időjárás 17°C Hella 2022. május 27.
logo

TOLLHEGYEN

HÍRZÓNA

Bízhatunk Elon Muskban?

Elon Musk, ha igaz, megvásárolja a Twittert, s úgy nyilatkozott, újra a szólásszabadság platformjává kívánja tenni azt.

Három varázsszó

Tradíciók, empíria, tolerancia. A mai világkrízis alapjairól van szó.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Újabb engedélyt kapott Paks II

Paks II-vel jelentős lépést tesz az ország afelé, hogy önellátó legyen, és ne függjön a nemzetközi energiapiac turbulenciáitól.

Az USA nem gátolná Trianon revízióját

Ő már kifejtette a programját, az ellenzékét még nem hallotta, csak vádakat, személyeskedéseket ― jelenti ki Bethlen István. Lloyd George brit kormányfő támogatja indítványunkat a kisebbségek védelmére.

A román megszállásért is minket hibáztatnának

Bethlen István szerint ha a győzők direktóriuma fennmarad, Európa tönkremegy. Az antant abszurd módon a bolsevik puccsért és a román megszállás kárainak egy részéért is hazánkat teszi felelőssé.

Földrajzkönyvekkel megakadályozhattuk volna Trianont

Jubilál a Magyar Földrajzi Társaság, amely felhívja a külföld figyelmét a trianoni diktátum okozta geográfiai abszurditásokra. A Tisza István meggyilkolásáért halálra ítélt Kéri Pál Szovjet-Oroszországba távozhat.

Elhunyt Gyarmathy Lívia

A család közlése szerint a filmrendező türelemmel és méltósággal viselt, hosszú betegség után, szerdán éjjel távozott el.

Egyenes vonal Bachig

Három nyomvonalon halad Zászkaliczky Tamás élete: orgonaművész, zenekutató és tanár.

2022. május 27. péntek 08:00

Ottlik Géza 110 – tablókiállítás

Családi portrékon, irodalmi leírásokon, valamint idézeteken keresztül ismerhetik meg Ottlik Géza életpályáját a Magyar Művészeti Akadémia tablókiállításán, amely július közepéig látható az intézmény Bajza utcai irodaépületének Andrássy út felőli kerítésén, valamint június 9-től Kolozsváron, a Bánffy-palota fedett udvarán. A száztíz éve született író a magyar intellektuális próza kiemelkedő alakja volt, emellett sportolt és kitűnően bridzselt.
2022. május 27. péntek 10:00

VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kék Bolygó Alapítvány a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, melynek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont május 27-e és 29-e között. A háromnapos esemény ingyen látogatható, és unatkozni biztosan senki sem fog, mert a szervezők rengeteg mindennel készülnek a résztvevők számára! Koncertek, filmvetítések, kézműves programok, gyermeknapi rendezvények, kerekasztal beszélgetések – és ez csak a jéghegy csúcsa.
2022. május 27. péntek 11:00

A Kiss Kata Zenekar koncertje a 14. Belvárosi Fesztiválon

A Kiss Kata Zenekar hamisítatlan magyar virtussal fűszerezett, ízig-vérig folk-rock koncert műsora májusban Budapestre érkezik. A főváros egyik legnagyobb fesztiváljának, a Belvárosi Fesztiválnak (BelFeszt) Erzsébet téri színpadán találkozhatunk az együttessel május 27-én, este hatkor. A koncerten közreműködnek az V. kerületi Szent István Általános Iskola tanulói, akikkel közösen énekelhetjük el a Magyar vagyok című dalt. A BelFeszt programjairól további részleteket a leírásban olvashatnak.
2022. május 27. péntek 16:00

Májusban ismét Református Zenei Fesztivál

Két év kihagyás után ismét református énekektől lesz hangos a budapesti belváros. A XVII. Református Zenei Fesztivált (RZF) május 27. és 29. között rendezik meg. A Kálvin tér, a Ráday utca és a Bakáts tér megszokott helyszínei a Fesztiválnak, de ebben az évben a Nagyvárad téri református templom és környéke is a háromnapos forgatag helyszínéül szolgál majd.
2022. május 27. péntek 17:00

Magyarország és a világűr – könyvbemutató Pécsen

A Magyarország és a világűr – Szerepünk a világ űrtevékenységében című könyv bemutató rendezvényén dr. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos (Külgazdasági- és Külügyminisztérium) és dr. Nagyváradi László, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense, a Pécsi Planetárium előadója beszélgetnek hazánk nemzetközi űrkutatásban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
2022. május 27. péntek 19:00

Jekyll és Hyde újra a Budapesti Operettszínházban

Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére. A Vincze Balázs rendezte előadást május 27. és június 12. között tűzi műsorra a Budapesti Operettszínház.
Ajánlók
több mutatása

Színpad vagy táncház?

Félreértés ne essék, egyik térfelet, egyik műfajt sem szeretném alábecsülni vagy a másik rovására éltetni.