Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 16., vasárnap, Julianna, Lilla napja
Orbán Viktor: Saját hazánkban akarunk gyarapodni
A 100 évvel ezelőtti trianoni katasztrófára és a balliberális kormányok okozta 10 évvel ezelőtti csődből való kilábalására is emlékezett Orbán Viktor 22. évértékelő beszédében.

Évértékelő

Orbán Viktor teljes évértékelő beszéde – Nézze meg!

Évértékelő

Mráz Ágoston Sámuel: Orbán Viktor beszéde a kormány egy évtizede képviselt értékrendjét tükrözte

Évértékelő

Dömötör Csaba: Nem dőlhetünk hátra!

Évértékelő

Gazdaságpolitikai kihívás előtt állunk

Évértékelő

A klímavédelmi akcióterv főbb elemei

Évértékelő

Folytatódnak a családvédelmi intézkedések

Évértékelő

A hit segítségével sikerült átvészelnünk az elmúlt száz évet

Évértékelő

Balog Zoltán: Soha nem tudtuk úgy gyűlölni a minket gyűlölőket, ahogy ők gyűlölnek bennünket

Évértékelő

Orbán Viktor: Lebegj, mint egy pillangó, szúrj, mint egy méh!
Salvini: Elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból
A nemzetek polgárainak érdekvédelme fontosabb az őket „pofozó” Európai Uniónál az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini szerint, aki kormányzásra való készülésre szólította fel a jobboldali erőket.
Dömötör Csaba: Nemzeti konzultációt indít márciusban a kormány
Az államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti konzultációra azért van szükség, mert „olyan új jelenségekkel állunk szemben”, amelyek gyengítik a biztonságot és alapvetően szembemennek az emberek igazságérzetével is.
Lehülyézett egy fideszes képviselőt Baranyi Krisztina – nézze meg!
A IX. kerület polgármestere Gyurákovics Andreát illette ezzel a jelzővel, majd azzal védekezett: véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja.
Tűzerő
A hétköznapi ember is átélheti az amerikai vagy a magyar elitalakulatnál használt fegyver vagy egy vadnyugati stukker használatának élményét.
Kétcentis akadály
Az Oscar-díj kilencvenkét éves története során először nem angol nyelvű alkotás nyerte meg a legjobb film szobrocskáját, hanem egy külföldi gyártású, dél-koreai thriller.
Magyar kutatót díjaztak a világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján
A kiemelkedő tudományos értéket képviselő doktori disszertációért járó John McCain-díjjal ismerték el Mártonffy Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje értekézését.
Tajvanon meghalt az első koronavírussal fertőződött ember
Tajvan középső részén vasárnap meghalt az első helybeli, akinél kimutatták a COVID-19-nevű új koronavírust – közölte az egészségügyi miniszter.
A jövő héten is sok lesz a napsütés
A jövő héten is sok lesz a napsütés, de olykor esőre, a hegyekben hózáporra is készülni kell. Emellett ismét többször lesz erős, néhol viharos a szél.
A hazatérés napjára emlékeztek Somoskőújfalun
A Csehszlovákiától való visszacsatolás 96. évfordulójára emlékeztek vasárnap a Nógrád megyei Somoskőújfalun. Somoskőújfalu és Somoskő a trianoni döntés következtében négy évig volt a szomszéd állam része.
Hangyás csokoládé hódított a kölni expón
Nagy változások előtt áll az édesség­gyártás Európában és a világon, ezt támasztották alá a nemrég Kölnben rendezett édességexpó tapasztalatai is.
Hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból
Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban
Szakértő: Még előfordulhatnak a boszniaihoz hasonló megmozdulások
Kockázatos befektetésektől óv az MNB

A Helyzet

A GKI és a varázsgömb
Pénteken kiderült, hogy a magyar gazdaság növekedése tavaly 4,9 százalék volt. Tehát az ország teljesítménye továbbra is az uniós tagállamok élmezőnyében van.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Szabadság, szerelem, Pride
Egyébként kerekebb lett volna Donáth Annácska Valentin-napi igehirdetése, ha arról is ejt néhány szót, hogyan töltötte a jeles ünnepet a kedves papa, Donáth Laci bácsi.
Pilhál György

Poszt-trauma

Orbán Viktor nem vesztegetett túl sok szót az ellenzékre
Találó mondatok.

Poszt-trauma

A szegényebb régiók rovására lobbizik Karácsony?
Újabb levitézlett DK-s vagy MSZP-s bábnak kellhet egy zsíros állás.

Poszt-trauma

Sajtóetika, szakma és személyiségi jogok – Bermuda-háromszögbe került a HVG
Rosszhiszeműség, vagy szakmaiatlanság?

VÉLEMÉNY

A magyar közéletben megjelent a liberális rasszizmus
Ha a fehér férfiak elnyomók, akkor ezt az elnyomást meg kell szüntetni, jöhet a lázadás és a forradalom. Niedermüller Péter hírhedt megnyilvánulása ebbe a sorba illeszkedik.
Fricz Tamás

VÉLEMÉNY

A Momentum Mozgalom az identitás nélküli emberek pártja
A Momentum nem egy generáció, hanem egy kulturális defektus kifejeződése, a generációs jelleg csak szociológiai következmény (életkor) és kommunikációs eszköz.
Botond Bálint

VÉLEMÉNY

Közérdekű adatigénylés
Önök immáron egy éve elindítottak egy aljas kampányt, amellyel azt a látszatot keltették, mintha jobboldali közszereplők más elbírálás alá estek volna, mint a többi lakó.
Bayer Zsolt

Kultúra

Mint egy elvarázsolt kastély
A kiköltözés végére hagyták az épületbe beépített speciális műtárgyak szakszerű leválasztását, amelyet gondos, minden részletre kiterjedő, előkészítő munka előzött meg.

Sport

Varázslatos szegedi feltámadás a BL-ben
A férfikézilabda Bajnokok Ligájának hétvégi csúcsrangadóján a Mol-Pick Szeged a világsztárokkal teletűzdelt Paris SG csapata ellen már hatgólos hátrányban is volt, de fordított, s a végén 32-29-re győzött.
Családbaráttá alakítják át a szülészeteket
Az egészségügyi dolgozók és orvosok esetében külföldi tanulmányutakat, továbbképzéseket is biztosítanak a tapasztalatcsere érdekében.

LUGAS AJÁNLÓ

Kemény Megxit

LUGAS AJÁNLÓ

Csontsimogatók

LUGAS AJÁNLÓ

A boldog tudatlanság vége

LUGAS AJÁNLÓ

Gátat vetni

Ez történt 100 éve

Apponyiékat elzárják a külvilágtól Párizsban

Ez történt 100 éve

Horthy Miklóst követeli kormányzónak a nép

Ez történt 100 éve

Kétharmados többség a keresztény pártoknál

Karc FM műsorajánló

Közös felelősség az erdők védelme
Egyre többen ismerik fel a természet adta kikapcsolódás előnyeit, nem csoda tehát, ha gombamód szaporodnak az akár több ezer embert vonzó szervezett túrák és sportesemények a hazai erdőkben.

Belföld

Politikai okból támadják a Nemzeti alaptantervet
Klinghammer István arra is felhívta a figyelmet: még el sem készült a kerettanterv, amely azt szabályozza, hogy melyik szerzőt hány órában oktatnák.
Országgyűlési képviselőt választanak Dunaújvárosban és környékén
Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak.
Szijjártó Péter: További két hétig tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét
A miniszter közölte, hogy a hajón lévő magyar állampolgárok jól vannak, jelenleg is tünetmentesek, de mivel a személyzet tagjai, további két hét karantén vár rájuk is.
15 fok is lehet vasárnap
Éjszaka északnyugaton, vasárnap napközben másutt is megélénkül a déli szél, amely főként az Észak-Dunántúlon meg is erősödik.

Külföld

Sovány eredmények
Az aktív fegyveres fázis lezárult, de a két ukrán megye területének egy része továbbra is a szeparatista erők ellenőrzése alatt áll.
Megállíthatatlannak tűnik a koronavírus terjedése a Diamond Princess fedélzetén
Több embert lelőtt egy férfi Kalinyingrádban
Előzetes értesülések szerint a férfi vadászfegyverből nyitott tüzet. Két embert megölt, majd saját magával akart végezni. A megsebesült elkövetőt kórházba szállították.
Macron változást sürgetett az EU Oroszország-politikájában
Mivel senki nem akar közvetlenül konfrontálódni Moszkvával, a jelenlegi megoldások pedig eredménytelenek, fordulatra van szükség.

Gazdaság

Menteni az épített örökséget
A mai, túlzottan is virtuálissá váló társadalmunkban nagy jelentősége van a kézzelfogható értékmentő kezdeményezéseknek, amilyen a Népi építészeti program.
Nő a zöldáram-kapacitásunk
A megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatását szolgáló rendszer, a metár 2017. ja­nuár 1-jével lépett életbe.
Nemcsak nagyobb, átláthatóbb is az állami vagyon
Az előírások betartása ahhoz is hozzájárult, hogy nőjön az állam vagyona, amely 2010-hez képest napjainkra 52 százalékkal, hatezermilliárd forinttal nőtt.
Elismerték a BÉT-en a tőkepiac legjobbjait
A húszéves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvényén idén 22 kategória alapján részesítette elismerésben a tőkepiac kimagasló teljesítményt nyújtó szereplőit.

Kultúra

Értéket adni, közösséget teremteni mindennap
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat változatos és értékes programjai idén ismét egy teljes hétvégén át várják az érdeklődőket országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban.
1833. február 15: Bánk bán ősbemutatója
1814-ben Döbrentei Gábor ösztönzésére hazafias gondolkodású erdélyi főurak ezer forintot adtak össze egy szomorújátékra.
A Professzorok Batthyány Köre elutasítja a NAT támogatóinak megbélyegzését
Az ellenzéki csoportok számára alig marad más terület a kormánypolitika támadására, mint az oktatás és az egészségügy szapulása – közölte az egyesület.
A hazafiság eszméje legyen megkérdőjelezhetetlen
Szeretnék több olyan szerzőt meghívni, akik nem feltétlenül tartoznak az elismert, kanonizált irodalmi körökhöz, szalonokhoz, műhelyekhez, ám ettől függetlenül nagy hatással vannak az olvasóikra – mondta Bán János író.

Sport

Előző és elkerülő szegedi hadművelet
A Bajnokok Ligájában hazai pályán 2017 decembere óta veretlen magyar csapat a világválogatott minőségű játékoskerettel rendelkező Paris SG-t fogadja.
Megszakadt a magyarok éremszerző sorozata a rövidpályás gyorskorcsolya világkupán
Feltörték az olimpiai játékok és a NOB Twitter-fiókját
Januárban amerikaifutball-csapatok fiókjait törték fel hekkerek a Twitteren, pár hete pedig a Facebook Twitter-fiókjai váltak kibertámadás áldozataivá.
Aranyat érő Zubkov-gól
A teljesen megérdemelt győzelemmel hatpontosra nőtt a Fradi előnye a tabella élén a Mol Fehérvár FC előtt, ráadásul két elmaradt meccse is van a címvédőnek.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!