időjárás 28°C Ipoly 2022. augusztus 13.
logo

Tollhegyen

A Helyzet

HÍRZÓNA

Misztrál

Húsz éve élek Nagymaroson. Van itt egy olyan intézmény, amelynek az a neve: Misztrál Fesztivál.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Titkolják távlati programjukat a szocialisták

Nem a szociáldemokraták munkaprogramjával van gond, hanem titkolt távlati céljaikkal ― fejti ki Bethlen István. Az amerikai nagykövet szerint hazánk mindig a civilizáció élén haladt, ezért megérdemli a segítséget.

Bethlen rendreutasítja az Ébredő Magyarokat

Az Ébredő Magyarok küldöttsége az Országházban újságírókat inzultál és követelőzően lép fel a miniszterelnökkel szemben is. Eckhardt Tibor négy lap betiltását javasolja, ám kiderül: a vád ingatag.

Hamis hírek Horthy távozásáról

Azt terjesztik, hogy a kormányzó lemond. Bethlen István elmondja: Horthyval nevettek a cikken. Hazaérkezik az oroszországi hadifoglyok utolsó része, akiket csak magyar kommunistákért cserébe engedtek el.

Kurultaj a Parlamentben

Bugac után az Országházban folytatódott a kurultaj, Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye.

Elhunyt Anne Heche

Halálát barátnője, Nancy Davis jelentette be, aki Instagramján tisztelgett a színésznő előtt.

2022. augusztus 13. szombat 13:30

III. Dióhéj Irodalmi Találkozó Diósjenőn

Színházi előadások, koncertek és irodalmi beszélgetések is várják a közönséget a Börzsöny keleti lábánál, a csodálatos fekvésű Diósjenő szabadtéri színpadán augusztus 13-án, a Dióhéj Irodalmi Találkozón. A Magyar Írószövetség kezdeményezésére létrejött irodalmi, összművészeti fesztiválon a gyerekeknek több előadással is készülnek a szervezők: a Kámfor Bábszínház a Sárkány és az ördög, a Görbetükör Színház pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadását hozza el a találkozóra.
2022. augusztus 13. szombat 16:00

Fúvósokkal a föld körül – kamarakoncert Martonvásáron

Megannyi táj, rengeteg város, tarka színek, melyek felfedezésére sok-sok hét sem lenne elegendő. A Budapesti Filharmóniai Társaság rézfúvós zenészeinek segítségével viszont egy olyan körútra indulhatunk, ahol Itáliából Bécsbe jutni is csak egy szempillantás. Utazzon a zenekarral időben és térben, a zene kalandos ösvényein! A kamarakoncert két egymás követő időpontban is meghallgatható, 16 és 17 órától.
2022. augusztus 13. szombat 16:11

M5: Azori – Sao Miguel, Pico, Faial

Valahol, az Atlanti-óceán közepén, Európa egyik legérdekesebb gyöngyszemére bukkanhatunk. Apró, vulkanikus eredetű szigetvilág vár ránk, hogy felfedezzük egzotikus tájait és betekintést nyerjünk mindennapjaiba. Egy különleges vidék, ahol hisznek még abban a legendában, miszerint az egykor elsüllyedt Atlantisz megmaradt hegycsúcsainak, tenger feletti része, az Azori-szigetek.
2022. augusztus 13. szombat 17:00

A Szent Korona Kórus ünnepi hangversenye Kolozsváron

Augusztus 13-17. között Kolozsvárott megrendezik az I. Kárpát-medencei Magyar Egyházzenei Fórumot. A felvidéki Szent Korona Kórus az esemény keretén belül augusztus 13-án, szombaton 17 órai kezdettel Erdély és Kolozsvár első barokk templomában, a Piarista templomban Főhajtás a két világháború közötti magyar mesterek előtt címmel ad hangversenyt. Műsoron Beretvás Hugó, Kodály Zoltán, Pikéthy Tibor, Harmat Artúr, Bárdos Lajos, Werner Alajos, Farkas Ferenc és Halmos László művei.
2022. augusztus 13. szombat 17:30

Somló FolkFest III. – Népzenei mikrofesztivál a Somló hegyen

A FolkFest Kulturális Egyesület 2022-ben már harmadik alkalommal rendezi meg a Somló FolkFest népzenei mikrofesztivált a Somló hegyen. Augusztus 13-án délutántól késő estig koncertekkel, táncházzal várja a látogatókat a Csatári Pince bazaltorgonákra néző udvara. A fesztivál gasztronómiai partnere a Fonó Kávézó.
2022. augusztus 13. szombat 19:00

Gedai Ágoston szereplése a 26. Körmöcbányai Orgonafesztiválon

A 26. évfolyamába lépő Körmöcbányai Orgonafesztivál európai jelentőséggel bír, amelyen évente nagy sikerrel szerepelnek a magyar orgonaművészek. Idén Gedai Ágoston orgonaművész kapott meghívást a fesztiválra, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte tanulmányait, hazai és nemzetközi versenyek és mesterkurzusok rendszeres résztvevője.
Ajánlók
több mutatása