Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 21., vasárnap, Konrád napja
Erdő Péter: Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság
Lehet, hogy a kereszténység elleni erőszak és gyűlöletkeltés aggodalommal tölt el minket, de a szívünk mégis tele van reménnyel és örömmel – fogalmazott az esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján.

Húsvét

Feltámadás

Húsvét

A pápa ismét szót emelt a menekültek befogadása mellett

Húsvét

Aki hisz a feltámadt Krisztusban, átment a halálból az életbe
Bakondi György: Egyre kevésbé áttekinthetőek a migránskártyák
A névtelen bankkártyák és a migránsvízum is arra szolgálnak, hogy az illegális migrációt megfosszák illegális jellegétől, nagy és állandó átbocsájtó kapukat nyissanak az uniós országok felé.
Szakértő: A migránskártyák emelik Európában a biztonsági kockázatot
Hasznosabb lett volna ha a kártyákra folyósított pénzt az EU a meggyarapodott biztonsági feladatokra és az illegális bevándorlók ellenőrzésére költötte volna – mondta Horváth József.
A kisebb vállalkozásokra épít az exportstratégia
A kicsik lehetőségeit helyi programok is segítik, a jövő héten három hazai városban ismerkedhetnek a cégek az olasz piaci lehetőségekkel.
Támadás érte az afgán távközlési minisztériumot Kabulban
A támadás szemtanúk beszámolói szerint egy öngyilkos merénylő robbantásával kezdődött a város forgalmas kereskedelmi negyedében álló többemeletes épület főbejáratánál.
Eltussolták a politikai vitát
Románia nem tartja be a törvényeket, hátrányosan megkülönbözteti a magyar kisebbségi keresztény egyházakat, továbbá a lelkiismereti, valamint a vallásszabadságot is súlyosan megsérti.
Barlangból az égbe
A civilek számára megközelíthetetlen hely volt a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központja a Gellért-hegy gyomrában. Az ott dolgozók emberfeletti munkát végeztek.
Megkezdődött a balatoni hajózási szezon
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban.
Kína a régió motorját látja a térségben
A magyar gazdaság jóval az uniós átlag feletti növekedési ütemével, a csökkenő adóterhekkel és versenyképes üzleti környezetével egyre jobb lehetőségeket kínál a befektetők számára.
Győzhetnek-e a jakok?
Az EP-listát állító pártok hárommillió forintért juthatnak a választók adataihoz
Háromszoros támogatás ökológiai gazdálkodásra
Trump nem játszott össze Putyinnal
Miniszterelnökség: Egy-két héten belül elkészülnek a falusi csok részletszabályai
Új javaslatok növelnék a versenyképességet

A Helyzet

Falovak
Gyurcsány Ferenc rokonainál és elvbarátainál közvetlen együttműködést lehetett felfedni az oroszokkal. Az egykori szocialista kormányfő már a házasságkötése idején csapdába kerülhetett.
Haraszti Gyula

Tollhegyen

A mi kálváriánk
Nemcsak Jézusnak, de már a húsvéti feltámadás ünneplőinek is – hogy ünnepelhessenek – végig kell járniuk a maguk kálváriáját.
Pilhál György

Poszt-trauma

Meg kell állítani Orbánékat!
Ismét húsvétkor támadt a Deutsche Welle.

Poszt-trauma

Bősz Anett megrendítő üzenetet küldött
Megszólalt a törpepárt arca.

Poszt-trauma

Gyorsítóval tömi az ENSZ a görög banki alkalmazottakat?
Más magyarázat nincs.

VÉLEMÉNY

Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
A húsvéttal az a gond, hogy egy olyan világban, amelyben a bűnről nem merünk, nem akarunk beszélni, a bűn hatalma alól való szabadulást ünnepelni finoman szólva sem könnyű.
Csekő Imre

VÉLEMÉNY

Hírünk a világban
E fent megjelölt témában indítunk sorozatot a Magyar Nemzet publicisztikai rovatában — nem szükséges magyarázni, miért és miért most.
Ballai Attila

VÉLEMÉNY

Sötét játszmák az orosz kémper mögött
Ne legyen kétsége senkinek, hogy ez a furcsa eset a világ számos országában kiemelt figyelmet kapott. Miről is szól ez a történet?
Horváth József

Kultúra

A jó, a szép és igaz testvérek
Prokop Péter pap, festőművész és író művészetét és egész életét a mély gondolatiság és szakralitás jellemezte. A száz évvel ezelőtt született alkotó nemcsak papként, hanem műveivel is evangelizált.

Sport

Négyet rúgott a Fradi a Mol Vidinek
Óriási lépést tett a Ferencváros a harmincadik magyar bajnoki címe felé, mert a Groupama Arénában 4-1-re verte meg a Mol Vidi csapatát.
Miniszterelnökség: Egy-két héten belül elkészülnek a falusi csok részletszabályai
Becslések szerint a falusi csokkal 100 milliárd forint is kerülhet a kedvezményezett családokhoz – közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos.

LUGAS AJÁNLÓ

Boltkórosok

LUGAS AJÁNLÓ

Egyetlen valóság

LUGAS AJÁNLÓ

A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk

LUGAS AJÁNLÓ

A hentes hagyatéka

Az orbáni modell

Munkaalapú stabil társadalom

Az orbáni modell

Gazdasági erő

Az orbáni modell

Szuverenitás és protekcionizmus

Az orbáni modell

A kiszolgáltatottság felszámolása

Az orbáni modell

Gondolat és erő

Ez történt 100 éve

A kommunista szent anya gyermekei

Ez történt 100 éve

A proletárdiktatúra kezd berendezkedni

Ez történt 100 éve

A vörös kommün rögtön rátört a polgárokra

Karc FM műsorajánló

Aki hisz a feltámadt Krisztusban, átment a halálból az életbe
A halhatatlanság egyetlen alapvető feltétele a halál volt: csak akkor értelmezhető a feltámadás, ha Jézus előtte kileheli a lelkét a keresztfán, és ezzel elhozza nekünk a kegyelmet.

Belföld

Nem jelent meg saját perén KGBéla
Nagy Ervint, a Jobbik egykori tagját is meghallgatták a bíróságon a kémkedéssel és költségvetési csalás gyanújával vádolt Kovács Béla perében.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromos járművekkel segíti a segélyszervezeteket
Az új elektromos járművek üzemeltetési, karbantartási és szervizelési költségei a hagyományos járművek hasonló költségeinek töredékét teszik ki.
Szakértő: Európa biztonsági szempontból negatív spirálba került
Európában konszolidáció helyett a biztonsági problémák sokasodnak, és ezt nemcsak az észak-írországi merénylet jelzi – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő.
Kazahsztánba és Kínába utazik húsvét után Orbán Viktor
A magyar miniszterelnök a kazah fővárosban, Nurszultanban megbeszélést folytat Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel és Askar Mamin miniszterelnökkel, csütörtökön Pekingben Li Ko-csianggal tárgyal.

Külföld

„Magyar” kampány Európában
Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista erők megállítása a szlogenjei az EP-választásnak.
Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi újságíró-gyilkosság miatt
A rendőrség gyanúja szerint az „új IRA” nevű szakadár britellenes katolikus militáns csoportot terhelheti a felelősség. A hatóságok terrorcselekménynek minősítették az esetet.
Notre-Dame – Stabilizálták az épület struktúráját
Már nem áll fenn a veszélye annak, hogy az építmény falai leomlanak – mondta Gabriel Plus alezredes, a párizsi tűzoltóság fő szóvivője.
A néppárt bánhatja leginkább a britek részvételét
A brexit valószínűsíthető csúszása miatt a brit politikai pártok első alkalommal kerültek bele az Európai Parlament mandátumbecslésébe, és látszólag meg is bolygatták az európai erőviszonyokat.

Gazdaság

Megteltek a szállodák húsvétra
Úgy a készpénzes, ahogy a Szép-kártyás forgalom is erősnek mutatkozik húsvétkor, a béren kívüli juttatás által még több munkavállaló pihenhet szállodai körülmények között.
Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége
A növekedés nem meglepő, mivel a cafeteria-rendszer év eleji átalakulása nyomán a legnépszerűbb elemek közül egyedül a SZÉP-kártya tarthatta meg adómentességét.
Elégedettebbek az emberek
A Központi Statisztikai Hivatal 2018-ra vonatkozó felmérése szerint három év alatt legjelentősebben a lakókörnyezet minőségével és a munkával kapcsolatos elégedettség nőtt.
Jöhet az ukrán gáztranzit utáni időszak az energiaellátásban
Hamarosan minden adott lesz ahhoz, hogy Oroszország Ukrajna megkerülésével lássa el az európai piacait. Az átrendeződéshez Magyarország is alkalmazkodik: együttműködik a Gazprommal.

Kultúra

Evezni nekünk kell
A kommunizmusban beleverték a magyarok fejébe, hogy nem elég jók, hogy nem jó magyarnak lenni — mondta Téglás Zoltán rockzenész, énekes, az amerikai Ignite formáció frontembere.
Színészek és párbeszédek
Jövő szombaton kezdődik az Egynyári kaland című sorozat negyedik, egyben utolsó szériája a Duna Televízió műsorán.
Pink Floyd pompeji romokon
Az első hazai Pink Floyd tribute-zenekar, a Keep Floyding koncertezik, majd levetítik a Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm digitálisan felújított rendezői változatát.
Tájak, mesterek találkozója
Április elején a Nemzeti Színházban töltött több mint három hét látókörünk kiszélesítésére, egymás kölcsönös elfogadására invitáló kaland, mondhatnánk, felér egy európai körúttal.

Sport

Behozható-e a behozhatatlan?
A bajnoki cím sorsáról döntő csúcsrangadóként aposztrofálja mindenki a ma este 19.30-kor kezdődő Ferencváros—Mol Vidi FC labdarúgó-mérkőzést az NB I 29. fordulójában.
Dicső múlt után bízva a bravúrokban
A budapesti asztalitenisz-világbajnokságon vasárnap 10 órakor kezdődnek meg a versenyek, de az első sikerünket már pénteken nyugtázhattuk a helyszínen, a Hungexpón.
Szuperrangadó: A listavezető Ferencvároshoz látogat a címvédő Vidi
A címvédő, második helyen álló MOL Vidi FC a listavezető Ferencváros otthonába látogat szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának rangadóján.
A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség elnöke szerint Budapest nagyszerű házigazda lesz
Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) elnöke azt mondta, biztos abban, hogy Budapest nagyszerű világbajnokságot rendez.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.