Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 18., hétfő, Bernadett napja
A mentelmi bizottság helyben hagyta a renitens ellenzéki képviselőkre kirótt büntetést
Az Országgyűlés elnöke a képviselők munka törvénykönyve túlóra-szabályozást érintő módosításának decemberi tárgyalásakor tanúsított magatartása miatt javasolta a tiszteletdíj elvonását.  
Visszahívták Demeter Mártát a parlament honvédelmi bizottságából
Az LMP-s politikus még tavaly összekeverte Orbán Viktor lányát a Cipruson szolgálatot teljesítő Orbán L. százados Flóra nevű lányával. Az ügyben hivatali visszaélés gyanújával is folyik nyomozás.
Fidesz: az egyik náci helyett egy másikat küld a Jobbik a parlamentbe
A kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt Jakab Péter
Köves Slomó: Lejáratja magát a baloldal a Jobbikkal
A zsidózásért lemondott Szávay helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik
Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját
A kormány fél éve indított, májusban záruló, Befogadlak elnevezésű nevelőszülői programjának kampányrendezvényeivel az ország minden térségébe el akarnak jutni.
Robotnővér
Óriási jövőt jósoltak a szakértők az okosóráknak négy-öt évvel ezelőtt. Ma milliók beszélnek óráikhoz, ám a milliárdos mobilpiachoz képest ez kevés.
Gyakran meghibásodnak a szelfis mobiltelefonok
A wifi, a kamera, a mikrofon és a hangszóró tartoznak a mobilkészülékek gyenge pontjai közé – mutat rá egy nemzetközi elemzés.
Fidesz: Változás kell a brüsszeli politikában
„Nagyobb hangsúlyt akarunk fektetni a határaink, a kultúránk, szokásaink védelmére, és egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló európai közösségben akarunk élni” – mondta Kocsis Máté.
Mi Hazánk: Adja vissza a mandátumát, aki szerint értelmetlen a parlamenti munka!
Dúró Dóra arról beszélt: a képviselői munka elsődleges színtere az Országgyűlés, a kizárólag az utcán politizáláshoz elég aktivistának lenni, ehhez viszont nem szükséges képviselői mandátum.
Veszélyt és pénzt jelent a szaúdi herceg látogatása
Mohammed bin Szalman szaúdi koronaherceg Pakisztánban kezdte meg dél-ázsiai látogatását, ahol sok problémával nem fog szembesülni.
Roma szószóló: A szocialisták és a jobbikosok nem is ellenségek
Farkas Félix szélsőségesen roma- és zsidóellenes szemléletűnek nevezte a Jobbikot, és azt mondta: „önök nem változnak meg soha”.
Elkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése
Biber Anett, a MÁV szóvivője kiemelte: szeretnék javítani az utaskomfortot az állomásokon, pályaudvarokon és megállóhelyeken, mert az utazás már ott elkezdődik.
Elfogadták és bírálják a román költségvetést
Keserédesre sikerült függetlenségi nap
Pécsi Fidesz: Valljanak színt a pécsi szocialisták és szövetségeseik!
Bencsik András: Nem akartam politikai újságíró lenni
Európai csúcsvonatokkal vennék fel a versenyt a kínai szuperexpresszel

A Helyzet

Erős kezdés
Még két hónap sem telt el az évből, ezért elmondható, hogy jól indul a 2019-es esztendő gazdasági és pénzügyi szempontból egyaránt.
Kiss Gergely

Tollhegyen

Anya csak egy van – szülő 1
Franciaországban mostantól nem lehet anyának és apának bejegyezni a szülőket az iskolákban, helyette a szülő 1 és szülő 2 elnevezést kell alkalmazni.
Pilhál György

Poszt-trauma

A Kétfarkú Kutya Párt gyomorforgató akciója
Humor és ízlés nélkül!

Poszt-trauma

Több kisebb országnyi ember foglalta el 13 év alatt Európát?
Egyszerű matek.

Poszt-trauma

Karácsony dermesztő története
Egy bukás anatómiája.

VÉLEMÉNY

Felelős beszéd a jövőért
Persze le lehet szólni a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket, hogy azok csak a gazdagabbakat segítik vagy hogy csak ígérgetések, de ezen vélemények csak a kákán is csomót kereső erőlködések.
Botos Katalin

VÉLEMÉNY

Parlamenti szezonkezdet törvényalkotási nagyüzemmel
Hogyan is alakulhat konkrétan a tavasz programja? Először is, a köztársasági elnök kiírja az uniós választás hazai időpontját.
Kulcsár Anna

Napi Terror

Kultúra

Házasság a rock and roll-lal
Tizennyolc esztendeje zenél. Szebelédi Zsolt, a sokoldalú, képzett muzsikus a jubileumok jegyében tölti az idei esztendőt.

Sport

A Real Madrid szívességet tett a vetélytársainak
A Real Madrid hazai pályán kapott ki a kiesés ellen küzdő, az idén eddig még nyeretlen Gironától, a Barcelona győztes gólját szerző Lionel Messi pedig újabb csúcsot döntött meg.
Kásler Miklós: Számos intézkedés történt az ápolók helyzetének javításáért
A miniszter szerint az ápolói létszám elegendő a magyar betegek ellátásához, a szakembergárda megtartásához szükséges lépések az utolsó pillanatban, de határozottan megtörténtek.

LUGAS AJÁNLÓ

Hasadék

LUGAS AJÁNLÓ

Szódolgozat

LUGAS AJÁNLÓ

Fekete leányka

LUGAS AJÁNLÓ

Téglajegy

Karc FM műsorajánló

Könnyebb lehet az iskolatáska
A felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint 2020-tól a nyelvvizsga elengedhetetlen feltétele lesz a felsőoktatási jelentkezésnek.

Belföld

Hidvéghi Balázs: Nekünk elsősorban Magyarország érdekeit kell néznünk
A jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli elit azon igyekszik, hogy minél több migrációval kapcsolatos döntést még áterőltessenek és elfogadtassanak az EP-választás előtt.
Pszichológus: a szülő 1 és szülő 2 elnevezés a többségi családokat diszkriminálja
A megnevezésről függetlenül egyébként a gyerekek érzékelik, tudják, hogy más családok miben különböznek a sajátjuktól – tette hozzá Földi Rita.
Novák Katalin: Ugyanannyi kedvezményes hitelt kapnak a családok használtlakás-vásárlásra
Júliustól ugyanolyan összegű kedvezményes kamattámogatású hitelt igényelhetnek a gyermekes családok, ha használt lakást vásárolnak, mint ha újat vesznek – közölte Novák Katalin.
Férfiak, özvegyek és elváltak is igényelhetik a gyermekvállalási támogatást
Amennyiben még sem a férjnek, sem a feleségnek nem született gyermeke, de korábban voltak házasok, akkor felvehetik a 10 millió forintos kamatmentes támogatást – ismertette Novák Katalin.

Külföld

A drogkormányfő ellen tüntettek
Könnygázzal kellett visszaszorítania a feldühödött tömeget az albán rendőrségnek Tiranában, miután több alkalommal is megkíséreltek betörni a miniszterelnök hivatalába.
Szijjártó Péter: Nem győzhetnek a bevándorláspárti erők a Budapesti Folyamat során
Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország nem adja nevét és támogatását semmilyen olyan európai szintű politikához, amely további migránsok meghívását eredményezné.
Varga Judit: Garantálni kell Európa biztonságát
A kontinens jövője nagyban függ ezért attól, hogy a következő években milyen döntéseket hozunk, milyen irányba indulunk közösen tovább – fogalmazott Varga Judit.
Élelmiszer-kommandó vár Venezuelában
Katonai repülőgéppel szállít segélyt a venezuelai–kolumbiai határ kolumbiai oldalára az Egyesült Államok. A segélyszállítmányt a védelmi minisztériummal közösen juttatják el a kolumbiai Cucuta városába.

Gazdaság

Be kell zárni a multiknál az adóelkerülési kiskapukat
Magyarország az adózás terén számos elismerést gyűjtött be az elmúlt időszakban – ezt Izer Norbert az idén második alkalommal összehívott Adó-tanácskozáson mondta el.
Egyszerűsödik a szőlőkártevők elleni támogatás pályázata
Az Agrárminisztérium (AM) 240 millió forintos keretösszeggel hirdeti meg idén a szőlőültetvények kártevői elleni pályázatot.
Kizöldülhetnek a pénzügyeink
A klímaváltozáshoz és más környezeti problémákhoz kapcsolódó kockázatok csökkentését, a magyarországi zöld pénzügyi szolgáltatások bővítését tűzte ki új céljául a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Távközlési világkongresszus: újra Budapesten üléseznek
A fővárosnak van tapasztalata az esemény megszervezésében, hiszen már 2015-ben is megvendégelhette a szakmai és kormányzati kört.

Kultúra

Legkésőbb 2020-ra jön a Feltámadás
Az osztrák beszámoló szerint a film a sírba tétellel kezdődik, a kereszthalál és a feltámadás közötti három nap eseményeiről szól.
Kíváncsi művészek, szokatlan tér
A tapasztalt kiállításlátogatót kevélységgel kísérti az ördög: ha sokat láttunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy már mindent láttunk.
Jókai asztalt is táncoltatott
Ma, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük másodszor Kárpát-medence-szerte a magyar széppróza napját, a Magyar Írószövetség kezdeményezésére
A hatalmi szándékok bemutatása
Németh István új könyvében, azon túl, hogy alapos összegzést kínál a titkosszolgálatok (KGB, FBI, CIA) szerepéről és működéséről, ismerteti a hidegháború relikviáit.

Sport

Magyar kosarasok voltak a főszereplők
Röplabdában a nők és a férfiak is pályára léptek a Magyar Kupáért. Utóbbiaknál a Kecskemét története negyedik kupasikerét aratta, az esélyeknek megfelelően győzte le a Pénzügyőrt.
Einstein megmondta, minden relatív
Hat pontra olvadt a Ferencváros előnye a Vidi előtt a labdarúgó NB I-ben, miután kikapott Debrecenben, riválisa, a Mol Vidi viszont győzött az MTK otthonában.
Hátrányból kellett talpra állni
A Telekom Veszprém csapnivaló első félidő után, ötgólos hátrányból kapaszkodott fel a tavalyelőtti győztes Vardar Szkopje ellen a Bajnokok Ligájában.
Apja el akarta törni a kezét
A lassan 72 éves Gellér Sándor az édesapja révén futballistacsaládba született, maga is a zöld gyepen tervezte a karrierjét, ám végül a palánkok világában kötött ki.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.