéziós pénzeket illetően
Takács Szabolcs tárgyalásai során kitért arra, hogy a magyar kormány meglátása szerint a brüsszeli bürokrácia szeretné eltitkolni, hogy a migráció továbbra is az EU legnagyobb válsága.
Timosenko szerint Porosenko csalásra készül
A Haza (Batykivscsina) párt vezetője szerint a nagy számú jelölt indítása az egyik módszer az ukrajnai elnökválasztások eredményeinek meghamisítására.

Gazdaság

Vasárnapig tart az Utazás kiállítás
Az idei nemzetközi utazási expó tegnap nyitotta meg kapuit a fővárosban, a nagyközönséget ezúttal harminc ország háromszáz kiállítója várja gazdag turisztikai kínálattal.
Palkovics László: A fenntarthatóság és a környezetvédelem a járműipar legnagyobb kihívása
Palkovics László közölte, hogy Magyarország a járműipar jövőjéhez különösen az intelligens autók, a járműirányítási rendszerek fejlesztésével járulhat hozzá.
Erdős Norbert: Csak az EP-választások után lesz szavazás az agrárreformról
A Fidesz EP-képviselője bízik benne, hogy az új uniós parlament a migráció támogatása helyett újra a hagyományos kohéziós és agrártámogatásokat helyezi majd előtérbe.
Fejlesztik a Dunakanyar sztrádáját
Az átmenő forgalom csillapítása érdekében határozták el az átkötés megépítését Dunakeszitől északra az M2-es és a 2-es főút között.

Kultúra

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra-díjakat
Rétvári Bence hangsúlyozta: Európát a sokféle nyelv, kultúra, irodalom, népmesekincs és konyha jellemzi, de mindennek gyökere a kereszténység.
Jön A gyűrűk ura reneszánsz
A sorozatot az Amazon, a legnagyobb internetes kereskedelemmel foglalkozó cég fogja gyártani, és ezzel a húzással nagyon előkelő helyet szerezhetnek a filmes világban.
Az Év Levéltára díjat kapott a váci levéltár
Fekete Péter emlékeztetett: a díjat 2012-ben alapította a Magyar Levéltárosok Egyesülete azzal a céllal, hogy a kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató levéltárak munkáját elismerje.
Az ismeretlen hősökről
Kárpáti György Mór március 7-én első nagyjátékfilmjével debütál a hazai mozikban: a Guerilla az ismeretlen hősök néhány napját követi az erdő mélyén.

Sport

Üldözőbe veszik a Veszprémet és a Szegedet
Balogh Zsolt Tatabányára igazolása óta egyre inkább tartja magát az a tétel, hogy a Fradi helyett a Tatabánya pályázik eséllyel a harmadik erőközpontra a magyar férfi-kézilabdabajnokságban.
Most aztán mattot kapott a Ferrari!
Merészség lenne megjósolni, miként alakulnak az erőviszonyok, ám afelől semmi kétség, hogy a március 17-én kezdődő világbajnokság sok újdonsággal szolgál.
Főszerepben a videóbíró
Az Atlético Madrid és a Manchester City fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában a Juventus, illetve a Schalke feletti szerdai sikerrel.
Új sportcsarnok épül a kézilabda Európa-bajnokságra
Gulyás Gergely bejelentette, hogy egy több mint 20 ezer szurkolót befogadni képes multifunkciós csarnok épül Budapesten a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Eb-re.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.