időjárás 15°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

HÍRZÓNA

The majority is against campaign funds from abroad

The majority is against campaign funds from abroad

According to 57 percent of Hungarians, both political parties and all organizations participating in campaigns should be subject to stricter regulations, determined the latest poll from the Nézőpont Institute.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

A brit Lord Newton helyteleníti, hogy hazánktól jóvátételt követeljenek. Vannak képviselők, akik Petőfinek csak az Akasszátok fel a királyokat! című versét szavalják Bethlen István szerint. 

Cáfoljuk a jugoszlávok alaptalan vádjait

Cáfoljuk a jugoszlávok alaptalan vádjait

A Morning Postban Bethlen István miniszterelnök emlékeztet: a Népszövetségbe fel sem vettek volna bennünket, ha a békeszerződés rendelkezéseinek, leszerelési kötelezettségünknek nem teszünk eleget.

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Ecuadorban

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Ecuadorban

Az intézkedés hatvannapos időtartamra szól, és azt szolgálja, hogy a hatóságoknak legyen elegendő idejük előteremteni a lakosság ellátását szolgáló anyagi erőforrásokat.

2023. március 22. szerda 15:00

Vuk – előadás a Nemzeti Táncszínházban

Fekete István Vuk című meséjének táncszínpadi előadásában a Inversedance – Fodor Zoltán Társulatnak köszönhetően megelevenednek a jól ismert figurák: Karak, Vahur, Tás, a „Simabőrű” és még számos mesebeli szereplő mellett természetesen Vuk, akinek játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet. A történet főhőse csalafinta csínytevésein és kalandozásain át a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet.
2023. március 22. szerda 18:00

Múzeum+ a Magyar Nemzeti Galériában

A hamarosan záró Vaszary – Az ismeretlen ismerős című időszaki tárlat áll a Magyar Nemzeti Galériában látogatható Múzeum+ est márciusi alkalmának középpontjában. A március 22-én, szerdán 18 órakor kezdődő eseményen, az érdeklődők előadást hallhatnak arról, hogyan látta és értékelte a budapesti közönség a századfordulón a modern festői irányzatokat, köztük Vaszary János festészetét. De ezen az estén mutatják be a közönségnek a több ütemben megújult Lépésváltás – frissítve! című tárlatot is.
2023. március 22. szerda 18:30

Epica, Apocalyptica: közös dal és koncert márciusban

Közös dallal és közös turnéval vár minket március 22-én Budapesten az Epica és az Apocalyptica. A holland szimfonikus metal zenekar a finn cselló-metal banda co-headliner turnén érkezik Budapestre, azaz mindkét zenekar teljes hosszúságú műsort ad majd elő a Barba Negrában. A turné több halasztás után indult el idén januárban, a zenekarok pedig eseménydús időszakot tudhatnak a hátuk mögött.
2023. március 22. szerda 19:00

Karc FM: SztárKarcok

Dr. Balázs Boglárka fül-orr-gégész szakorvos, volt válogatott úszó, többszörös szenior bajnok, egyetemi oktató, fogyatékos szervezetek segítője, s nem mellesleg a 60-as évek kedvelt táncdalénekese 80. születésnapját ünnepli. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorába lányával Auth Csillával, a népszerű EMeRTon-díjas énekesnővel érkezik. A zenés beszélgetés során megelevenedik múlt és jelen, igazi műhelytitkokra is fény derül és a hallgatót is hozzászólhatnak az adáshoz, szerdán este 7-től.
2023. március 22. szerda 19:00

Nagykoncert a törökországi-szíriai földrengés károsultjainak támogatására

A hazai zenei élet válogatott műfajainak kiválósságai fogtak össze a Misztrál Együttes kezdeményezésére, hogy pénzadományt gyűjtsenek a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A március 22-én, szerda 19 órakor a Hagyományok Házában tartott Együtt, Értük című jótékonysági koncerten a világzene, énekelt versek, régi zene és egyéb műfajok ismert előadói lépnek föl.
2023. március 22. szerda 19:30

Liszt Ferenc Kamarazenekar: Barokk esszencia

A Liszt Ferenc Kamarazenekar új, egyórás minikoncert-sorozatában gazdag repertoárja egy-egy szegmenséből válogat. Március 22-én a barokk „kínálattal” érkeznek a BMC-be, 60 éves pályafutásuk legsikeresebb műveiből úgy szemezve, hogy a 60 perc bemutassa a zenei remekek újra és újra elbűvölő, örök szépségét. Bach, Händel, Vivaldi – a három zeneszerző óriás egy-egy concertója, majd zárásul a Chaconne tölti ki izgalmasan a szünet nélküli előadást.
Ajánlók
több mutatása
Gluténmentes sörök

Gluténmentes sörök

Magyar boltokban, webshopokban viszonylag könnyen elérhető gluténmentes söröket kerestünk, és meg is kóstoltuk azokat.